Młode Pary 2012 (część 16)

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Video-man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż p. Magda Purchla
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Wiola W., zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Młode Pary 2012 (część 16)

my sami robiliśmy zaproszenia i faktycznie, gdybym miała próbkę kartek, to bym wzięła inne, bo kartki są ciut za śliskie i się rozmazywał tusz, ale po porządnym wysuszeniu jest nawet si :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czesc
powiem jedno warto zamawiać próbki zaproszeń kilka przyszło dzisiaj do nas i powiem tak niektórymi jestem mega rozczarowana :(

Zaba&Zyrafa - kupiliśmy garnitur w sklepie Ewtex w Galerii Rumia. Mają tak takie i dobre jakościowo garnitury, że byłam w szoku. Bardzo duży wybór, a pani, która nas obsługiwała była profesjonalna i widać było, że się na tym zna. Mieliśmy zniżkę z targów ślubnych i zapłaciliśmy za garnitur 420 zł :)

Dziewczyny, wybiera się któraś z Was dzisiaj na nauki do Gdyni do Św. Mikołaja?

My transportu nikomu nie załatwiamy, część mojego lubego wszyscy są z daleka więc przyjadą swoimi autami a z moją stroną nie będzie problemu, bo jak mój brat brał ślub to każdy gdzieś tam się zaczepił i nikt do nikogo nie miał o to pretensji... My ewentualnie załatwiamy znajomego, który później będzie odwoził o ile ktoś będzie chciał :) u mojego brata tak samo było i wyszło ok :)

gosiulek u mnie podobnie jak u ciebie 70% młodych i 30% starszych . Dobrze że mam więcej młodych bo to właśnie młodzi rozkręcają każdą imprezę - a o to chyba chodzi aby na parkecie cały czas coś się działo .
Co do transportu to stwierdziłam , że jak dojadą do kościoła to nie będzie problemu z przemieszczeniem się gości na salę . Zawsze sporo samochodów jedzie prawie pustych. Świadkowie już zadbają o to aby ci co nie maja transportu dojechali na salę .

U nas 70% młodzi 30% starsi :) Żadnych ciotek wujów. 5 wód po kisielu nie zapraszaliśmy, tylko najbliższych. Reszta jak chce to niech się obraża, skoro nie utrzymujemy kontaktu ze sobą, to ja nie mam zamiaru zapraszać kogoś takiego :) I tutaj duży plus, bo sami wszystko opłacamy i organizujemy, będzie tak jak my chcemy :) A nie że rodzice, dają kasę i wymagają ...

Super niulek! a gdzie? Mój luby nie wie za bardzo jak by chciał, ale podejrzewam że bez przejścia dłuugich kilometrów po sklepach to się nie obejdzie (ma prawie 2m wzrostu.. :) )

Dziewczyny muszę się pochwalić - kupiliśmy dziś garnitur :):)

Witam Kochane :)

no My zapewniamy autobus, ponieważ do sali mamy jakieś 23 km :( i nie wyobrażam sobie zostawić Naszych Gości tak na lodzie... ale każdy robi jak uważa :)

co do zapraszania, staraliśmy się zapraszać naprawę najbliższe Nam osoby, ale zawsze wyjdzie, że kogoś wypada zaprosić a kogoś nie... a jak tam u Was będzie Dziewczyny? Bo u Nas na ślubie będzie sporo młodych ludzi :) starszyzny już znacznie mniej ;)

my pierwsze dawaliśmy w moje urodziny (ale to tylko dla najbliższej rodzinki- czyli rodzice i rodzeństwo), bo oni i tak wiedzą co i jak, więc niech już mają ;)

Zaba: to się spinaj z suknią(pod warunkiem,że będziesz kupować nową, szytą na Ciebie) :) mi mówili w Madonnie,że tak najpóźniej to 5 miechow przed zamawiać,więc marzec to taki deadline... Chociaż, może inne salony mają krótszy czas oczekiwania:)
My właśnie przeglądamy zaproszenia i chyba dziś jakieś już damy :D:D (wiedziałam że tak będzie...!!! )

