Re: Menu za ile?? Jakie ilości przystawek na osobę.
Menu i jego cena zależy od lokalu w którym organizujesz wesele.
Ja kontaktowałam się z 10 salami, porównywałam menu itd...
No cóż wydaje mi się, że najkorzystniej finansowo wyszedł dworek na błotach (80km od gdańska- jedzenia mnóstwo (chyba 5 rodzajów miesa do obiadu i niezliczona ilość przystawek), różne rodzaje, różne warianty cenowe i smaczne- byłam tam na jednym weselu), Czarny KOS (bardzo blisko Gdańska, za Żukowem, menu już za 160 zł i ciekawe propozycje), sala na jeziorze w ostrzycach (miejsce piękne! troche zaniedbane, jedzenie bardzo proste i skorme, ale przynajniej dość tanie) a także Wichrowe Wzgórza w chmielnie, które zapewnią CI kaszubską biesiadę w dobrej cenie (czyli to czego absolutnie nie chciałam, mi sala nie spodobała się, jednak wiele osób chwali).
Z kolei dość drogo wyszedł Hotel Spichrz- a nic specjalnego nie oferowali, Kozi Gród- wielki hotel, ale ładny- jest basen i chyba kręgle) i cedrowy dworek, ale tam oprócz okolicy (centrum wsi) wszystko jest do polecenia, piękne wnętrze, cudowne jedzenie, obsługa!! -chociaż przy podejmowaniu ostatecznej decyzji czułam się "osaczona przez prowadzących to miejsce)
Patrząc na menu zwracaj uwagę na to co zawiera: czy ciasta, czy stół wiejski, czasami wystrój. Czasami są też opłaty "ukryte" z którymi trzeba się liczyć...
I sprawa bardzo ważna: alkohol i napoje- wszędzie jest różnie to liczone, a czasami płacąc za głowe za open bar czy korkowe po prostu wiele się przepłaci. Trzeba to dobrze przemyśleć.
A co do porcji: to właśnie zależy- ale w miejscach o których pisałam z doświadczenia wiem, (oprócz spichrza) ze wszystkiego jest bardzo dużo i jest smaczne.
1
0