Młode Pary 2012 (część 10)

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
18 sierpnia - marcia66 => (Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2012 (część 10)

Wilczek- czyli nie jestem tu sama..
Olesia-Jeli chodzi o akty chrztu to nie sadze zeby ks robil problemy... a jesli trzeba bedzie odnowic te papiery jeszcze raz,,, trudno.. powedrujemy jeszcze raz. ale przy ludziach pracujacych na morzu troche przymykaja oko bo czesc przepisow jest niewykonalnych dla tych par.. ;p

Zapraszam do nowego wątku ;)

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-11-t289262,1,11.html

ewcia my mamy przed wami i też jeszcze nie byliśmy u ks ,a co do mamony też nic nie wiem ile się daje ...czy coś weznie

Madziarrra my mamy 26maja ale jeszcze u księdza nie byliśmy. Pójdziemy chyba po świętach. Ciekawe ile ksiądz weźmie niby co łaska ale ile dla niego znaczy co łaska to nie wiem.
Ja jestem z Mikołaja Reja a mój z Zielonego Trójkątu :)

czasem ksiądz przymyka oko. My wzieliśmy akt chrztu i poszliśmy rezerwować termin w kościele. Okazało się że jeszcze nie ma terminarza i ksiądz powiedział że amy przyjść za kilka miesięcy.

Byliśmy teraz rezerwować termin i akt chrztu był juz " po terminie"
Proposzcz widział to ale bez najmniejszego problemu dołaczył dokument do reszty.

Dodam tylko ,że ślub bierzemy w innej parafi nie tej gdzie mieszkamy ani nie tam gdzie był wystawiany akt chrztu meża :)
Moja połówka też pływa :) więc wszystko na Mojej głowie a konsultacje telefoniczne i mailowe :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niulek dziękuje bardzo ;) jakby co naprawdę polecam!! ;) My do tego stopnia chcieliśmy proste, że nawet zrezygnowaliśmy z wzorów w środku ;) he, he...

pinimini - wiesz, ja to jestem tylko ciekawa co na to Ksiądz, bo mi osobiście to nie przeszkadza, ale słyszałam, że te papiery są ważne tylko 3 miesiące, więc wyjdzie na to, że i tak znów będziecie musieli brać odpis ;) a skoro Twój Narzeczony będzie na 6 tyg przed ślubem, spokojnie się wyrobicie ;D

PS. Jakby ktoś chciał, mogę wysłać projekt Naszych zaproszeń - mam zdjęcia ;) może się ktoś też skusi na te zaproszenia ;D

Olesia - ładne zaproszenia i dobra cena:) Prostota górą:)

wiem Olesia że to szybko.. Ale mój narzeczony jest marynarzem.. Nie zdazylibysmy gdybyśmy czekali.. Tym bardziej że ksiądz zażyczył sobie następująca kolejność. Akty, spisanie protokołów i dopiero nauki.. Mój luby bedzie w kraju przed ślubem tylko 3 razy na 6 tygodni.. więc tak naprawdę wszystko jest na mojej głowie.. myślę że damy jakoś radę i uda mu się wrócić do kraju na własny ślub :p

Podaje link do zaproszeń, które My wybraliśmy (oczywiście w innym kolorze) ;)

Od razu zaznaczę, że ta Pani robi naprawdę szybko i fachowo podchodzi to rzeczy ;D I przy tym jest przeeeesympatyczna ;)

http://moda.allegro.pl/zaproszenia-zawiadomienia-slubne-rekodzielo-i1916970076.html

macie dziewczyny jakieś linki na fajne zaproszenia ślubne ????

pinimini - czy na akty chrztu nie za wcześnie? z tego co się orientuje to chyba na 3 miesiące przed ślubem, możne te papirologie załatwiać ;)

Któraś z Was pytała o kamerzystę i foto ;) Ja ze swojej strony polecam videogroszek i fotogrupe ;)

Co do ciast - My będziemy mieć z cukierni Markiza, ale Nasza sala Nam to gwarantuje w cenie, zarówno tort jak i ciasta ;)

Pozdrawiam.

Dziewczyny byłam dziś z córką w Sowie na Długiej posmakować tortu.
Zdjęcie Mojego wymarzonego widziałyście. Do takiego tortu nie moga być torty na bitej śmietanie tylko kremowe :(

zaryzykowałam wziełam po malutkim kawałku czekoladowego i truflowego.
mały kawałeczek czekoladowego jakoś zjadłam ale truflowy normalnie aż mnie mdliło. Nawet córka nie mogła zjeść a za słodyczami normalnie przepada.

Zapakowałam więc ten truflowy na wynos. Dałam posmakować Mojej mamie. Efekt był taki ,że po dwóch kęsach stwierdziła, że ma dość.
Mówi nie mogę bo czuje jak mi rośnie.....hehe

Wnisoki mam takie jeśli Moj tort ma być tylko ładny z zewnątrz a w smaku tak cięzki i mdły jak te co spróbowałam dziś to już się z niego wyleczyłam. Truflowy to dosłownie sam cukier.

I miałabym jeszcze zapłacić za to 85zł/kg czyli jakieś 900zł to naprawdę dziękuję.
Ciekawa jestem jakie w smaku na haffner jeśli chodzi o kremowe.
Bo z tego co skumałam to torty tego typu jak mój musza być niestety tylko kremowe :((((((((

Akty chrztu odebrane ;p

Monrose- fajne dziewczyny to prowadza... Monika i Roza... Perfekcjonistki... widzialam w ich wykonaniu paznokcie ... byly super...

Super, dziekuje :) To chyba się na nich zdecyduję. A nie wiesz czy można wcześniej umówic się na degustację?

mrysq ja mialam okazja jesc ich torta i etz bede u nich zamaawiac sa przepyszne! U mojej sis nie zostal ani kawalek wszyscy sie nim zachwycali, nie byl mdly, byl truskawkowy i lekko kwansy ie za slodki i bylo czuc duuzo truskawek naprawde polecam;) chociaz wiadomo ze kazdy ma inny gust i kazdemu smakuje co innego

A czy któraś z Was będzie zamawiała może tort od Jarzębińskich? (wiem ze na stogach są, inna filia z kościerzyny). Koleżanki mojej mamy wiele razy jadły torty i podobno pyszne. Czy któraś z Was kosztowała może i wie jakie te torty tam są?

Czarna ja znam Anię, chodziłyśmy razem do liceum, wiem jak maluje i jej makijaże są jak najbardziej ok.. za to jeśli chodzi o fryzurę w Matrixie to byłam kilka razy, za każdym razem u innej Pani i nie byłam zadowolona.. nie chcę tu nikomu wystawiać negatywnych opinii.. bo może winne są tu moje włosy trudne do ułożenia. Ja szukam salonu gdzie mogłabym zrobić wszystko za jednym razem i fryzure i makijaż. A słyszałaś może jakieś opinie o Monrose z Banina?

Dziięki dziewczyny!

Agata85 to Wy juz macie prawie wszytsko super...

A Makijazystke jakas polecacie??? Foto i kamerzyste?

tylko wpierw należy się zapisać mejlowo u brata prowadzącego nauki, na stronie dominikanów Gdańsk jest adres
bo nauki są popularne i dużo ludzi przychodzi
koszt tego cyklu 4 spotkania - 50 zł
należy pamiętać bo chyba w grudniu nie ma kursu i w marcu albo kwietniu tez nie ma

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...