Mieszkanie w Redzie Semeko

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Ludki, przeglądałam już wątki na ten temat, ale jestem żądna więcej :D
Podpowiedzcie na to zwrócić uwagę podpisując umowę, jak się Wam mieszka, czy naprawde jest horror z parkowaniem (widzialam na forum osiedla, ze tak :), co z tymi podmokniętymi terenami i jak daleko do skm?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mieszkanie w Redzie Semeko

a czy Semeko w Redzie nie jest na przeciwko dworca?? czy to o jakies inne chodzi??

Chyba o to :)

A i jeszcze jacy są sąsiedzi?

Witaj, my mieszkamy na osiedlu Semeko "przy Młynie" od czerwca 2004.
I bardzo sobie chwalimy.
Fakt ze z parkowaniem są male problemy ale to zalezy w jakim bloku mieszkasz. Oczywiscie jak wróce po godz 18 to raczej mało prawdopodobne znalezienie miejsca bezposrednio pod klatka w której mieszkamy ale wtedy zostaje parking z drugiej strony. nie wiem jak bedzie z blokami które dopiero co powstaja bo miejsc rzeczywiscie jak na lekarstwo.

Co sie tych lokalizacji to super. Od osiedla do kolejki na piechotke masz jakies 5 minut - wystarczy przejsc przez osiedle i ulice a juz jestes vis'a vis kolejki.

A tereny podmokłe - no cóż nasz blok tez niby stoi na takim terenie ale jak dotad nie mamy z tego powodu zadnych usterek.

Kazdy blok to odrebna wspólnota - zawsze jak to w bloku trafia sie jakieś "rodzynki" ale decyzje podejmuje wiekszosc wiec nie ma to duzego znaczenia.

My mieszkamy na osiedlu "Przy Młynie" od miesiaca, jak narazie bardzo dobrze sie mieszka. Z parkowaniem nie mamy najmniejszych problemow, moze dlatego ze nie wszyscy sie wprowadzili do naszego bloku ale i tak sadze ze miejsca dla wszystkich wystarczy. Tez sobie czytam te opinie z forum osiedla i jak narazie mam wrazenie ze sa nieco przesadzone.

aha, dzieki za informacje :) pewnie będziemy sąsiadami za jakies 1,5 roku :D

Odświeze wątek ;) jak jest z opłatami w semeko? bardziej interesowała by mnie rumia.

Pozdr.

Ja mieszkam w Redzie i place za 30 metrowe mieszkanie 170zl zima a nie wiem jeszcze ile bez ogrzewania

pamietajcie ze w "opłatach czynszowych" zawarty jest juz koszt wody ciepłej i zimnej, koszty administracji, smieci, i sprzatania, dodatkowo dochodzi fundusz remontowy i energia - czyli swiatlo na klatce.
Cena jest uzalezniona od tego ile zuzywasz wody a w zimie dochodzi koszt ogrzewania ( wg liczników)- opłate stałą za ogrzewanie płaci sie cały rok.
my mamy mieszkanie 50 m i płacimy ok. 250-300 pln
oczywiscie mowie tutaj o mieszkaniu w redzie na osiedlu przy młynie.

odświeżam wątek :-)
do jutra mam zdecydować czy kupuję mieszkanie na tym osiedlu czy rezygnuję. mysle o mieszkaniu 30,2m bo wieksze które jeszcze zostały są już za drogie, czy na 30m2 da się człowiek pomiescić ze wszystkim, z dzieckiem bez piwnicy, czy to prawda że ściany są cienkie i wszystko słychać? czytam wątki i już sama nie wiem co mysleć, pomocy

jak dla mnie to troche male... ja jestem przerazona mieszkaniem w dwie osoby na 42 metrach

i jeszcze jedno, w planach jest Obwodnica Północna Aglomeracji Trójmiejskiej w skład, której miałaby wejść ul. obwodowa, trochę przeraża mnie ogrom samochodów pzejeżdżających pod blokiem :-(

no właśnie ale bardziej chyba przeraża mnie spłacanie kredytu po 1000 zł czy więcej co miesiąc przez 30lat bo po tyle wyszło0 by mi większe

mysle ze uzywane mieszkanie bys znalazla w tej cenie a wieksze

Zastanowiłabym się na Twoim miejscu nad większym metrażem

Ja mieszkam w Redzie na tym osiedlu i mam wlasnie takie male mieszkanie. Smieje sie jak ktos mnie pyta ile mam pokoi i odpowiadam 1,5 hihi. Jak na 2 osoby to naprawde jest fajne mieszkanie, bardzo niskie oplaty i niska rata kredytu. Zawsze pozniej mozesz kupic wieksze.

a to prawda że ściany cienkie i wszystko słychać? w sumie ja już jestem zdecydowana na tak, nawet robiłam już wyliczenia ile pójdzie kasy na urządzenie, zachęca mnie wiadomo cena, przedszkole i skm, pracuje w Gdańsku więc kawałek jest. mieszkanko małe ale nie docelowe bo znalazlam super działkę, fakt troszkę daleko ale jak odchowamy naszą "zaplanowaną" dzidzię bedzie jak znalazł na domek

ja też kupiłam mieszkanko w Redzie i tez pracuje w gdańsku, niestety nasze bedzie gotowe dopiero czerwiec 2008, ale jakoś zleci:) Większość osób kieruje sie ceną takie są realia. Osiedle w Redzie ma swoje forum internetowe, tam można dowiedzieć się różnych rzeczy od obecnych lub przyszłych mieszkańców www. redamlyn.fora.pl, pozdrawiam!

Witam kolezanki,
widze ze firma Semeko ma coraz wieksze wziecie
chyba niedlugo załozymy nasze semekowskie forum, hihi...

Dziewczyny jak podpisywałyście umowę przedwstepną z Semeko to w jakiej była formie? Umowy cywilnoprawnej czy aktu notarialnego? Ja mam podisywać umowę, trochę to mnie martwi bo mogą mnie wystrychnąć na dudka. Wiecie dlaczego dopiero 5 miesięcy po oddaniu mieskania podpisuje się akt notarialny dzięki któremu stajemy się właścicielami?

Re: Mieszkanie Semeko Rumia/Reda

Moi drodzy odświeżam wątek!! I baaaardzo proszę wszystkich, mieszkających i jeszcze oczekujących o wszystkie uwagi, opinie jak się mieszka, o opłatach itd. Bo Chyba właśnie zapada decyzja odnośnie tego czy może będizemy Waszymi sąsiadami ;) Dlatego z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdr.

Bank staje się właścicielem, chyba że kupujesz za własne pieniądze...

Nie podpisywałem umowy przedwstępnej tylko umowę kupna sprzedaży mieszkania... bez wstępnych umów...

Podpisywaliśmy umowę kupna - sprzedaży.

Właścicielami będziemy MY, ale mieszkanie będzie z hipoteką. Umowę kupna sprzedaży jak i akt notarialny jest na NAS.

Namnożyło się różnych inwestorów. Jakbym miała ponownie szukać mieszkania to pewnie znowu bym się zgłosiła do Semeko choć nie wiem co oni teraz stawiają i gdzie. W każdym razie nasz budynek w Rumii jest bardzo dobrze zrobiony, nie mam uwag. Docieplony, bezpieczny, w komfortowej dzielnicy, gdzie w sumie wszystko co potrzebne mam pod nosem (sklepy, szkołę, lekarza).

Inne tematy z forum

Niebieski Bursztyn (5 odpowiedzi)

Osiedle zlokalizowane jest w urokliwej, zielonej części Redy przy ul. Bosmańskiej, niedaleko...

Kameralne Tarasy (49 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...