Młode Pary 2013 (część 18)

LIPIEC

12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski, Dj: Maciek Jozefowicz
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub : kościół na Cystersów w Oliwie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno, fryzjer: Anna Latos salon Goldwell, makijaż: Anna Kardzis.
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Marta Rogowska
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/
27.07. ~ Anna b - Anna I Leo, wesele: Hotel Renusz

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
10.08. ~Marta - Marta i Bartek ślub: Katedra Oliwska, wesele: Hotel Haffner
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał,Ślub:kaplica Św. Pawła Apostoła,Wesele: BIANCAS, Kamera: VideoLaser , Kosmetyka: YourHeven, Makijaż: A.Stykała, Dj Jacek, wódka Krupnik
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com , kamerzysta: ViDEo ART STUDiO Robert Listewnik
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock, salon sukien ślubnych LIVIA
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord, kamerzysta i fotograf AFIF
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD
23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ GUCIO, fotograf, kamerzysta: sharkfotostudio, makijaż: Anna Kardzis, fryzura: Aleksandra Czerwińska

JUŻ PO:

12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
13.04. ~ann ~RheaS ~Evelcia- http://forum.trojmiasto.pl/Krotka-relacja-mojej-szczesliwej-13-stki-t477375,1,11.html
27.04 ~Marcelinka ~karmin ~Ania ~rdw
02.05. ~lulka157
03.05. ~Mariolka
04.05. ~Olla1
18.05. ~zmyslnamietny ~ Susanna
24.05. ~CzekoladowaPralinka - http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=472279&c=1&k=11#post8329609
25.05. ~Latte ~k_karolina
01.06 ~Cheryl ~Dorota1985 ~Tysia
08.06. ~ patunia1990 ~monisia_18_86 ~Bobikowa ~viki27 ~Ola
14.06. ~etusia
15.06. ~Kasia i Adaś ~olaaa ~MonisxD ~agulaaa ~etka27
22.06. ~Freya
29.06. ~h&m ~Lucy86
06.07. ~P&Ł ~nela10 ~PatusiQ ~ann
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: sierpień :)

ajaK-Kaja, czy Pani się ze mnie wyśmiewa? :P hahaha...

Za info o sokach rowniez dziekuje, my dokupiliśmy więcej, z racji przewidywanych upałów.

Coś mnie użarło w palec, i mi spuchł, ledwo go czuje. hmm... dobrze że to lewa ręka a nie prawa :P.

Jestem zdenerwowana jak diabli! Ale to raczej podekscytowanie, niż dołowanie. Swoją drogą, wiedziałam że tak będzie, będę jęcząca i marudząca prawie do końca, a na pare dni przed błogie ozdrowienie! hahaha,

Powodzenia Wszystkim Dziś i jutro!!!!!!!!!

wszystkim Pannom najbliższo sobotnim życze powodzenia i spokoju, aby móc w pełni przeżywać Ten Dzień :)

3 mam kciuki !

oli - olej to - lepiej, ze teraz brat "pokazal na co go stac" niż później miałoby cierpiec Wasze dziecko. 43 dni to jeszcze sporo czasu wbrew pozorom.

zdecydujcie sie na chrzestnego na kogos odpowiedzialnego i GOTOWEGO do tej roli, a nie kogos "bo tak wypada, zeby brat byl chrzestnym". pamiatke zamowisz jeszcze niejedną (swoja droge, gdzie umieszcza sie dane chrzestnego? tak z ciekawosci :) )

jutrzejsze panny mlode - powodzenia :) pogoda ma byc aż za cudna ;) hihi

Darlonek - i jak poszło z fryzurką ?? Mam nadzieje, że wyszła ok i fryzjerka zdała test pozytywnie :-) czekam na info i zdjęcie :-)

Podziękowanie dla świadków u nas dla rodzeństwa robimy w trakcie wesela później przerwa na tańce i drugie podziekowania dla rodziców.

U nas jest odwrotnie mieliśmy 150 osób i szczerze liczyliśmy, że kilka odpadnie bo to normlane a jak na razie przy rozdawaniu zaproszeń wszyscy potwierdzają i do tego dochodzą bo pojawiają się partnerzy i liczba wzrasta ale przed slubem pewnie jeszcze wszystko się zmieni.

oli - współczuje to ciężka sytuacja i mało przyjemna ale mam nadzieje, że sobie poradzicie a brat m. sam pokazał, że na chrzestnego się nie nadaje

Nartu22 - super nastrój oby udzielił się nam wszystkim :-)

Powodzenia wszystkim w sobotę !!!!

ajaK-Kaja - faktycznie siostra jest jedyna w swoim rodzaju :-) ale dzięki za info o zapowiedziach bo spodziewałam się jakieś wysokiej ofiary

Dzisiaj byłam w selgrosie i wódka Stock 0,5l kosztuje bez koncesji 19,67 zł - myślę, że to dobra cena jakby ktoś szukał.

