Młode Pary 2012 (część 4)

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

21 kwietnia - halmonika
21 Kwietnia - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, Dj Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku
26 maja - drosera =>Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao => Ania i Michał, restauracja Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A
8 czerwca - Jazzowa Panienka
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
29 czerwca - Olesia1986 => Ola i Bartek, restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 => Patrycja i Wiesio-zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec - ania i grzesiek => hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie
14 lipca - roza26 & M.
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa
25 sierpnia - Marzena i PAweł
25 sierpnia - Gosik _Koteczek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2012 (część 4)

Hej Kochane,

widzę, że niezłe dyskusje zaczęły się na temat sukni :) tigess24: zgadzam się w 100% z czarną, ja już mam sukienkę i nie oglądam innych - u mnie, może dlatego, że wiem, iż mam tą wymarzoną, ale Tobie radziłabym nie z tego powodu, tylko dlatego, żebyś się nie denerwowała. Jak już kupisz sukienkę, to po co masz oglądać inne? :) To jest tylko moje osobiste zdanie ;)

My za to teraz mamy inny problem :( Mój Narzeczony, chcę mieć frak (w pełni popieram Jego decyzję, bo to wygląda bajecznie ;)), ale nie chcę mieć standardowy cały frak czarny, tylko spodnie szare, kamizelkę szarą lub niebieską i do tego dopiero czarną marynarkę i ma się rozumieć szary cylinder...
Łooo Matko, i nie wiemy gdzie takie cudo można wypożyczyć/ uszyć za niewielkie pieniądze, bo szkoda trochę wydawać kupę kasy na tą jedną noc - potem wiadomo nigdzie tego już nie założy :( Może macie jakieś pomysły/propozycję?

olimpia20111 - ja mam podobnie, do momenty kiedy nie miałam kiecki był nawet w miarę spokój a teraz? Ciągle coś przeglądam, szukam - nawet już butki kupiłam ;D znaczy się zamówiłam przez internet, ale nie wiem czy dobre będą dlatego się nie chwaliłam :D Tak w ogóle gratuluję z racji kupna sukni :) i jak się w niej czujesz? :)

Co do sukienek... wczoraj właśnie kupiłam swoją :D
tak jak nie miałam tego "szału" tak teraz zaczynam myślec tylko o slubie :)

Jak już kupisz sukienkę to nie oglądaj innych, bo po co się denerwować

Ja to niemoge sie doczekać pierwszych przymiarek poszukiwań ale to dopiero nastąpi w listopadzie ,a z drugiej strony zastanawiam się czy niepoczekać do przyszłego roku nowe kolekcjie boje sie że jak wybiore coś teraz a w 2012 zobacze ładniejsze kiecki to będe marudzic sama do siebie że niepoczekałam ,bo mam tak często kupie coś a za chwile zobacze coś ładniejszego i kupuje a z suknią tak raczej niezrobie porażka nielubie byc niezdecydowana a ostatnio często mi się to zdarza to winna chyba tego wesela chce żeby wszystko było idealnie , niewiem jak wy dziewczęta ale ja chciałabym żeby było już po :)

hej.
ja sukienkię kupuje teraz w tym tygodniu, ponieważ jedna Pani likwiduje salon i można kupić naprawdę za grosze także nie mam na co czekać

o My God wy już sukienki macie:)?ludu mój a ja niccccc, salę mam i zespół :) i to byłoby na tyle:)

dzięki Olesia1986 właśnie czytałam o tej wódce że jest jedną znajlepiej sprzedającom się wódeczka niemiałam okazji jej posmakowac jescze:)

Hej Dziewuszki ;)

i co tak zamilkłyście? taka cisz u Nas ;)

Tigress24: My mieliśmy kupować alkohol sami, ale mój Tata przyszedł Nam z pomocą i dzięki temu mamy ten problem z głowy - jednakże, żeby nie było tak łatwo prosił Nas o rozpiskę jaki alkohol chcemy i w jakich ilościach, w związku z tym też rozglądaliśmy się gdzie najtaniej itp ;) My chcemy wódkę Gorzką Żołądkową De Lux - w zeszłym roku sprawdzona u Przyjaciółki na weselu jak dla mnie rewelacja ;) W Biedronce widzieliśmy za niecałe 17 zł - bodajże, 16.76, czy jakoś tak ;) Co do winka bierzemy różowe i białe Carlo Rossa - myślę, że to najlepsza opcja, bo jest naprawdę dobre, ale to tak naprawdę zależy od gustów ;D

Cześć dziewczyny . mam takie pytanko czy załatwiacie już sprawe z alkoholem ja niemem pojęcia jaką wodke kupić która będzie najlepsza dla gości i gdzie najtaniej , napewno chciałabym winko macie jakieś propozycje od słodkich do półsłodkich i półwytrawnych . Byłabym wdzięczna za odpowiedzi :)

Ja akurat tak ważne przedsięwzięcie wole organizować z takim dużym wyprzedzeniem, nawet teraz chcę kupić ubranka na wódkę itp :) A dlaczego? Bo jestem roztrzepana i sklerotyczka, teraz wiem co mam kupić/załatwić/zrobić a za 5 minut o tym zapomnę i przypomnę sobie o tym kiedy będzie już za późno... :(

