Re: MEBLE KUCHENNE SALON CZY STOLARZ ?
grzegorz,
co z tego, że w studiu możesz zobaczyć kuchnię, zwykle w sklepach są one wygłaskane na amen, ale w przypadku montażu już takich mebli w domach jakość montażu nie zawsze jest zadowalająca,
poza tym jeżeli ekspozycje nie są w moim guście to muszę ją wybierać na podstawie wzorników czyli tak jak robią stolarze.
dlaczego osoba obsługująca w salonie lepiej zaprojektuje kuchnie? często są to projektanci (nie, nie po architekturze) po liceum, jest to początek ich kariery zawodowej dlaczego więc oni będą lepsi od stolarzy, którzy z meblami mają do czynienia co dzień (montaże) a nie jak w przypadku projektantów, którzy kuchnie widzą na ekranie komputera,
mówisz, że wszyscy stolarze rysują szkice projektów na kolanie? no akurat mój zrobił wizualizacje na komputerze, przyjechał do mnie do domu z laptopem, widać masz badzo nikłą wiedzę na temat funkcjonowania zakładów stolarskich,
powtarzam jeszcze raz - są stolarze i stolarze, są studia i studia, idąc Twoim tokiem myślenia - stolarz jest gorszy od studia bo robi szkice na kolanie, a co jeżeli jedno studio projektuje na słabym programie do projektowania mebli a drugie studio na super wypasionym??? te ze słabszym jest już u Ciebie spalone?
otwórz oczy i przyjmij do wiadomości, że stolarze też wiedzą co to są komputery, że są takie fajne programy do projektowania mebli,
grzegorz, nie wszyscy stolarze robią w garażach, dlaczego Ty wszystko mierzysz jedną miarą i przedstawiasz fałszywy obraz?
o jakiej fabryce Ty mówisz, fabrykę to ma IKEA, BRW reszta to są zakłady, które nie zatrudniają zbyt wielu osób, w studiach kuchennych jest duża rotacja, świadczy to tylko o tym, że ciągle przybywa nowych, którzy muszą się uczyć produkcji mebli, bo Ci dobrzy są na swoim, no chyba, że chcesz powiedzieć, że Ci młodzi co się uczą są lepsi od stolarzy z kilkunastoletnim doświadczeniem bo pracują jak to ująłeś w fabryce? fabryka nie zawsze równa się jakość i doświadczenie,
równie dobrze możesz nie dodzwonić się do stolarza jak i studia, a jeżeli już dodzwonisz się do studia to też możesz być pobłażliwie potraktowany, na forum już o tym było,
z reklamacjami jest różnie, ale jak widzisz koleżanka Karolinka29 nie może zrealizować reklamacji w studiu, jak myślisz dlaczego? przecież studia mają fabryki,
na forach znajdziesz wiecej polecanych stolarzy niż sklepów kuchennych, ba, znajdziesz nawet kilka nie polecanych studiów kuchennych,
bardzo dobrze, że nie podajesz nazwy firmy, w której pracujesz, z tego co napisałeś wynika, że dopiero zaczynasz w montażach kuchni skoro nie wiesz takich rzeczy, że stolarze też robią projekty na kompie itp.
troszkę się rozpisałam, ale nie lubię jak ktoś jest bardzo nieobiektywny,
to co napisałam, to na podstawie własnych doświadczeń, długo szukałam swojego wykonawcy, projekty robili mi stolarze i studia, żaden stolarz nie kreślił na kolanie:)
9
2