Młode Pary 2013 (część 3)

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2013 (część 3)

My chyba się wybierzemy na ten dzień otwarty w Grinholcu. A Wy się wybieracie?

Co do włosów, to zostawiam swój naturalny kolor (jeszcze nigdy nie farbowałam włosów) i też zapuszczam ;))

z tym że będą brzydkie, to się zgodzę, ale że będą wolniej rosły to nie - wszyscy fryzjerzy trąbią o tym że to nie prawda.

zarejestrowałam się - wcześniej An

Ja farbuję na ciemny brąz i przy tym zostanę. Z zapuszczaniem to jest tak że w końcu mam motywację żeby nie ścinać na krótko :) Mam takie trochę za ramiona i nie chcę jakiegoś koka, ani rozpuszczonych tylko luźne upięcie, więc taka długość już jest ok.

Ważne jest żeby systematycznie podcinać końcówki nawet jak się zapuszcza, bo inaczej włosy będą brzydkie, wytarte na końcach i wolniej będą rosły.

ja już dawno dawno temu postanowiłam że włosy zetne dopiero po ślubie, tak więc niech rosną sobie jak najdłuższe, zwłaszcza że chce mieć je rozpuszczone ;) zastanawiam się tylko nad kolorem, bo w sumie mam juz swój naturalny ale nie bardzo mi się on podoba ;)

Shanti, ale jesteś zorientowana :). Faktycznie coś tam było, za jakąś opłatą, ale myślę, że całkiem niezły pomysł, jak ktoś jeszcze nie jest zdecydowany, to przy okazji posłuchać zespołu, bardzo fajnie :)).

Moje dopiero sięgają leciutko za ramionka i też są już równej długości. Zapuszczam bo wymarzyłam sobie warkocz... Ciekawe czy uda mi się zapuścić odpowiednią długość. Na szczęście jeszcze rok, to może się uda.
No i liczę na to że mój obecny naturalny kolor włosów też ze mną przetrwa ;p, bo bardzo chciałam na ślubie mieć swój brąz

Evelcia - w trakcie tego dnia otwartego Grinholc ma grać na żywo zespół MALIBU LATINO - więc fajna okazja, żeby posłuchać i porozmawiać :-)

z tego co pamiętam ma być jeszcze jakaś firma z dekoracjami ślubnymi, salon sukien ślubny, na pewno Fotogrupa, Videogroszek i Art Video.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również zapuszczam włosy ..... zaczełam już jakiś czas temu od zapuszczania grzywki ..... teraz włoski mam już wyrównane jednej długości i zapuszczam zapuszczam ...... teraz mam w połowie łopatek :-)

jezeli chodzi o kolor to przy zapuszczaniu zeszłam do swojego naturalnego koloru brązowego ..... ale czy dotrwam tak do ślubu ... nie wiem :-)

Nie wiem czy zauważyłyście ale na forum pojawił się wątek : dzień otwarty w domu bankietowym Grinholc - wątek został zablokowany ale z tego co pamiętam ma się odbyć 3 maja od 12 do 18.

Może warto się wybrać ??

Oprócz możliwości zapoznania się z ofertą Grinholc mają być też inne firmy, które będą prezentowały swoje produkty weselne.

Będzie grał zespół weselny a po 16 będą podawać zakąski szefa kuchni więc jak ktoś nie ma wybranej sali bardzo fajna sprawa - można jedzonko przetestować :-)

A właśnie! zapuszczacie dziewczyny włosy do ślubu? na zdecydowałam się zostać się przy długości włosów, w której się najlepiej czuję, czyli w moim przypadku są to bardzo krótkie włosy. wiem że nie będę mieć dużego wyboru przy fryzurach, albo nawet w ogóle ale nie przeżyję tego uciążliwego zapuszczania. dlatego nawet skłaniam się za rezygnacją welonu (nie za bardzo mi się podoba w połączeniu z b. krótkimi włosami) na korzyść waolki :-)
ja raczej mam wielki dylemat co do koloru włosów :P wiem że bardzo dużo czasu jeszcze mamy, ale wolę tym zajmować głowę, niż myśleć ciągle nad faktem że nie mamy zespołu (nawet z żadnym się nie spotkaliśmy... mamy strasznego pecha co do umawianych spotkań bo zawsze są odwoływane czy to przez nas czy przez zespół...).

na wawiata to ludzie ida do kwaciarni w stroju slubnym i prosza o zrobienie bukietu:) bo o czyms takim czytalam i slyszałam od znajomej:) nam te kilka miesiecy spokojnie wystarczylo, zareczeni bylismy ponad rok wcześniej, uslugodawcy mieli czas i znizki bo wesele w czwartek i Goscie i my mielismy własny długi weekend:)

A co do godziny to ja muszę wybrać jakoś pomiędzy 14:00/15:00.
Pewnie będę musiała wstać w nocy z tej okazji (kto wie czy zasne), no ale niestety, goście będą inaczej umierać z głodu do wieczora, poza tym muszą przyjść jeszcze na poprawiny, więc za późno się kłaść nie mogą bo nie wrócą ;)

Napewno nie jest za wcześnie na zapuszczanie włosów ;D.
Guuupia byłam że ścinałam ;p.

Czekam w takim razie z niecierpliwością na ujawnienie się pozostałych Panien Młodych :).

Mi też się wydaje, że dla niektórych to jeszcze za wcześnie na planowanie ..... im bliżej 2013 tym będzie nas więcej .... a ja się ciesze, że tak szybko zaczeliśmy bo mieliśmy duży wybór i dużo czasu , żeby na spokojnie wszystko zaplanować przemyśleć ale ja już tak mam, że wszystko musi być dobrze przemyślane i zrobione z odpowiednim wyprzedzeniem .... nie lubię na wariata :-)

my o ślubie zdecydowalismy w marcu, a odbył sie w sierpniu, a wiekszosc dziewczyn miala terminy zarezerwowane ponad rok wczesniej, wiec im blizej Waszych dat bedzie Was wiecej :)

wooow :) Kilka dni przerwy i mamy o to część 3 :) ładniee .
Już nawet nie wiem o czym pisać .
Do kosciola pojdziemy w pazdzierniku :)

żebym ja tak zamiast tych załatwionych rzeczy miała licencjat napisany, to byłoby pięknie...

heh ja np narazie tylko czytam ;) mysle ze narazie do 2013 jeszcze baardzo duzo czasu i bedzie nas tutaj coraz wiecej ;)
szczerze mowiac jestem w szoku ze wiekszosc z was juz tyle rzeczy ma pozalatwianych ;)

Nartu22, spokojnie myślę, że jeszcze Wam wór z parami się zrobi ogromny, sama pamiętam jak w zeszłym roku, dobre bite pół roku pojawiałam się na forum, nim przyznałam się, kiedy jest nasz dzień :)

po prostu, żeby nie zapeszyć, nie zdradzałam za szybko szczegółów :)

Wogóle to smutne że jest nas tak mało, patrząc na rok 2010, nawet teraz na 2012, to w porównaniu z Parami na tamte lata to jest nas baaardzo mało. Chodzi o 'pechową' 13 na końcu, czy poprostu nikt nie ślubuje bo nie, bo się nie opłaca, a może ludzie wystraszyli się statystyk dot rozwodów?

Smutne...

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...