Młode Pary 2014 (część 4)

STYCZEŃ
19.01. ~SeaMilena; Milena & Tomasz, Kościół: pw. św. Bernarda w Sopocie, Wesele: Sheraton Sopot Hotel, DJ (???), Foto: ProAction Fotografia i Film (Wrocław), Film: ProAction Fotografia i Film (Wrocław)

KWIECIEŃ
26.04. ~Jaagnes; Agnes & Karol, Sala: Zamek Jan III Sobieski w Rzucewie, Klasztor o.Franciszkanów pod wezwaniem św. Anny w Wejherowie, godzina 15:00, Fotograf: AM-Studio, zaspół http://www.zespolmagic.pl
26.04. ~kamilaa; Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo
26.04. ~Arijka; Dorota & Krzysztof, sala Lęborska Perła w Lęborku, kościół św. Jakuba Apostoła w Łebie, orkiestra/dj Brygada S, fotograf: Grupa Alternatywni
26.04. ~Messaja; Magdalena i Krzysztof Kościol: Parafia Najświętszej Marii Panny Matki Kościoła i Świętej Katarzyny w Gdańsku, sala weselna: GRYF (żukowo) lub DWOREK GOŚCINNY (Gdańsk Lipce) zespół: Zespół A'Test, video i foto- ???
26.04 ~ panna-anna, Ania i Robert, Kościół Św. Wojciecha w Kielnie godz 15:30, sala: Folwark Dajak w Koleczkowie, Dj Grzegorz Gromadzki, Dekoratorka: Forumka Aga M. Foto i kamera: Grupa Obiektywni. Suknia z kolekcji Alfred Angelo. Wodka: Zubrowka biala.

MAJ
03.05. ~JustaKapusta; sala: Dwór Magnat
10.05. ~agula85; Aga&Piotr, Kościół Św. Antoniego w Brzeźnie, sala: Hotel Gniecki w Przejazdowie, DJ- Lech Radziun i fotograf- FotoGrupa.pl
24.05. ~Domili; Dominika&Daniel, miejsce: Dzikie Wino, zespół: Półtora Gościa, fotograf: fotogrupa.pl
24.05. ~ DamaKier; Martyna i Krzyś; wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Zawiaty; fotograf - fotoinlove; zespół ArtandBrass
24.05. ~lola80; Monika i Paweł, wesele: Oaza, Połchowo
31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo.
31.05.2014 ~kamyk899; Kamila&Paweł, parafia pw. św Walentego Gdańsk - Matarnia, godzina 15, obiad poślubny: restauracja w trakcie poszukiwań

CZERWIEC
07.06. ~KoliberQ; Parafia pw. Św. Stanisława Bpa w Gdańsku, Sala: Dom Kultury Przymorze
14.06. ~Karolina; Karolina&Ariel--->Złota Jesień (Kartuzy), Kościół Pod Wezwaniem Chrystusa Miłosiernego Gdynia-Płyta Redłowska, zespół Ragtime
14.06. ~czesia357; Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
14.06. ~czerwcowe; Karolina i Damian, Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża (Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie, Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
14.06. ~Patrizia & Daniel, Kościół: Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej w Grabowie Parchowskim (Jezioro Mausz na Kaszubach), Miejsce weselne: Ośrodek Szansa Mausz, Muzyka: Sławek B., Zdjęcia: Fotogrupa
14.06. ~justynkie; Justyna & Andrzej, Kościół: Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Olsztynie, godzina 16.00. Sala: Restauracja Przystań w Olsztynie, zespół: GajewskiBand, foto-video: AMADEOFILM Mrągowo
19.06. ~Blondi89; sala Orchidea, wodzirej - Tomasz Pawlak, Video: Coolartproduction
28.06. ~agunineczka; Agnieszka & Rafał, ślub: kościół pw. św. Ignacego na Starych Szkotach (Gdańsk Orunia), oprawa ślubu: zespół NaNiby; wesele: Złota Róża w Gdańsku, kamerzysta: videogroszek, foto: P. Dmochewicz, DJ: Robert Jakubek, suknia: salon ślubny bianka w Starogardzie Gd.
28.06. ~Izunka; Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike, fot. Błażej Maziarz, obsługa barmańska Bar4You