Cześć Panienki (hihi, jeszcze wszystkie jesteśmy pannami), również melduję się w nowym wątku. My mamy do sali 16 km od kościoła i zapewniamy autokar , bo właśnie wolę aby goście bawili się, a nie musieli potem bastować bo prowadzą.
Gosiulek- masę rzeczy macie już załatwione, a termin mamy ten sam. Chyba czas najwyższy zdecydować się na suknię :/ o zgrozo!

ja zrobilam tak ze zaprosilam najblizsza rodzinę (mama ma 3 braci kazdy 2 doroslych dzieci) tata ma siostre - tez 2 doroslych dzieci, czyli kazdy ma partnera. poza nimi zaprosilam tylko takich z jakimi utrzymujemy kontak albo delegacje z rodziny np. ciocia ma 2 doroslych synow, trzymam sie z jednym - tylko jego zapraszam, pozostali to przjaciele. Chrzestnej nie zapraszam bo mamy b. słaby kontakt.

Ja nie chcę nikogo urazić, ale z drugiej strony chcę aby na imprezie było miło i rodzinnie - oraz znajomo :)

a jak się ktoś obrazi to mu powiem że przykro mi że go nie zaprosiłam ale nie czułam takiej więzi, na razie nikt się nie poobrażał ;)

z rodziną mojego narzeczonego nie było kłopotu, rach ciach i wypisane :)

no ale ja cóż... ma z deka specyficzną rodzinkę, w której to obrabia się d*pę nieobecnym...

ja się przejmowałam kogo zaprosić, tak aby się nie poobrażali....
bo np. moja mama ciągle tylko jedno : zaproś wieśka, zaproś wieśka. niby mój wujek ale wcale go nie kojarzę, nie bywał na żadnych imprezach i nic mi ta osoba nie mówi, a teraz mam go zapraszać?

moja chrzestna ma aż 7 dzieci i niby powinnam chrzestną zaprosić wraz z dziećmi, z którymi też nie mam nie wiadomo jakiego super mocnego kontaktu... a z drugiej strony zaprosić tylko jednego kuzyna, to może być że go faworyzuję... każdy od zaręczyn tylko pyta o ten ślub i każdy liczy że zostanie zaproszony....

jak mój kuzyn nie zaprosił na swój ślub jednych z najstarszych dzieci, to od ślubu mu wypominają że kogoś nie zaprosił (nie dziwię się, że obecnie nie utrzymuje zbytniego kontaktu z rodziną)...

i faktycznie wypisywanie zaproszeń to dla mnie najbardziej stresująca, póki co, sprawa :(

No a aj sie takimi rzeczami trochę przejmuje :/... chociaz z drugiej strony - jak sie komu nie podoba, to niech nie przychodzi :P

> Madzik, dokładnie jakbym ciągle miała myśleć co wypada, a co nie, to bym osiwiała :)

a na weselu u brata mego narzeczonego siedziałam na przeciwko ich kuzynów, którzy głośno się żalili ile wybulili za transport i czy opłaca im się przyjeżdżać na poprawiny...

szkoda, że nikt nie pomyślał w kategorii: iile państwo młodzi zapłacili za osobę, salę, suknię itd....

więc chyba same rozumiecie czemu nie zamierzam zapewniać transportu.

ja wam powiem tak
1. mnie nie potrzeba korowodu przez całe miasto - ślub we wrzeszczu a wesele na kokoszkach
2. goście miejscowi, ale chcę zeby się wytanczyli a nie zeby kazda para furą jechała bo po prostu zawsze jakis kierowca bylby potrzebny
3. a powrot robie tak ze autokar przejedzie się z lukullusa przez główbny az do oliwy i koniec, w ten sposob kazdy bedzie mial BLIZEJ do domu.
4. jak policzyłam taksowki to prawie tak samo kosztowo wyszło

no ale kazdy robi jak uwaza
na pewno nie sugeruję się tym co wypada a co nie, albo ze należy zapewnić albo nie należy zapewniac ;)

dokładnie tak. Ostatnio wracałam z wesela w rumi do Gdyni, jechaliśmy w 4 osoby, świadek zapytał taxówkarza ile mniej więcej wyjdzie za taki kurs i dał mu taką kasę.Żaden problem :) Nie należy się przejmować takimi rzeczami!