Młode Pary 2012 (część 9)

STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 =>(Milena i Bartek) Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku, foto: Photowedding.pl - Krzysztof Morawski, kamera: Dariusz Markiewicz

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, foto - http://www.agamroz.pl
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Mirosław Szyca
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2012 (część 9)

A ja nie będę się tym krępować i będę pisać na zaproszeniu ;) Nawet nie chcemy tych osobnych karteczek, bo to może wypaść... Napiszemy na końcu Naszych zaproszeń coś takiego:

Gościom nisko się kłaniamy,
na wesele zapraszamy.
Będą pląsy, tańce, bale
i jedzenia stosy całe.
Więc się nasi mili stawcie
o prezenty się nie martwcie.
By nie stawiać ich na stercie,
niechaj zmieszczą się w kopercie.

A co przyborów szkolnych:

Bardzo byśmy chcieli,
by w tym dniu uroczym,
były uśmiechnięte
jakieś małe oczy.
A więc zamiast kwiatów,
do życzeń w kościele,
dołączcie przybory szkolne nasi przyjaciele.
My do Domu Samotnej Matki
z nimi pojedziemy
i w Waszym imieniu
Dzieciom przekażemy.

U Nas wprost powiedzieli, że mamy prosić o kasę zamiast prezenty, tym bardziej, że większa część Naszych Rodzin wie, że chcemy po ślubie wyjechać za granicę na dorobek i kaska Nam się przyda ;)

A udzielacie się jeszcze na innych forach?
Ja jestem na ogólnotematycznym, forumki z całej Polski i osobny temat PM 2012 też jest ;)
http://babiniec-cafe.pl

To też jest dobry sposób:) ale pod warunkiem, że jest dobra komunikacja między rodziną. U mnie by nie przeszło.. Połowa by złośliwie stwierdziła, że nic oficjalnie nie jest napisane, żeby nie przynosić prezentów i złośliwie by kupili.. Ale jak u kogoś się sprawdza taki sposób to super:)

Mi mama powiedziała, że to "nie wypada" pisać prośby o pieniądze, ale żeby lepiej to szło drogą ustną - mama powie babci, a babcia komuś itd.

niki - wysłałam Ci na maila.
U nas tak samo, będziemy w trakcie remontu kuchni, już nawet się dogadaliśmy ze stolarzem, że zapłacimy po weselu, więc naprawdę nam się przyda każdy grosz..:)

Wiecie gdzie moge dosta buty na ziskim obcasiku?? MOge miec najwyzej 3 cm, a jak sie rozgladam to wszedzie takei wysokie. Bardzo mi sie podobaja, ale enistey narzeczony jest nieco wyzszy ode mnie i tylko 3 cm beda odpowiednie. Prosze poradzcie

No włąsnie my de facto niedługo się będziemy (przed ślubem wprowadzać - chociaż to za dużo powiedziane, raczej zaczniemy cekolować, malowac, drzwi wstawiać itd.) i własnie boję się dlatego prezentów...
niulek to daj na maila :) nala.l@wp.pl

tez tak wole... ale chyba nie bede nic pisac... zostawie lgosciom wolny wybor.. mieszkamy razem od jakiegos czasu i mam nadzieje ze goscie sie domysla ze mamy juz urzádzone mieszkanie...
jesli nie... to trudno...

Ja dołączam do zaproszenia taką wkładkę i na niej też wkleiłam małą mapkę, mogę Ci przesłać na maila zdjęcie :)

niulek a Ty na zaproszeniu na dole gdzieś to piszesz czy na bileciku osobnym?
Moze ktos jeszcze ma jakiś pomysł?

My piszemy coś takiego

"Będzie dla nas wielką radością,
Jeśli zaszczycicie nas swą obecnością.
Bardzo chcemy Was też prosić,
By prezentów nie przynosić...
By nie pisać długich książek
Wprost prosimy o pieniążek!

Podpowiadamy nieśmiało
Bukiet ze słodyczy (jeszcze nie wiemy z czego, więc tak wpisałam) wolniej traci świeżość niż ten z kwiatów"

Też zastanawiam się obecnie nad zaproszeniami, a co się z tym wiąże, czy pisać prośbę o pieniądze czy nie i czy na zaproszeniu - np. na dole zaproszenia czy np. na osobnym bileciku.

I chciałabym w sumie aby goście wiedzieli,że wolimy pieniądze niż prezenty (powiem tak na prawdę wole dostać nawet 100zł w kopercie niż jakiś nieprzydatny serwis czy garnki czy "kolejny"komplet pościeli. i boję się,że np. ktoś pomyśli o garnkach bo zechcą nam urzadzac mieszkanie (bo kupiliśmy)...
A z kolei jakoś te wierszyki do mnie nie przemawiają i też kojarzą mi się z podstawówką.
Pomóżcie jakoś proszę...