LIPIEC
05.07. ~aga890, Agnieszka & Damian, sala: hotel Otomin, kościół - parafia Św. Brata Alberta Chmielowskiego Kokoszki, Dj - wodzirej DarJan, Samochód do ślubu - Hummer H2 http://www.max-limo.pl, Fotograf - http://www.fotoinlove.pl, video - Studio 4ma TV, Fryzjerka- zaufana pani Ada, Kwartet smyczkowy 4one, makijaż - Agnieszka Skrzyńska http://ajs-visage.pl/, barmani - http://www.barmanwesele.pl/
05.07. ~Paulina; Paulina i Artur, Ślub Kościół Św. Antoniego w Gdańsk- Brzeźnie, Wesele Magnat Bojano.http://www.dwor-magnat.pl/, foto i video Grupa Obiektywni, Suknia: Salon Angel model Giovani.
12.07. ~Ciasteczkowa; Kamila i Damian, Parafia p.w św. Jana Chrzciciela i Brata Alberta Gdynia chylonia, oprawa muzyczna do kościoła-zespół Lux Mundi, wesele -Dworek Barwik , zespół Pretext, fotograf i kamerzysta- grupa Obiektywni
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 14:30; Sala: Orchidea w Chwaszczynie, zespół: Jak's band, fotograf: p. Maja Gościniak, kamerzysta: p. Jacek Narloch

SIERPIEŃ
02.08. ~Gosia; Gosia i Mateusz; Ślub w Sianowie, wesele Wichrowe Wzgórza
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk) + wódka Wyborowa
16.08. ~Agnicha; Agnieszka i Dawid, parafia pw. św. Mikołaja w Gdyni Chyloni godz. 15, miejsce wesela: Restauracja Dzikie Wino w Redzie, przygrywać będzie nam zespół Nevada z Redy, a kamerzysta wraz ze zdjęciami: RayTv - Mariusz Niedziela
16.08. ~sliweczka; Natalia i Mariusz, Kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, godz. 16 Wesele - Kamienny Zdrój Więckowy k.Skarszew, zespół:This Time, video +foto: Avedon
23.08. ~powerbee; kamila&szymon; kościół: w Cedrach Wielkich; knajpa: Cedrowy Dworek; DJ: Robert Jakubek, fotograf- Błażej Maziarz, kamerzysta- PressPlayFilm, oprawa muzyczna: Kwartet La Scala
30.08. ~Tweety89; Joanna i Grzegorz Kościol: Parafia Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi sala weselna: Grinholc Rumia zespół: Zespół Best ze Starogardu Gdanskiego videofilmowanie: Coolartpro

WRZESIEŃ
06.09. ~Gosiaaaczek; Gosia i Krzyś; parafia św.Rodziny na Stogach , sala "Małe Złotowo" - Trąbki Małe, orkiestra RSR Tczew , kamerzysta videogroszek.
12.09. ~Serkowa; Ania & Adrian, ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów Cedry Wielkie, wesele: Cedrowy Dworek, fotografia: FotoGrupa, oprawa muzyczna: Brygada S
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina i Mateusz , Parafia p.w Trójcy Świętej w Gdyni - Dąbrowa , wesele dom bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - grupa Obiektywni
13.09. ~Puuuli; Paulina&Krystian, Parafia Przemienienia Pańskiego w Somoninie, dom weselny: Rajski Ogród w Kolonii, fotograf: Dariusz Grużewski, zespół: Akcent4You
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, Kościół Katedra Oliwska, sala Kalina Bojano, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger, kamerzysta JAMIS Video-Foto-Studio, Makijaż Beata Fryz
27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie, zespół Maykipolo
27.09 ~ "Alicja"; Magdalena&Rafał , Sala: Hotel Pod Orłem w Kartuzach , Kościół Św. Brygidy Gdańsk , Zespół LP z Elbląga , kamera&foto: BemarMedia