Niestety, ale tak ze mną już jest. Ja wszystkie sprawy dotyczące ślubu i wesela mam zapisane w zeszycie od a do z i to co już załatwię to wykreślam, bo nie ogarnęłabym inaczej :(

Poza tym, przed samym ślubem też mi się nie uśmiecha stresować przez jakieś duperele, które teraz mogę na spokojnie pozałatwiać ;)

tak, Milena, ale wchodzę do "Was" z sentymentu ;)) , tutaj (PM 2012) "stawiałam pierwsze kroki" na Weselniku, jakoś bardziej Was kojarzę ("znam") i lubię, niż PM 2011 :PP
może i macie rację z tą suknią, ale po prostu wydaje mi się, że rok to taki czas, że gust może niekoniecznie się zmieni (zwłaszcza, jeśli od lat miało się w głowie tą wymarzoną i na taką się trafiło), ale np. rozmiar...
ja chciałam kupowac 38, bo wydawało mi się, że na pewno schudnę (przecież do ślubu "trzeba" - tak myślałam), ale nic z tego, więc dobrze, bo teraz miałabym za małą :P a z tym zwiększaniem/pomniejszaniem też jest podobno różnie.
ale z wagą może byc tak jak z gustem - że od lat się nie zmienia, więc może i nie ma różnicy, kiedy się kupi. ja gdybym mogła, to kupiłabym tydzień przed.
Olesia, Ty zazdrościsz teraz nam, a my za rok będziemy (tzn. mówię za siebie) zazdrościc Tobie :P ja na bank będę tu zaglądac nawet po ślubie, żeby obserwowac Wasze przygotowania:) chociaż załatwiacie wszystko w takim tempie (jak ja do października :P ), że Wasze przygotowania to będą głównie "emocjonalne", bo ze spraw organizacyjnych - wszystko będziecie miały dawno załatwione :))
Pozdrowionka!!!

Co do sukni, to jak ja chodziłam po salonach to Panie mówiły, że przychodzą klientki z wyprzedzeniem rocznym. Ja sama chodziłam szybciej ponieważ to jest ten z poważniejszych zakupów i trzeba naprawdę przymierzać, chodzić, oglądać itp. Ale jak się znajdzie tę jedyną to po co czekać.... :) Ja kupiłam suknię 1 lipca, będę miała przymiarki we wrześniu, na spokojnie, bez stresu sobie dopasuje. I tak jest innych wiele stresów po drodze nie tylko związanych ze ślubem ..... :)

Lucy, to Ty masz w 2011 roku ślub a nie 2012 :P to trochę poza naszą listą jesteś :P

Milena i Lucy, strasznie Wam zazdroszczę - chciałabym być na Waszym miejscu i żeby to już było tuż, tuż :)

Co do sukni - chciałam trochę zaoszczędzić przynajmniej na sukni, nie potrzebuję prosto z salonu, czy też wypożyczaną, kupiłam na własność i naprawdę za atrakcyjną cenę ;D razem z Mamą uznałyśmy, że szkoda zmarnować taką okazję i nie żałuję swojego zakupu ;) I w taki oto sposób stałam się właścicielką swojej wymarzonej sukni ;P I dzięki temu nie będę też się stresować o jedną z ważniejszych rzeczy - mam problem z głowy ;D

każdego* :-)

no nam zostało równiutkie 3 miesiące:))
dokładnie za te 3 mieszki O TEJ PORZE będziemy bawic się na naszym weselu :DD
a co do zakupu sukni, to pierwsze słyszę, żeby kupowac ROK przed ślubem ;-O każdem własna sprawa, ale jestem po prostu mocno zaskoczona ;)

A nam zostało ostatnie pół roku :P Nie mogę uwierzyć, że już jest 5 miesięcy z hakiem. Coraz bardziej się przyzwyczajam, że będę żoną :P

Olesia1986 to super ,że masz już Suknie bo ja to znając siebie na ostatni gwizdek coś znajdę jak na razie tylko jedną mierzyłam i nie było to więc odpuściłam :(

Tylko nie przymierzaj za często żeby Ci się nie znudziła :)

Ech, z tymi Księżami to różnie bywa... :( ja nie wiem jak to rozwiąże, na razie o tym nie chcę mi się myśleć i nie potrzebnie stresować...

Ale za to drogie Kobietki muszę się pochwalić - dzisiaj kupiłam sobie już suknie ślubną!! Jestem przeszczęśliwa :) Czułam się w niej jak Księżniczka, zawsze o takiej sukni marzyłam ;)

Fajne to jest uczucie, wiedzieć, że w Rodzinnym domu wisi już Twoa suknia ślubna i czeka na ten dzień ;D

Pozdrawiam.

Inne tematy z forum

Czy bieganie może poprawić koncentrację? (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Chciałem poruszyć temat trochę inny niż typowe rozmowy o boksie czy sportach...

Odśwież swój smartfon wybierając darmowe dzwonki na telefon Android (6 odpowiedzi)

Dźwięk przychodzącego połączenia to coś, co słyszymy wielokrotnie w ciągu dnia. Zamiast polegać...

Akcesoria do jogi (8 odpowiedzi)

Coraz więcej osób zaczyna praktykować jogę, ale rynek akcesoriów rośnie jeszcze szybciej kostki,...