Nartu mówiąca wyluzuj i śpiewająca lalala... A niedawno była panika przedślubna i załamanie :P Mam nadzieje, że na wszystkich tak działa zblizająca się data ;)

Mi zostały 24 dni... mam trochę problem z butami, bo te co kupiłam mnie obcierały na maksa i nic się nie dało zrobić :/ I kupiłam nowe, piękne i wysokie w sumie i muszę nauczyć się w nich chodzić... Trzymajcie kciuki!

W sobotę "ubieramy" Pana Młodego... Mam nadzieję, że będzie bez perturbacji.

I oczywiście dziękuję za info o promocji w Biedronce na soki - forum jak zwykle pomocne :)

Kościołowe sprawy mamy załatwione - za zapowiedzi nikt nie kazał nigdzie płacić, ogólnie poszło bezboleśnie z protokołem, ale siostra w kancelarii w Katedrze jest jedyna w swoim rodzaju... ;)

wiesz gdyby o samego swiadka chodziło to oki ale miałbyć w postaci też chrzesnego i tu już nie jest tak łatwo zwłaszcza że wśród rodziny mamy nie wielu facetów którzy by mogli nimi być poza tym wszystkie papiery pamiątki są już wypisane z nim

wiec to nie takie błache jęczenie

oli wyluzuj! Świadek - człowiek który ma się podpisać... i już. Wytypuj kolegę/przyjaciela, koleżanke etc którzy są zaproszeni, albo kuzna, kuzynkę spokojnie!

Znam gorszy przypadek bezmyślności, świadek nie zabrał ze sobą dowodu na ślub! Więc... świadkiem nie został, wytypowana została osoba która miała prz sobie dowód osobisty. Pełen luzik Kochana! Jak to powiedział Ksiądz który będzie nam udzielał Ślubu "Niczym się nie przejmujcie, zrelaksujcie się, bo w tym dniu to Wy jesteście najważniejsi".

Jun, nam tez niespodzewanie odpadło sporo osób, udało się kilka doprosić, ale uratowało nas też to, że Menagerka sali sama przy podpisywaniu umowy powiedziała że lepiej obniżyć liczbę, a tydzień przed Ślubem dopłacało się u nas już do pełnej sumy, więc ostatecznie trzeba było zdecydować kto przychodzi a kto nie i sytuacja opanowana.

La la la.. 2 dni, la la la la la ^_^

no to zaliczyłam najwiekszą klape na niespełna 43 przed zostałam bez chrzesnego i świadka chyba się dziś zapłaczę gówniarz 22 letni no;( nie chodzi mi o wiek ale o zachowanie i co teraz mam zrobić
umiesz liczyć licz na siebie ehh i to brat m ;(

mam ten sam problem Jun87. tylko nam odpadło 10 osób i to na 5 dni przed ślubem i musieliśmy zapłacić bo umowę mieliśmy na ok 80.
Ale to jest racja jak zamawia się salę to się podaje zaniżoną liczbę osób, tylko nam nikt o tym nie powiedział:(
Swoje wypłakałam i teraz staram się o tym nie myśleć.

Teraz i tak już nic nie zrobimy zostały dwa dni do ślubu.

na 9 dni jeszcze nie powinno być większych problemów z liczbą gości niestety tak bywa ale fakt że nas proszono by podawac mniejsza liczbę i wrazie dodawać niż odejmować ale do 7 dni moge wszytko bez fochów

nie przejmuj się nam wczoraj też odpadło 5 osób i to takie moje pewniaki naszczęście mam ponad miesiąc wiec dziś wypisałam 2 zaproszenia dla znajomych ;)

dziś smigne do kwiaciarni dowiedziec sie o te moje kalie i cene :Dniech moc bedzie ze mna

A mnie się już tego wszystkiego odechciewa... mieliśmy potwierdzonych 59 gości, w tym tygodniu odpadły z tego 4 osoby... zadzwoniłam dziś do właścicielki sali i nie usłyszałam miłych słów :( Przecież to nie moja wina :(

sierpień :)

oj spadliśmy na drugą strone.