PAŹDZIERNIK
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie

LISTOPAD
08.11~blank; Blanka i Robert, sala weselna "Pod Orłem" Kartuzy, filmowanie happy-days z Gdańska, zespół muzyczny Granda z Wejherowa. Wesele w stylu retro
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf oraz kamerzysta photoyoung, zespół-w trakcie poszukiwań (ciężko idzie), wódka żubrówka biała...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2014 (część 4)

Dziewczynki może Wy macie jakiegoś sprawdzonego fryzjeranajlepiej z dojazdem do domu lub w Gdyni który uczesałby mnie na ślub. Niestety ale wybrana przeze mnie p. Ola Cz ma już termin zajęty jedyna godzina na którą mogłaby przyjechać to 6:00 rano.

Paulinaa - ja Ci radzę nie zapraszac, tym bardziej, że to Wasze wspólne odczucia co do tego kuzyna. To Wasze pieniądze - i gadki, że ten jeden talerzyk to już "nic" przy całej organizacji wesela zupełnie nie są argumentem, bo takich "niców" może być wiele i jak się zbiorą to koszta mogą znacznie wzrosnąć. No i jeśli masz się przed i w trakcie swojego dnia zastanawiać czy będziesz musiała udawać i być dla niego na siłę miła... Nie ma sensu. Czasem z bliską rodziną się nie utrzymuje kontaktu, a z dalszą tak i wydaje mi się, że bliskość powiązań rodzinnych nie jest wyznacznikiem tego, czy należy kogoś zapraszać.

I nie pisze tego tylko ot tak sobie, bo sama się tym kierowałam przy zapraszaniu gości i tego nie żałuję. Wypada to ewentualnie wysłać komuś kartkę na Święta, a nie wydawać na niego swoją kasę i znosić w najważniejszym dla siebie dniu ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

udało ;)

image

image

chyba się udało?

I nadal nie wiemy co zrobić, wiecie bym zaprosiła bo głupio tylko on jeden nie byłłby zaproszony, by było gadanie rodziny ze strony narzeczonego pewnie , że zaprosiliśmy wszystkich a jego nie... i temu byśmy go zaprosili, a z drugiej strony nie jest on mi potrzebny..
Też za nim oboje średnio przepadamy.. ;/

My mamy na ok 60osób, ponieważ za wszystko my płacimy.. i sam najbliższych zapraszaliśmy oczywiście nie pomijając najbliższych przyjaciół prócz rodziny..

Jeżeli to tylko dwie osoby, to chyba też bym ich zaprosiła. Potem nasłuchacie się, że było im przykro, że cała rodzina została zaproszona tylko ten jeden kuzyn nie. I będą w Was wzbudzać poczucie winy i tak zostaniecie z tymi myslami sami. Po mnie takie rzeczy nie spływają jak po kaczce. Ale uważam, że to Wasze wesele i jeżeli czujecie, że nie macie kompletnie ochoty na ich towarzystwo, to odpowiedź jest jasna :) My zapraszamy ok. 120 osób. Czasem jest niemożliwe z każdym być w stałym kontakcie.

Obrączki kupimy w Jubitomie. Chcemy standardowe złote więc pozostaje do wyboru tylko rozmiar :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Paulinaaa_ wasz ślub - wasza decyzja, nie macie z nim kontaktu i nie czujecie potrzeby żeby był obecny na waszym ślubie to go nie zapraszajcie. Ja też nie zaprosiłam kilku osób z mojego kuzynostwa bo po prostu ich nie lubię(mój kuzyn na każdym weselu upija się do nieprzytomności, robi wiochę, a potem gdzieś hafta - nie dziękuję :))

Obrączki załatwimy dopiero pod koniec kwietnia, mamy wybrany wzór z białego złota z apartu, ale robimy u zaprzyjaźnionego złotnika.

