Młode Pary 2012 (część 10)

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
18 sierpnia - marcia66 => (Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2012 (część 10)

Ojj tak ten Babeczkowi tort mm:)

Mi się podoba taki tort
http://www.chococream.pl/piramida_podswietlana.html
i chcę mieć taki

Faktycznie tort śliczny. Ja jakiś czas temu dowiadywałam się w Haffnerze o cenę tortu to cena tortu ślubnego 65 zł / kg. Pan Marcin powiedział że na 70 osób jest ok. jak jest 7 kg (wiec weźmiemy tak 1 kg więcej na dokładki).

Co do napojów jeszcze o tym nie myslałam, ale jak zobaczę gdzieś promocję na wódkę to dam znać.

Zmotywowałyście mnie dziewczyny i umówiłam się na makijaż do Pani Ani na ten właściwy po przeczytaniu tylu pozytywnych opinii pomyślałam że nie ma na co czekać.Faktycznie pani Ania bardzo sympatyczna;)

Co do fryzjerki to też postawiłam na p. Ole Czerwińską. Decyzja podjęcta po przyczytaniu pozytywnych opinii jak również Pani czesała moją koleżankę która była zadowolona.Oferty jeszcze nie znam gudż Pani Ola napisała że będzie wysyłać je ok. grudnia.

:) Dzięki Agata mnie tez się bardzo podoba tym bardziej ,że będę mieć czarno czerwoną wiązankę :)

Co do tortu to pytałam wstępnie o cene i jeśli dobrze zapamiętałam to za zwykły tort ślubny ok 55zł/kg a za "dzieło sztuki " jak ja to nazwałam cena ok.80 zł.

Czekam na wycenę z hotelu Haffner i z Sowy.
Ciekawa jestem jak policzą. W sumie to jest prosty i nie ma jakiś szczególnych udziwnień.
Jak dostanę info to napiszę albo spadnę z fotela hehehe

Witam !!!

Chciałabym się dopisać na listę :)

ślub 26.05.2012 Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz a reszta czeka :)

Już nie mogę doczekać się finału :D

co do soków to my będziemy kupować gazowane w butelkach 1 l bo te 2 l to takie paskudne sa bo niegazowane będą w dzbankach wiec tutaj na pewno 2 l żeby było taniej może na święta wielkanocne będą jakieś promocje bo teraz jak kupimy to będzie za szybko i nie mamy miejsca gdzie je trzymać
dziewczyny jak usłyszycie jakaś fajna promocje na wódkę to dajcie znać ( ja zrobię to samo) bo wódkę to można kupować w partiach byle ten sam gatunek jak sadzicie chyba można - sadze ze w sklepie tez maja z rożnych dostaw tzn partii ?

jaki sliczny tort :))
u nas bedzie ok 100 osob to ile tortu chyba ponad 10 kg coo a ile sowa bierze za kg - nie chcemy kremowych tylko na bitej smietanie

Szczerze mówiąc to ja się zastanawiam nad 0,5 i 1 l bo nie wyobrażam sobie żeby mi takie butle stały na stołach ;). Już zapisałam się do newsletterów do tych wszystkich hipermarketów i będę śledzić promocje ;). A jakby ktoraś z Was gdzieś widziała ciekawą ofertę to niech da znać ;)

Wilczek mi też się podobają te w szklanych buteleczkach i to baaardzo ale kosztują chyba ok. 1 zł za 0,2 l więc trochę dużo ;)

A co do tortu to mi w cukierni ALicja w Kiełpinie (tam prawdopodobnie zamawiać będziemy) Pani mówiła że na 80 osób ok. 10 kg tortu trzeba. A w Czernisie z kolei mówiła, że liczy się 100 g na osobę.

kamcia, my będziemy mieli napoje w 1l butelkach;) Myślę, że tak jest najbardziej elegancko. Ale brat mojego Krzysia (miał wesele w sierpniu) miał napoje w 2l butelkach, ale to było wiejskie wesele w remizie, więc trochę inaczej było ze wszystkim;)

image

Uploaded with ImageShack.us

aaaa i dziż dzwoniłam do Sowy w sprawie tortu i powiedzieli że na 80 osób to trzeba 10-17kg toru!!! :O

Wg.mnie to trochę za dużo a może ja się poprostu nie znam. Wcześniej myślałam że 10 kg to max ,tym bardziej ,że będzie ok 70 osób no i liczę ewentualne dokładki. Poprawin nie robimy tylko śniadanie.

No i Mój tort :)

Uploaded with ImageShack.us

Ja będę mieć 1l . Bardzo mi się podobają szklane butelki 0.33 coca-coli ale to chyba zbyt wysoki koszt :(

Jeszcze jedno pytanko ;) będziecie miały na weselu napoje w butelkach 0,5 , 1 czy 2 litry? Bo soki to w dzbankach i woda niegazowana, ale jak robicie z resztą?

Ja pójdę na fryzurę próbną jakieś 1,5 miesiąca przed, bo nie chce za szybko, żeby Pani fryzjerka nie zapomniała co mi miała na głowie zrobić ;).

A reszta z Was ma już fryzjerki? :)

Olesia to chyba od nas samych zależy kiedy sobie zrobimy próby.
Ja z makijażem nie czekałam bo ciekawość mnie zżerała i będę miec niebawem :) a fryzurę planuję w styczniu.

W mailu dostałam odpowiedź od p.Oli że mam czekać na wiadomość bo po nowym roku będzie wysyłać dalsze szczegóły.
Co do ceny to też nie mam pojęcia hehehe

Wiem,że 7.30 rano to bardzo wcześnie :( i wolałabym pózniej ale chyba tak jest z terminami. Na początku zadzwoniłam do p.Oli potem napisałam mail i po jakimś czasie dostałam odpowiedź.

Godzinę ustaliła p.Ola i napisała że jeśli mi nie odpowiada to żebym to zgłosiła to ona zwolni termin . Więc chyba tak już są terminy zajęte.
Ja oczywiście zgodziłam się bo bardzo zależy mi na Oli więc bez najmniejszego grymasu potwierdziłam.

Ale to tak się mówi 7.30 zanim pokręci włosy potem trzeba to jakoś "rozwichrować", potarmosić hehe to czasu troszkę zajmie.
Oprócz mnie będzie czesana nasza córeczka ,która ma włosy do pasa i bardzo gęste.
Oj będziemy się stroić :D

hej dziewczyny.
Ja juz mam swoją wymarzona suknie. na spontana i udoło sie:)))
http://www.madonna.pl/pl/pronovias.php?s=97.berta
do sprzedazy po 01.06.2012:) oczywiscie welon tez jest:)
rozmiar 36-38

To chyba większość mamy podobną wizję fryzury ślubnej ;) Mi również podoba się taki artystyczny nieład z upięciem na koku - nienawidzę ulizanych włosów ;D

Matko, 7.30 - tak wcześnie? Nie no ja mam w planach w dniu swojego ślubu dłużej poleżeć w wyrku, ale czy mi się uda to nie wiem - pewnie, będę tuptać po całym domu z nerwów ;)

Ja również, mam mieć Panią Olę, teraz tylko czekam na maila co i jak, czy Wy już Dziewuszki wszystko wiecie? Cenowo itp?

A propost, na ile przed ślubem umawiacie się na próbne czesanie i malowanie, bo to jeszcze przede mną, ale kompletnie nie mam pojęcia ile wcześniej powinnam się na to umówić ;)

Kurcze dziewczyny widzę że Wy juz działacie z fryzjerem i z makijażystką;)Ja tak jak Kamcia chciałabym tyko ten właściwy makijaż więc muszę znaleźc taką Panią której będę pewna na 1000 %. Wilczek a Ty z Panią Olą umówiłaś się na taką wczesną godzinę 7:30 bo tak chciałaś czy u Pani Oli już tak ciężko z terminami hmm?

Ja tez myślałam o Pani Aleksandrze ;) ale jak byłam z mamą u tamtej fryzjerki to po zobaczeniu jak robi koki i to że powiedziała że za słowo "ślub" wcale nie bierze więcej pieniędzy tylko jak od normalnej klientki to po namowach mojej mamy się przekonałam ;)

A wysłałabyś może fotke makijażu próbnego jak będziesz po? Chociaż samego "oczka" jeśli byś nie chciała wstawiać czy wysyłać swoich zdjęć ;). Masz w ogóle jakąś wizję na makijaż?

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?