Młode Pary 2012 (część 9)

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2012 (część 9)

zosiek byłam na weselu u kuzynki która prosiła o przybory do domu dziecka i napisali to na końcu w zaproszeniu :) za to kuzyn który prosił o wino zamiast kwiatów mówił to przy dawaniu zaproszenia więc to zależy od ciebie no i od tego czy masz gdzie to w zaproszeniu zapisać ;) my też będziemy o coś prosić w zamian za kwiaty (tylko jeszcze do końca nie wiemy o co :D) i napiszemy to w zaproszeniu
Ja bym na ślub cywilny nie ubierała sukienki tej co na kościelny tylko jakąś skromniejszą ;)

pinimini wiesz jakie jeszcze są terminy na kurs w orłowie oprócz grudnia? i trzeba coś zapłacić za niego? a no i w jaki dzień i w jakich godzinach jest ten kurs?

Cześć dziewczyny, dzisiaj w perfumerii Douglas dostałam ulotkę o targach w Muracie http://www.weselne-targi.pl wybieracie się tam?

DZiewczyny... polecam kamał telewizyjny TLC ,,, sporo programów o tematyce weselnej... "tani ślub drogi ślub" , "moje wiekie cyganskie wesele", "nie mów pannie młodej"... może wam się spodoba któryś z tych programów ;p

Olesia... mam znajomego który działa przy domu dziecka,,, mowił zebarkuje przyborow szkolnych, środków do higieny osobistej (szampony, mydła, pieluchy, oliwki dla niemowląt) przybory szkolene... powiedział że pluszaki,,,owszem ale to nie jest najbardziej potrzebne....
Nasz ślub jest we wrześniu wiec myślałam o przyborach szkolnych... ablo własnie produkty pielęgnacjne dla maluszków...
niegdzie nie trafiłam na gotowe teksty do zaproszeń które mówią o tym że chcemy kwiaty zamienic na cos dla dzieci... wiec pewnie sama coś od siebie dopisze i dołacze na osobnej kartce do zaproszeń...
Jesli chodzi o sztyne ozdomne kartki.. to znajdziesz je w dobrych papierniczych .. wiem ze sa w papierniczym w Gdyni 'maja' na starowiejskiej... kojarzy mi sie ze mozna tez znaleźć je w ksiegarni notabene ablo w empiku,,, ale nie jestem tego pewna.

pochwale się że udalo mi sie wpisac nasz ślub w terminarz ksiedza ;p 16:30 to nasza godzina ;p zostaly jeszcze nauki + poradnia ...
czy któraśwybiera sie na nauki w grudniu do orłowa?

A jak to załatwiacie w kwestii "formalnej"? Na zaproszeniu to jest czy coś osobno, czy drogą "ustną"?

do Olesia - pytałaś się mnie o sztywny papier czy o coś tam - chyba się pomyliłaś, bo akurat ja stwierdziłam, że zamawiam na allegro.

Im bardziej się zagłębiamy w przygotowania tym więcej rzeczy nie jestem pewna. Rękawiczki? Bolerko? Księga gości? Przybory?
Ech, nie mam weny :P ale za to mam sukienkę.

Jeszcze mam kolejną niewiadomą - najprawdopodobniej będziemy brać wcześniej cywilny, kolejne formalności no i w jakiej sukience, czy w ślubnej, a potem jeszcze raz ją ubrać na kościelny i wesele czy inną. Ble

Ja ze swojej strony, chciałabym bardzo serdecznie podziękować Pani za tak szybką odpowiedź na maila ;) i za kontakt - na pewno się z owym ośrodkiem skontaktujemy :D

Widzę, że dużo z Was myśli o takiej formie pomocy biednym dzieciom. Dlatego podam adres tego ośrodka na forum. Jest to POMORSKIE CENTRUM POMOCY BLIŹNIEMU 80-402 GDAŃSK ul. Kochanowskiego 7a. Telefon 344 31 49. Można tam dzwonić o każdej porze. Bardzo łatwo jest też tam dojechać. Ulica Kochanowskiego to prostopadła do Klinicznej we Wrzeszczu /szpital kliniczny/. Wszystkim zainteresowanym bardzo dziękuję za wrażliwość i dobre serce. Te dzieciaki tak krótko żyją, a już są nie wiadomo za co ukarane. Jeszcze raz życzę Wam dużo miłości w życiu i samych szczęśliwych dni. Jeżeli będzie potrzebna jakakolwiek pomoc z mojej strony lub dodatkowe informacje jeszcze raz podaję maila graynag35@gmail.com

To jest dobry pomysł :) Też sami myślimy nad tym, żeby coś przekazać na cele charytatywne :) Co do formułki to wpadła mi kiedyś w oko taka zwykła, nie żaden wierszyk "Podpowiadamy nieśmiało: bukiet z wina wolniej traci świeżość niż ten z kwiatów" :) Tzn. my na pewno nie będziemy chcieli wina, ale można to na coś zamienić.