Na 27go mam umówione spotkanie w Biance :) mam nadzieję, że w końcu uda mi się kupić wymarzoną suknię :) trzymajcie kciuki :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My dostaliśmy wczoraj złoto od rodziców i pewnie w przyszłą sobotę pojedziemy coś ostatecznie wybrać i zamówić. Myślę, że będziemy zamawiać u Czarkowskiego.

Paaulinaaa ja chyba bym zaprosiła. Jak wszyscy, to wszyscy... No ale to ja, a ja jestem taka, że nie lubię gadania i dla świętego spokoju coś robię.. ;/

Mam do was pytanko, bo sami z narzeczonym nie wiemy co zrobić.

Zaprosiliśmy z jego strony wszystkie kuzynostwo ale omineliśmy jednego kuzyna tzn: z tym kuzynem widziałam się może z 6 razy na jakiś uroczystościach rodzinnych i gadałam z nim z 3 razy może.. przez kilka lat..
Nie utrzymujemy żadnego kontaktu ani sms, ani dzwonienie a tym bardziej odwiedzanie.
Z drugiej strony kuzynowstwo zaprosiliśmy tylko z nimi maja kontakt..

Co byście zrobili w takiej sytuacji?

Ja nosze i złoto i srebro temu bierzemy dwukolorowe tzn z białego i żółtego złota.. narazie oglądaliśmy w Elizie bo jest już od dawna - 30% na obrączki.

Myśmy zamówili z allegro takie moim zdaniem trochę inne..( bo kartka z okładką i wstążeczką)

http://allegro.pl/show_item.php?item=3765337586

Już kilka rozdaliśmy i goście weselni byli zachwyceni takimi zaproszeniami, kwestia gustu :)

My obrączki już mamy. Niestandardowe, srebrne, bo mojego Robertowi było wszystko jedno, a ja nie noszę złota w ogóle :)

Ciasteczkowa, my też chcieliśmy wydrukować - mieliśmy już własny projekt gotowy, ale przeglądając oferty różnych drukarni doszliśmy do wniosku, że to za drogi interes jednak - jedno zaproszenie wychodziłoby nas w granicach 7 zł (dwustronnie wydrukowane na grubym papierze). Może gdzieś byłoby taniej, ale ja już po prawie 3 miesiącach zajmowania się tym tematem na samo słowo "zaproszenie" reagowałam nerwowo ;) i dalej szukać już nie miałam sily ani ochoty.
Koniec końców zamówiliśmy z allegro. Myślę, że całkiem ładne, przekonam się jak przyjdą, mam nadzieję, że już jutro :)

Hej dziewczyny!
My obrączki chcemy załatwić do końca miesiąca.
Jutro chcemy spróbować zprojektować zaproszenia, bo z tych gotowych nic nam się nie podoba. I tu moje pytanie, czy któraś z Was wie może gdzie można takowe wydrukować?

Pozatym mamy już kupioną wódkę oraz wina;-)
Pozdrawiam!

Dziewczyny czy kupiliście już obrączki?

A jakich jubilerów polecacie?
image

Dziewczyny sprzedam suknię ślubną SPOSA - fendi. Bardzo tanio. Jeżeli któraś z Was byłąby zainteresowana proszę o kontakt na maila: ewelinka19924@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

**Łyżka wazowa - CHOCHLA - zabawa dla kilkunastu osób (im więcej tym
lepiej), które tańczš w okręgu, przekazujšc sobie w rytm muzyki wazowš łyżkę.
W momencie gdy muzyka się zatrzyma, ostatnia osoba, która będzie w rękach
trzymać łyżkę, musi wznieœć okrzyk "STO LAT MŁODEJ PARZE" i
dodatkowo, musi wypić wódkęz rekwizytu, który będzie trzymać w dłoniach -
chochli. O iloœci alkoholu decyduje ŒWIADEK, niektórym osobom leje więcej,
niektórym mniej. POLECAMY!!!
Ta zabawa doskonale integruje ludzi. Uwaga!!! W tej zabawie nikt się nie
upije, tu chodzi o symboliczny toast.

