Mieszkanko

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Gdzie budujecie lub kupujecie mieszkania? Watek podobny byl, ale sie "rozlecial"..jakich developerow i spoldzielnie polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mieszkanko

Hej, my już pięc miesięcy po ślubie, ale ja nadal tu zaglądam. Nie mogę się powstrzymać, bo organizacja ślubu to dla mnie ciągle coś wspaniełego. Mieszkano nam się buduje (klucze odbieramy w maju) na Bocianim Wzgórzu. Developper 'ALLCON', ceny mają bardzo przystępne, a i plany mieszkań są fajne. No i na rynku utrzymują się już od kilku ładnych lat i dzięki temu (że Allcon własnie wybraliśmy), w banku dostaliśmy kredyt z ciutkę niższym oprocentowaniem. Polecam sprawdzić.Mloda napisał(a):

No ja ostatnio przekopalam wszystkie mozliwe inwestycje obejrzalam rzuty itd. :) jestem na biezaco, my wybralismy INPRO :) mysliwskie III, glownie ze wzgledu na lokalizacje. Bocianie wzgorze to chyba juz gdzies zakoniczyn i te sprawy, zalezy kto na co zwraca uwage mi tam lokalizajca juz bardzo nie odpowiada. Z pewnych inwestorow polecam Inpro i Hosse (nie mowie o wykonaniu bo usterki i niedociagniecia sie zdarzaja wszedzie) mam na mysli to ze jesli cos buduja, to raczej WYbuduja :) a teraz niestety jest tak ze mieszkania kupuje sie jak jeszcze nic nie ma, jak my kupowalismy to juz byly dosc przebrane (a oddanie we wrzesniu). Uklad i logiczne rozplanowanie mieszkan bardziej mi sie podoba w Hossie, w Inpro mam troche zastrzerzen, ale jakos to przerobie i bedzie ok :) na stronie hossy tez jest bardzo duzo informacji mozna wszystko zobaczyc (uklad, cena kiedy oddanie).

A ja wracam na stare śmieci - czyli na Chełm :) :) tylko się zastanawiam za co wyremontuję i utrzymam mieszkanie, ale loozik, to już szczegóły, nie ? :)

troszke pewnie goscie Wam dadza pieniazkow na weselu :), a przy urzadzaniu mieszkania i remontach przydaja sie znajomi :) my juz zaprosilismy znajomych na ukladanie podlogi i takie tam :) polaczymy prace z impreza :) a cala reszta - to sama zabawa w urzadzanie mieszakania :) ja w tym swoim juz zazyczylam sobie roznych dziwnych rzeczy, nawet sciane nosna kazalam troszke wykuc ;) dzieki temu powiekszylam o prawie metr kwadratowy lazienke

My też myśleliśmy o INPRO, ale widziałam jak wyglądają ich budynki po paru latach i nie było to nic fajnego. A HOSSA i owszem, ale troche drogo mają. Za prawie ten sam metraż w ALLCONie zapłciliśmy o 20 tys. mniej!! A ja wolę tę kasę na wyposażenie przeznaczyć. Ale fakt, że trzeba wybierać takiego developpera, który na pewno dokończy budowę. Nie warto rzucać się na coś, do czego niei ma pewności, że w ogóle stanie.

o ktorych budynkach wybudowanych przez inpro mowisz? i jakie to byly uszkodzenia?

Wiecie jak to jest? kazda sroka swój ogon chwali.... cięzko dyskutować.
Ja tez wolałabym mieszkac na osiedlu myśliwskim - strzeżonym i blisko centrum- ale jak dla mnie jest za drogie za to mogłam (wspolnie z przyszłym mężem) pozwolić sobie na 66m mieszkanie na os 4 pory roku (developer -Hanza) ale cóż daleko.... Ale czy to taki kłopot? dla mnie nie.

Pozdrowionka serdeczne

Ps. Jak na razie moge polecic tego developera - wszystko wporzadku , solidnie i na czas.

Właśnie weszłam na stronkę Hanzy....no i nie mogę powiedzieć,że mieszkania są tam tanie co do powierzchni :/