Meble do salonu spełniające wymagania klienta
Witam!
Potrzebuję do salonu następujących mebli:
- szafa 2D (szer. 100cm)
- stół rozsuwany o wymiarach około 90-100x160/240 z niedzielonym blatem + 6krzeseł
- witryna 2drzwioa (szer. 100cm)
- komoda pod TV (szer. do 130-140cm)
- półka nad TV
- barek (szer. do 130-140cm/ wys. 130-150
- mały stolik 50x50
- sofa bądź narożnik i 1 lub dwie pufy z obiciami jak dla krzeseł
Wydawać by się mogło, że takie meble kupić nie tak trudno, ale gdy podaję dodatkowe kryteria:
- wymiary powyżej
- okleina naturalna dębowa
- prowadnice szuflad z pełnym wysuwem i hamulcem - najlepiej Tandem firmy Blum
- szkło matowe w witrynie i barku
- możliwość regulacji wysokości półek
i jeszcze parę drobiazgów
+ wysoka jakość wykonania potwierdzona długą gwarancą (np. Bydgoskie Meble dają 6 lat),
to się okazuje, że takich mebli jak na lekarstwo.
W zasadzie znalazłem tylko jedną firmę spełniającą te kryteria - Lena Łubowo - salon mają w Top Meble, ale czytałem, że z jakością u nich różnie, terminy realizacji niedotrzymywane, gwarancja tylko 1 rok i do tego cena nieadekwatna do tych zarzutów.
Alternatywnie wstępnie pasowałyby meble z serii Szafir firmy Meblomax, ale te maja tragiczne prowadnice szuflad.
Czy znacie jakiegoś producenta, który by oferował meble spełniające te kryteria lub robił meble na wymiar i zapewniał przy tym wysoką jakość produktu, najlepiej potwierdzoną długą gwarancją?
Potrzebuję do salonu następujących mebli:
- szafa 2D (szer. 100cm)
- stół rozsuwany o wymiarach około 90-100x160/240 z niedzielonym blatem + 6krzeseł
- witryna 2drzwioa (szer. 100cm)
- komoda pod TV (szer. do 130-140cm)
- półka nad TV
- barek (szer. do 130-140cm/ wys. 130-150
- mały stolik 50x50
- sofa bądź narożnik i 1 lub dwie pufy z obiciami jak dla krzeseł
Wydawać by się mogło, że takie meble kupić nie tak trudno, ale gdy podaję dodatkowe kryteria:
- wymiary powyżej
- okleina naturalna dębowa
- prowadnice szuflad z pełnym wysuwem i hamulcem - najlepiej Tandem firmy Blum
- szkło matowe w witrynie i barku
- możliwość regulacji wysokości półek
i jeszcze parę drobiazgów
+ wysoka jakość wykonania potwierdzona długą gwarancą (np. Bydgoskie Meble dają 6 lat),
to się okazuje, że takich mebli jak na lekarstwo.
W zasadzie znalazłem tylko jedną firmę spełniającą te kryteria - Lena Łubowo - salon mają w Top Meble, ale czytałem, że z jakością u nich różnie, terminy realizacji niedotrzymywane, gwarancja tylko 1 rok i do tego cena nieadekwatna do tych zarzutów.
Alternatywnie wstępnie pasowałyby meble z serii Szafir firmy Meblomax, ale te maja tragiczne prowadnice szuflad.
Czy znacie jakiegoś producenta, który by oferował meble spełniające te kryteria lub robił meble na wymiar i zapewniał przy tym wysoką jakość produktu, najlepiej potwierdzoną długą gwarancją?