B. KONKURSY:

1.TEST ZGODNOŒCI MAŁŻEŃSKIEJ - Para Młoda siada na krzesłach tyłem do siebie,
tak, aby się nie widzieli i nie mogli się ze sobš komunikować. Dajemy Pannie
Młodej do ręki buta Pana Młodego i Panny Młodej tak samo Panu Młodemu.
Prowadzšcy zadaje pytania a Para Młoda podnosi buty odpowiadajšc tym samym na
pytania.
Lista pytań: Kto pierwszy powiedział "kocham Cię"? Kto lepiej
prowadzi samochód? Kto będzie trzymał kasę? itp
2. ZADANIA MAŁŻEŃSKIE dla młodej pary - w tej zabawie Młoda Para będzie
przekuwać baloniki - igłš, w balonach będš - zadania, wróżby, po odczytaniu
karteczki, przekonamy się czym Państwo Młodzi będš zajmować się po œlubie...
(np Pan Młody - "To ja będę masował stópki swojej żonie...") - 10
balonów, 10 wróżb.

UWAGA!!! Konkurs 1 i 2 sš bardzo podobne (majš te same pytania-lepiej wybrac
tylko jeden, zeby nie powtarzac)

3. TANIEC MIĘDZY KRZESŁAMI - dla Panów lub Pań (za fanty), 6 osób/5 krzeseł.
Panowie/Panie tańczš w rytm muzyki między krzesłami, w momencie kiedy muzyka
się zatrzyma, uczestnicy muszš znaleŸć
rzecz, która znajduje się na sali.
4. GATKI męskie lub MARYNARKI - konkurs dla 5 par. Panowie nakładajš na
spodnie majtki męskie w rozmiarze XXL, które wczeœniej wręczy Wodzirej. Pary
zaczynajš taniec, w momencie gdy muzyka się zatrzyma, Panie zdejmujš męskie
majtki i zakładajš na siebie. Para, która założy majtki jako ostatnia - odpada
i tak aż do ostatniej zwycięskiej pary. UWAGA!!! W zabawie zamiast majtek
można użyć również MARYNARKI.
5. POZNAWANIE PO KOLANIE - sprawdzamy jak dobrze Państwo młodzi znali się
przed œlubem... Do zabawy potrzebna będzie pomoc œwiadków, którzy muszš
przygotować szarfę/szal, aby zawišzać Młodej lub Młodemu oczy, w zależnoœci od
tego kto pierwszy będzie rozpoznawał. W zabawie mogš brać udział wszyscy
chętni goœcie, zadaniem młodych jest rozpoznanie siebie po odpowiedniej częœci
ciała. Pan młody najczęœciej poznaje małżonkę po... kolanku. Pani młoda może
pozwać po: nosie, pępku lub poœladkach...
6. POZBYCIE SIĘ OZNAK PANIEŃSTWA - czyli rzut welonem i muchš, wybór nowej
Pary Młodej.(Uwaga! W zabawie nie biorš udziału dzieci). Zabawa skierowana
jest do wszystkich Panien stanu wolnego, jak i panów- kawalerów. Zaczynajš
panny, które tańczš w rytm muzyki wokół Pani Młodej. W momencie gdy muzyka
przestanie grać, Pani Młoda rzuca welonem/bukietem kwiatów, za siebie (Młoda
musi mieć zasłonięte oczy). Pani, która złapie zgubę, siada na miejscu
"starej" Pani Młodej. Zabawa dla panów wyglšda podobnie, kawalerowie
tańczš, Pan Młody rzuca muszkš/krawatem (Młody musi mieć zawišzane oczy).
Legenda głosi, że osoby, które złapiš wyrzucony przedmiot, w najbliższym
czasie zmieniš swój stan cywilny... Szczęœliwcy, którzy złapiš
"zguby" muszš liczyć się z tym, że dla nich ta zabawa skończy się