Wczoraj byłam na weselu w Jastrzębiej Górze i co do księgi gości to krążyła ona wśród gości przy stołach i każdy się wpisywał:) Tylko była strasznie cienka i jak doszła do mnie to już ledwo znalazłam jakiekolwiek miejsce na wpis - ale pamiątka fajna :) Panna Młoda miała prześliczną suknię! Właśnie z takimi wytłaczanymi różami (ostatnio był taki wątek na forum popularny) - tylko tych róż nie było aż tak dużo i to był jej cały urok. Bardzo mi się podobała:) Jeszcze ciekawie był przystrojony samochód - sama mam zamiar zgapić ten pomysł:P Po prostu młodzi kupili rolkę organzy i na klamkach zawiązali takie kokardki (użyli też wstążki) a na masce takie jakby "V" (wiecie o co chodzi:P) i na dole zawiązana kokarda na znaczku mercedesa:) Bardzo skromna, klasyczna i ladna ozdoba. Aaa ich kolor przewodni to był fiolet :)

A o co chcesz prosić Gości? ;)
Bo My o przybory szkolne ;) Wcześniej zadzwonię tam i dowiem się pi razy drzwi ile jest Dzieci, bo plus to co dostaniemy od Gości chciałabym kupić dla każdego z Dzieci jakieś fajny piórniczek i coś jeszcze - pewnie jakąś siatę słodyczy ;P

Możesz poszukać w necie, pełno jest takich wierszyków z różnymi prośbami ;)

Pozdrawiam.

zawsze tak chcialam... musze tylko sklecic informacje którą dodam do zaproszeń ;p

ja jak najbardziej się na to piszę, i niebawem wyskrobię maila do Pani ;) a Wy Kochane, też bierzecie to pod uwagę? :)

Na wstępie chciałabym życzyć wszystkim Młodym Parom 2012 udanych uroczystości i najwspanialszych przeżyć w tym jedynym dniu. A teraz jak co roku, mam pytanie; czy któraś z Was chciałaby zamiast kwiatów od gości otrzymać rzeczy na rzecz np. dzieci z ośrodka dla samotnej matki? W ośrodku przebywa ok 19 dzieci w wieku od noworodków do 14 lat. Potrzebują wszystkiego; od podstawowych produktów żywnościowych /czekolada czy cukierki to dla nich luksus/ przez przybory szkolne, książki po ubranie. Jeżeli któraś z Was będzie zainteresowana tym aktem dobroczynności to chętnie podam adres i telefon do ośrodka. Wszystkim przeciwnikom tego typu akcji od razu piszę, że jest to prośba tylko dla zainteresowanych i chętnych do aktu obdarowywania pokrzywdzonych przez los dzieci. Podaję swojego maila graynag35@gmail.com Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny jeśli chodzi o allegro to z chęcią bym kupiła... ale nie ma mojego rozmiaru :( i jak już pytalm to nie będzię.. wiec szukam dalej.

weszłam do sklepów obok i mam takie:
image

Uploaded with ImageShack.usimage

Uploaded with ImageShack.us

ja uwazam ,ze taka ksiega to fajna pamiatka:)

Moi znajomi mieli księgę i pokzali nam dopiero po weselu i poprawinach bo zapomnieli dać, tak się zestresowali na śłubie :)
U nas chyba tez nie bedzie....

An :) wielkie dzięki :D przeglądam i przegladam i jest tu naprawdę sporo fajnych bucików

Dziewczyny a czemu Wy się tak boicie kupować przez allegro? ;) ja kupiłam i to nawet u tej allegrowiczki co jazzowa dała w swoim linku i jestem meeega zadowolona ;D pod kątem fachowej porady jak i samej jakości produktu ;P

co do księgi gości ja tam z tego rezygnuję, nie chcę mi się kolejnej rzeczy kombinować itp ;D chyba powoli tracę cierpliwość do organizacji tego ślubu... ;D

Madziara - pochwal się księgą :) bo ja też wczoraj kupiłam, ale jeszcze nie miałam czasu wybrać pierwszej strony;)

kolorowe buty ma marka Menbur. w sklepie Lukamo.pl maja sporo kolorowych tej marki wlasnie. Podobno sa wygodne chociaż nie wyglądają :)

Inne tematy z forum

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?