Czesc Dziewczyny :) proszę o dopisanie 18 sierpień Marta i Łukasz, sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku
Pozdrawiam

Ja już zaprojektowałam "wkładki" do naszych zaproszeń, właśnie z prośbą o zamianę prezentów na inne rzeczy. Jak ktoś jest zainteresowany mogę mu podesłać na maila;)

Hej Dziewczyny, my zamiast kwiatów chcieliśmy książki, więc napisaliśmy w ostatnim wersie zaproszenia, na samym dole mniejszą czcionką (aby ta informacja nie była dominująca, bo to moim zdaniem jest niegrzeczne):
"zamiast kwiatków prosimy o książki, a zamiast prezentów - o pieniążki :) ". rymowało się, ale było zgrabnie, krótko i treściwie, a nie cały wiersz na ten temat. zresztą te wierszyki są przeważnie oklepane i wcale nieśmieszne, moim zdaniem...

książki polecam, bo to pamiątka na całe życie, trwalsza od kwiatków, wina czy słodyczy, zwłaszcza, że goście wpisują na pierwszych stronach bardzo miłe i przemyślane dedykacje, które świetnie zastępują kartki ślubne czy księgi gości (dlatego jej nie mieliśmy, bo mnie osobiście nie chciałoby się wpisywać - taki wpis musi być szczery i od serca, a pewnie dobrze się bawiąc - jako gość - wpisałabym coś "na szybkiego").
dla tych, co nie lubię czytać, książki mogą wydawać się "dennym" pomysłem, ale wierzcie mi - ja też nie jestem molem książkowym, a jestem zachwycona KAŻDĄ z tych prawie 40-u książek!!!
dostaliśmy kilka kulinarnych (bardzo różnych), przewodników, albumów, powieści, biografii, a nawet tom poezji Miłosza czy...kamasutrę ;PP
nasi Goście podeszli do sprawy naprawdę kreatywnie :DDD

już mamy "biblioteczkę" do naszego przyszłego mieszkanka :D

Co do wiadomości umieszczanych w zaproszeniach odnosnie np przyborów wydaje mi się że w Gdańsku na Grunwaldzkiej (na przeciwko Galerii Bałtyckiej) widziałam w sklepie z artykułami weselnymi gotowe karteczki z wierszykami co Para Młoda chciałaby zamiast kwiatów. Dużo takich wierszyków jest tez na allegro przy zaproszeniach.

Poza tym kupiłam wczoraj suknie! I jestem happy :)
Muszę przycisnąć narzeczonego zebysmy wreszcie dja lub wodzireja wybrali :/ bo on chce czekać z tym az do wiosny.
Mamy ślub w piątek (w czerwcu) wiec mam nadzieje będą jeszcze jacys wolni :)

To super że można przyjść kiedy się chce :D mam nadzieję że uda nam się to załatwić jeszcze w tym roku więc może się spotkamy :)
Ksiądz z twojej parafii podał ci taką kolejność? Ja do swojego nie mam co iść na razie bo jak byliśmy żeby zaklepać termin to powiedział że dopiero w nowym roku będzie zapisywał ;| ale na nauki mówił że możemy iść

jeśli chodzi o targi - ja odpuszczam... mam juz sporo zaklepane.. wiec chyba nie są mi potrzebne

wasla-ok
dj-ok
fotograf-ok
ksiądz-ok
skukienka-ok
fryzjer-ok
makijaz-ok
zaproszenia-ok

zostały do zrobienia: alkohol, buty, bukiet,bielizna....

Dziewczyny... przepraszam za ortografie i literówki... staram się jak mogę ale chyba nie wychodzi mi to najlepiej... licze na wyrozumiałość

wisienka125

spotkania są na 19.00 we wtorki. Z tego co zrozumialam ksiedza (dzwoniłąm tam) to cykl obejmuje 4 kolejne spotkania,, i nie ma znaczenia czy przyjdziesz najpierw na pierwsze czy zaczniesz od 3 spotkania... zajecia odbywaja sie "na okrągło" dla mnie to system bardzo wygodny. Spotkania są bezpłatne i nie trzeba sie zapisywać.. brzmi świetnie, prawda... zobaczymy jak bedzie..
http://www.parafia-orlowo.pl/node/23

Jeslichodzi o szczegóły z części kościelnej to ksiądz podał mi taką kolejność:
1.metryka chrztu
2. Umówić się z księdzem na podpisanie porotokołu przedmałzenskiego
3.nauki przedmałzeniskie
4.poradnia rodzinna...

Więc sugeruje by wybrać sie do księdza i zapytać jaką on chce kolejność ;p

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?