Mimowolna satyra w Radio Gdańsk

Staram się każdego ranka słuchać Trójki oraz Radia Gdańsk, by zorientować się co dzieje się we Froncie Jedności Przekazu i zaczynam dostrzegać interesujące rozbieżności między tym, co mówią rozmaici dziennikarze z głównych mediów a co mówią ci z trójmiejskich mediów lokalnych, którzy spotykają się w RG by komentować najnowsze wieści.

Pisałem już kiedyś o k****stwie w Radio Gdańsk, ale sądzę,ze tu chyba bardziej chodzi o durnotę. Zastanawiam się więc czy oni mają aż tak porąbane we łbach, czy też to skutek strachu o robotę, czy też odruch warunkowy wytworzony przez lata tresury w peerelu i postpeerelu.

Rozmaici satyrycy wielokrotnie obśmiewali zachowania ludzi poddanych praniu mózgów, teraz wydają się zbędni, bo ludzi sami , z własnej woli, realizują scenariusze obśmiewane przez satyryków. Wartoby więc na uczelniach powołać katedry mniemanologii stosowanej, które by badały te szerzącą się w mediach zarazę.

W Radio Gdańsk trendy nie jest np. pani Pawłowicz, powtarzająca proste, stare, a więc i nudne, prawdy bo to he, he, he, "stara panna", za to bardzo trendy jest Pan/pani Grodzki/Grodzka.

W Radio Gdańsk można dowiedzieć się, że Polacy na razie jeszcze nie dorośli do proponowanych przez lew-lib związków, może za 20, 30 at dojrzeją. A ja ze 100% pewnością twierdzę, że prędzej nie dożyją, bo patologie, nieleczone, szczególnie w skali społecznej, prowadzą do przyspieszonego zejścia.

Zebrani w RG komentatorzy uważają, że posłom, politykom nie potrzebne są sumienia. No to ja mam pytanie - jaki jest w takim razie racjonalny algorytm podejmowania decyzji bez sumienia ?

Dziennikarze z innych mediów już połapali się, co jest grane i dyskutują o najrozmaitszych przekłamaniach filmu National Geographic. Dziennikarze RG jeszcze nie załapali się na nową linię i trzymają się starej narracji o "naciskach" i o tym, że "piloci próbowali lądować w tak trudnych warunkach", albo wręcz stwierdzają, że "tematyka smoleńska nas nudzi".

Wyczuwalne jest także i to, że w tej głupocie sami siebie nakręcają i balon durnoty nadyma się aż wreszcie wybuchnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mimowolna satyra w Radio Gdańsk

Dobrze jest interesowac sie tym co Nas otacza...
Dobrze wysluchac/przeczytac co inni maja do powiedzenia/napisania...
Rozum kazdy ma swoj i opinie w danym temacie tez ma wlasna.

Wyrwe z kontekstu watek kobiet, najblizszy mi.
Osobiscie nie mam nic do Pani Pawłowicz i do Pani Grodzkiej.
Obie sa po prostu soba.
Zgadzam sie z myslami Pani Pawłowicz ale martwi mnie jezyk w jaki ubiera te mysli. Rzuca sie na wiatr z zamknietymi oczami a tutaj trzeba sprytu jaki wykazali niektorzy poslowie i cale ugrupowania.
Pania Grodzka bardzo lubie. Poszlabym z nia na kawe. Jest zawsze usmiechnieta, elegancka i bije od niej pozytywna aura. Z przyjemnoscia ogladam Jej wypowiedzi.
Obie Panie sa bardzo wartosciowymi osobami.
Szkoda, ze padly ofiarami intrygi, ktora ma (jak zawsze) byc zaslona dymna dla waznych rozgrywek.
Najgorsze jest wszechogarniajace zajwisko ... przerostu formy nad trescia ;)
TO bawi (i na zmiane) meczy mnie najbardziej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja może całkiem już dygresyjnie od topic'u:

Z p. Pawłowicz zgadzam się w 100% - płeć jest determinowana przez układ chromosomów a nie mniemanie osobnicze. Przy układzie XY (a nic nie wskazuje, że poślę Grodzkie ma inny) - można sobie dorobić czy ująć co nieco i/lub zmienić dowód osobisty - i pozostanie się w sensie biologicznym mężczyzną.
Wszakże osobie, która źle się czuje w ludzkiej skórze, chodzi na czworakach i szczeka, nie zakładamy smyczy i kagańca (chyba, że to Wąski), tylko zapewniamy opiekę medyczna.

Troszeczkę inna sprawa jest w przypadku zaburzeń typu XXY (bo "superkobiety" XXX czy "superfaceci" XYY raczej nie mają problemu identyfikacji płciowej), szczególnie, jeśli wiąże się to z obojnactwem - trudno o jednoznaczną ocenę płci.

Mnie akurat poślę Grodzkie niczym nie urzekło - bo nawet jeśli wydaje się miłe, to traci w mych oczach jako coś, co swoją cudacznością zgodziło się firmować partię biłgorajskiego filozofa od tanich win.

Przez szacunek dla samookreślenia Onego - mogę Onego nie traktować jak cudacznego faceta, ale podobnie jak p. Pawłowicz, słowo "Pani" przez usta mi nie przejdzie.

I nie zauważyłem w stosowanym przez p. Pawłowicz doborze słów niczego obraźliwego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gwoli uzupełnienia dodam, że oprócz chromosomów liczą się hormony i to błędy w dawkach hormonów jakim poddawane są ludzkie płody odpowiadają za największą ilość zaburzeń seksualnych.

A przy okazji pojawia się poważny problem - prawdy - np. jak miałbym na poważnie odnieść się do takiej osoby jak pan/pani Grodzki/a ? Problem poznawczy to jest problem nr 1 w życiu każdego z nas.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w salonie24 zamieściłem post na temat rozmowy n/t homoseksualizmu w programie Siekielskiego, w którym umieściłem listę dostępnych lektur , w ktorych można dowiedzieć się jak przebiegają procesy i zaburzenia kształtowania się ludzkiej płciowości.

http://zetjot.salon24.pl/481328,o-homoseksualizmie-u-sekielskiego

Anne Moir, David Jessel "Płeć mózgu"
Louann Brizedine "Mózg mężczyzny"
Doreen Kimura "Płeć i poznanie"
Bryan Sykes "Przekleństwo Adama"
Steve Jones "Y: o pochodzeniu mężczyzn"
Matt Ridley "Czerwona królowa"
Patrick Bateson, Paul Martin "Projekt życia"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

zetjot, poprosze o link do fragmentu lub calosci audiobooka z Twoja interpretacja ktorejs z tych "pozycji" ~:)
Mam przeczucie, ze zyskuja na wartosci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To są papierowe pozycje z mojej prywatnej biblioteki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

~:) no coz ha ha ha
oblalam sie kawa...
Bardzo lubie sluchac Jerzego Połomskiego.
Zdarza mi sie nucic niektore piosenki. Podsluchala mnie kolezanka i poprosila o pozyczenie plyty.
Po dwoch dniach, z kwasna mina wcisnela mi plyte do reki i skomentowala... "tego to ja moge sluchac kiedy ty spiewasz" ;)

Pardon, ale aluzju nie paniał. Co ma temat do kawy i Połomskego ? Chodzi o plotki na temat pana Jerzego ?

chodzi o troche luzu...

.. całe szczęscie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://www.youtube.com/watch?v=jD77mfZmTEQ

Inne tematy z forum

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok