Młode Pary 2012 (część 16)

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Video-man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż p. Magda Purchla
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Wiola W., zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Młode Pary 2012 (część 16)

Z Redy do Gdyni jest przecież kawałek - ja bym się nie przejmowała... akurat tutaj to niech się goście sami mobilizują :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tak... zamówisz taksówki... tylko zaraz po ślubie skąd będziemy wiedzieli ile itd. Nie bedzie na to czasu. Wole byc wczesniej na to przygotowana.

w ogóle nie wiem, a jak sądzicie z tym powrotem?
Goście są z gdyni... wesele w redzie. Czy trzeba zalatwiac transport z powrotem ?
Mi sie wydaje ze nie... Reda to nie koniec swiata. I wszysycy raczej beda wiedzieli jak trafić z powrotem.
Co innego gdyby na sale było nie wiadomo jak daleko i ciezko byłoby wrócic....

A ja raz byłam na weselu na wiosce, z kościoła do sali było prawie 40 km, młodzi nie zapewniali transportu, wesele było wyjazdowe, więc nawet nie miałam poprosić kogo, aby podwiózł (ani sąsiadów, ani znajomych).. To była wioska, więc taksówek też tam nie było.. Młodzi nie zapewnili także noclegu, więc musieliśmy opłacić sobie sami.. W takiej sytuacji akurat uważam, ze to nie było ok...
Ale w takiej sytuacji, gdy na salę jest 10-15 km to inna sprawa. My akurat nie będziemy zamawiać autokaru, ale większość gości jest "miejscowych". Dla przyjezdnych zamówimy albo taksówki, albo tak dogadamy z innymi, aby się wszyscy zabrali:) Poza tym nie chcę autokaru z jeszcze jednego banalnego powodu: chcę mieć sznur samochodów, które jadą, jeden za drugim, zawsze mi się coś takiego marzyło.. :) No a Ty Olimpia skoro masz 3 km to w ogóle się nie przejmuj:) Przecież najwyżej zamówisz taksówki :)

jeśli mogę .. :)
Uważam, że jeżeli sala jest na terenie/obrębie miasta w której odbywa się ślub to jak najbardziej, ale jeżeli ktoś robi wesele na wypizdowie jak ja 22 km od Gdańska to jest obowiązkiem jest zapewnić transport. Takie jest moje zdanie;)

Organizować autokar, busa na trasę 3 km i zabulić za niego nie wiadomo ile...Marnowanie czasu, pieniędzy i nerwów( bo się spóźni bo coś tam).
olimpia pisze że to 3 km... równie dobrze mogą sobie spacer zrobić :)
Warszawa, Radom- nie znam miasta, noclegu nikt mi nie organizował a tym bardziej dojazdu na salę weselną :) Trzeba se radzić

" a bulić za kogoś dodatkowo na transport, a potem zobaczyć, że w kopercie jest marne 100złotych: - to żes pojechała hihihi :):):):)

ws umie racja... hmm.. pogadam dziś na ten temat z rodzicami... co oni sądzą. W sumie ostatnio bylismy na weselu u znajomych i to w zupełnie obcym mieście - w Chojnicach i tez nie było trasportu - i nikt nie narzekał.

po tym jak na ślubie mojego kuzyna jedna z ciotek wypaliła wielce oburzona, że jak to nie zapewniają transportu, to aż się boję jaki będzie lament, gdy ja powiem, że transport należy sobie samemu załatwić :)

jednak uważam, że wesele jest i tak sporym wydatkiem, żeby jeszcze martwić się o to jak ktoś dojedzie z kościoła do sali. popieram Gosiulek, nasi goście są DOROŚLI, więc powinni sobie poradzić z dojechaniem na salę ;) przecież po to daje się zaproszenia wcześniej, aby takie techniczne szczegóły między sobą poustalać :) a nie oczekiwać manny z nieba - mi nigdy nikt transportu nie zapewniał i żyję :)

a bulić za kogoś dodatkowo na transport, a potem zobaczyć, że w kopercie jest marne 100złotych... wiem, że nie robi się wesela po to by w kopercie było sporo pieniążków i nawet nie biorę tego w takiej kategorii, ale po prostu wiem, że ja się będę starać, dbać a ktoś najzwyczajniej w świecie tego nie doceni i nawet 'dziękuję' nie powie.

Z jednej strony rozumiem. Ja tylko piszę jak my chcemy to zrobić( a też robili tak moi znajomi). Z kumplem zabraliśmy się z rodzicami pana młodego :) fajni ludzie, wesoło było, a tylko 10 minut podróż zajęła :)
Zrobicie jak będziecie uważać, że jest najlepiej! :)

Niby masz rację, ale jak sobie pomyślę, o mojej mamie, która będzie tak roztrzęsniona, ze bez mojej siostry (która jest świadkiem) ani rusz, to mi się słabo robi na myśl, że jeszcze gości będzie się zajmowac :P

A nie możecie zrobić tak jak my? Po za tym, goście chyba będą dorośli i sobie poradzą...
Są świadkowie, którzy się gośćmi bez transportu na pewno zajmą( po to chyba są świadkowie? :) ) Całe szczęście, że my nie mamy takich problemów :)

Now łasnie nie wiem, czy to nie tak głupio zostawić gości samym sobie :/... Niby to mały kawałeczek. Dosłownie 4 minuty drogi samochodem - ale jednak. Ja może az tak nie, ale mój J. sie uparł na to, żeby gości tam zawieść.

W nocy juz nie fudnujemy, bo wszysycy goście będa z gdyni, a salę mamy w redzie, więc nie uważam żeby to był koniec świata i żeby trzeba było transport zapewniać.

My z kościoła do hotelu mamy jakieś 5 km, może 6 :) i nie załatwiamy transportu żadnego. Dużo osób będzie samochodami i na pewno się pozabierają a ci co się nie zmieszczą- weźmiemy dla nich taxi :)

Dziewczynki ja mam mały problem.... z transporetm :/

Bedziemy mieli ok.60-70 gości.
Częśc na pewno przyjedzie samochodami, ale część NAPEWNO nie!
I teraz nie wiem co z transportem. Autokar? Busiki ?

Problem w tym, że nie wiem jak będa się na to zapatrywac firmy transportowe, bo zdecydowaliśmy, że transport zapewniamy tylko z kościoła na sale..... i tu pojawia się problem.
To jest odległośc raptem 3 km : / i nie wiem czy jakis przewoźnik zgodzi mi się zabrać ludzi za jakas niską cenę. Czy nie będzie to poprostu strata czasu.

A z aktualnych - mój luby właśnie odebrał obrączki :D

Melduję się i ja :)

pochwalę się że mamy już transport na wesele i z wesela dla gości.
zostało nam też do rozwieziania chyba z 7 zaproszeń - w weekend.
mój luby zamówił garniak
mamy zamówione obrączki - robią się
teraz z takich dużych rzeczy to mamy TORT i ciasta i ALKOHOLE
oraz dekoracje do koscioła i na salę ale chyba w marcu sie tym zajmę

poza tym mam wrażenie że luz i dajemy radę ze wszystkim
ja sobie tak nieśmiało szukam butów na przepranie - w koloże beżowym, nude, na jakims niższym obcasie :)

ehhhh - już tylko 2,5 miesiąca.

Karolina89,
nam powiedzieli, że to nie jest kalendarzyk, tylko naturalne planowanie rodziny.
A u mnie dziś 100 dni zostało...

a co w ogóle jest na tym poradnictwie rodzinnym?

kalendarzyki itd tak?

my tylko dzis i nauki zaliczone:D w koncu:D

EeMmAa: My planujemy się przyłożyć :) Nie chodzimy do kościoła co niedzielę itd,super katolikami nie jesteśmy, ale skoro mamy poświecić na te nauki cały weekend, to może uda się wynieść jakąś wiedzę :)

tfu, w Maju ;))

Też ;) z nowości to zamówiłam próbki zaproszeń ;) w Marcu będziemy przygotowywać zaproszenie w formie wideo ;)