Re: dylemat!!!

Drogie Panie, czy wiecie gdzie w małym trójmieście można dostać kosmetyki Kryolanu?

My również na 16:00:
10:00 fryzjer (jedna fryzjerka czesze mnie, druga mamy i świadkową)
12:00 makijaż w domu
14:00 M odbiera kwiaty i butonierki
15:00 błogosławieństwo
15:40 wyjście do kościoła i witanie gości pod kościołem

My mamy ślub na 16:00, fryzjer na 10:00, makijaż 11:30. Potem będę się ubierać, może zrobimy w okolicy kilka zdjęć. Do Kościoła mam minutę pieszo, samochodem jeszcze szybciej ;)
Wczoraj byliśmy na naszej sali weselnej ustalić kilka szczegółów - ilość gości, miejsca noclegowe, godzinę poprawin, napoje gazowane.
W weekend jedziemy ubrać mojego przyszłego męża, bo jeszcze nic nie ma, chociaż jego zdaniem jest jeszcze mnóstwo czasu i mówi, że ja panikuję ;) a przecież wcale tak nie jest :)

Ok wstawię jak nie będę wyglądać jak straszydło :P

Jeszcze chciałabym wrócić do wątku dot. podziękowań dla świadków, kiedy je robicie? W trakcie wesela czy po już na spokojnie tak po prostu?

u nas plan dnia był taki jeśli chodzi o kobietki:
9-10 - fryzjer siostra
10-11.30 -fryzjer ja
11.30-12.15 -fryzjer mama
12.30-13.15 -malowanie świadkowej
13.15-14.00 -malowanie mamy
14.00-15.00 -malowanie mnie
15-16 -ubieranie,robienie zdjęć,ujęć do filmów
16-16.30 błogosławieństwo i zdjęcia z rodzicami i świadkami w domu
16.30 wyjście do kościoła
17.00 ślub :)

a jeśli chodzi o panów, to koło 12-13 świadek jechał na dekorację auta i po odbiór bukietów,butonierek

darlonek - wstaw zdjęcie po próbnej fryzurce :-)

My dzisiaj z kolejnymi zaproszeniami - kupka robi się mniejsza :-)

Anusia do usc jedzecie nie wczesniej niz 3 miesiace przed usc. z Waszych urzędów najpierw trzeba wczesniej sciagnac akt urodzenia - Ty w gdansku, przyszły mąż w gdyni. do urzedu któregos z nich idziecie juz do naczelniczki. jka z torunia, Mą z z gdanska, ślub w redzie. poszlisci do usc w gdansku. idziecie z aktami urodzenia i dowodami. na miejscu, trzeba uiscic oplate 84?86 zł? i wtedy dostajecie dokument, ze nie ma przeciwskazan do zawarcia slubu i jestescie nupturientami:) z tym i resztą papierów - nauki, poradnia, akty chrztu idziecie potem do ksiedza.

darlonek usadzanie gosci nam zajelo 3 h, potem siadla nad tym moja mama, potem tesciowa i wyszlo ok:) na weselu i tak sie przesiadali, zeby rozmawiac:)

ja mylam głowe ok 8, na 10.30 fryzurka, potem makijaz- jedna osoba mnie malowala i czesała, ślub na na 17, ale 50 km dalej.

Ja mam ślub na 15
Fryzjera i kosmetyczkę mam zamówioną na 9 (obie panie urzędują w tym samym miejscu :)) razem z moją mamą, ale w związku z tym, że zmieniam fryzjera (na swoje miejsce wpisałam teściową, bo ona chce standardowe upięcie i się nie boi:p) to będę musiała trochę pokombinować. Myślę, że zostawię fryzjera na 9, a później dojadę na makijaż i tyle :) Co do reszty planu to jeszcze go nie ułożyłam i chyba czas najwyższy się za to wziąć ;) A dziś idę na próbną fryzurkę i zobaczymy co to będzie...aż się boję.

Wczoraj ambitnie zajęłam się planowaniem rozsadzenia gości i to był dramat! Normalnie czułam jak mi czacha paruje :D Myślałam, że zwariuję, bo co chwilę coś nie pasowało, bo to ten chce koło tego, ten nie chce być przy tym, babcie muszą być tu, ci się nie znają, ten się obrazi jak będzie na końcu itd. itd....aleeee z pomocą brata wieczorem temat został ogarnięty :P wszystkim niestety nie da się dogodzić.

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?