Polecam metodę Hamonda w 100% !!! W moim przypadku szczególnie sprawdziła się jako skuteczna nauka języka hiszpańskiego od podstaw. Mam wrażenie, że ucząc się tą metodą pamięta się bardzo dużo,bo nawet gdy nie ma czasu między lekcjami na powtórzenie materiału, to i tak gdzieś w pamięci zostają wszystkie słówka z lekcji - nawet z częstotliwością lekcji, którą ja mam, czyli 1x1,5 h na tydzień. Gdy wydaje mi się , że nie pamiętam jakiegoś słówka podczas lekcji, to nagle okazuje się że gdzieś znalazło ono miejsce w mojej pamięci i ....jest ! i mogę go użyć !, a nawet zbudować zdanie ! Metoda ta daje większą śmiałość do budowania pełnych zdań - sposób myślenia rzeczywiście się zmienia!!! Pierwszy raz korzystam z lekcji przez skype i jest to rewelacja! bo można uczyć się wszędzie i nie trzeba dojeżdżać do szkoły.Właściciele szkoły, jak i lektorzy są bardzo mili, bezproblemowi,elastyczni co do godzin zajęć oraz bardzo profesjonalni w swoim zawodzie. Moja lektorka od hiszpańskiego ma świetne podejście do nauki, jest bardzo dokładna,na każdej lekcji wprowadza dużo nowego słownictwa, wszystko fajnie wyjaśnia.Będę kontynuować naukę,bo chcę (jak zamierza metoda) nauczyć się języka szybko !