Menu weselne

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
w miejscu które bardzo spodobało mi się na wesele zaproponowano menu w którym jest obiad serwowany (zupa plus danie) bardzo dużo i różnorodne przystawki zimne, wiejski stół, oraz 3 dania ciepłe : ryba, serwis szynki oraz barszcz wieczorem). Czy to nie jest za mało? Pani, która organizuje wesela upiera się, ze wystarczająco, ze nie ma potrzeby więcej, ale ja mam wrażenie, ze będzie po prostu biednie...
z drugiej strony naprawdę nie chce zarzucać stołu platerami ze schabem, zrazami czy innym mięchem.

Co o tym myślicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Menu weselne

Myślę, że wystarczy. Oczywiście ważne tez jest jakie porcje są przewidziane na 1 osobę, czy dania są 100% czyli np że na 100 osob przypada 100 porcji danej ryby itd.
Myślę, że musisz wziąć pod uwagę gusta swoich gości również. Starsi chętniej jedzą schaby, galarety itd, młodsi raczej sałatki, bardziej nowoczesne dania.
Myślę, że stół wiejski lubią wszyscy :) u nas był przebojem nr 2.
Dodatkowo co mogę dodać, to przebojem nr 1 był stół słodkości czy jak inni zwą słodki bufet. Zeszło wszystko. Warunek jest 1 - muszą to być naprawdę dobre wyroby. Miesiąc po naszym weselu znajomi również mieli pyszne słodkości i nie zostało śladu, mimo że mieli 2 razy tyle, ile cukiernia zalecała :) z kolei na innym weselu ciasta w ogóle nie szły. Były po prostu niesmaczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Menu weselne

Hej, u nas menu było bardzo podobne i tak jak Ty bałam się, że będzie za mało jedzenia. A goście na weselu sami się dziwili, dlaczego tak dużo go zamówiliśmy, nawet po poprawinach zostało go bardzo dużo. Też mieliśmy 3 ciepłe dania i uwierz mi, wesele mija tak szybko, że będzie Ci się wydawało, że podają je jedno za drugim :) Także na Twoim miejscu ja bym się nie martwiła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0