"gorzkš wódkš" czyli długimi pocałunkami...
7. MISS TWARDEGO POŒLADKA – na każdym weselu wybiera się jakšœ miss...
Będziemy wybierać miss twardego poœladka! Wręczamy chętnym paniom, słabo
napompowane baloniki. Aby wygrać, Panie muszš przebić baloniki swoimi
poœladkami... Œwiadkowie ustawiajš krzesła, ustalajš linię startu, na
wczeœniej umówiony znak startu wszystkie panie biegnš do swojego krzesła, na
które kładš balon, następnie siadajš na niego, tak aby go przebić...
8. TELEGRAM – list, telegram, zabawna opowieœć o życiu małżeńskim (telegram
przygotowuje zespół/wodzirej, jest on dopasowany indywidualnie do każdej pary
Młodej).
9. ZBIÓRKA PIENIĘDZY NA NOWY WÓZEK – taniec goœci weselnych z Parš Młodš.
Osoby, które chcš zatańczyć z Paniš lub Panem Młodym muszš wrzucić opłatę do
waz-koszyków, które będš trzyma㠜wiadkowie.
10. PODZIĘKOWANIE DLA RODZICÓW – na wielu weselach, Para Młoda pragnie
podziękować swoim rodzicom, za trud wychowania i za przygotowanie wesela.
Państwo Młodzi wręczajš kwiaty, wszyscy œpiewajš sto lat... Aby bardziej
uszlachetnić tš szczególnš chwilę, rodzice razem z Parš Młodš mogš zatańczyć
wspólny taniec np.: do piosenki "Cudownych rodziców mam" lub Cliver
" Dla rodziców lub (NOWOŒĆ - Magda Niewińska - To dzieki Wam)
11. SKOK NA BUNGEE – do tej zabawy potrzebne będš trzy pary, trzy krzesełka i
9 nienapompowanych balonów. Pary będš musiały napompować baloniki i przebijać
je odpowiedniš częœciš ciała... Kładziemy po 3 sztuki balonów na 3 krzesła.
Ustalamy linię startu gdzie ustawiajš się wszyscy zawodnicy. Na znak startu
Panie biegnš po balonik, pompujš go, wracajš do swojego partnera i przebijajš
balon piersiami. Następnie, biegnš po kolejny balonik, dmuchajš, wracajš
ponownie do partnera i przebijajš balon plecami. Po ostatni balonik biegnš
panowie, którzy dmuchajš, siadajš na krzeœle, kładš balon na krocze, a panie
podbiegajš do swoich partnerów i z całych sił naskakujš na balon, tak aby go
przebić.
12. RODZINKA lub KARETA - Zabawa dla 14 osób (w przypadku rodzinki), 2 drużyny
które siedzš na przeciwko siebie bedš miały nadane jakieœ nazwy (np ktoœ
będzie TATĽ, MATKĽ, SYNKIEM, itp), w momencie gdy wodzirej odczyta konkretnš
nazwę-osobę, wyczytana osoba będzie musiała wstać i obiec cały rzšd krzeseł,
jest to zabawa sprawnoœciowa - na czas, która druzyna będzie szybsza, wygra,
młoda para pełni fukncję jury. POLECAMY!!! Zabawa doskonale integruje ludzi,
bo nikt w niej nie wygrywa. Nagrodš mogš byc np. cukierki. Ubaw po pachy.
13.PRZECHODZENIE POD SZNURKIEM - Do tej zabawy potrzebny nam będzie kawałek
sznurka, linki itp. długoœci około 3-4 m. Wybieramy z goœci weselnych kilka
par. Dwóm osobš każemy stanšć na œrodku sali, ze sznurkiem rozcišgniętym
między sobš. Pozostałe osoby stajš po jednej stronie rozcišgniętego
sznurka.Zabawa polega na tym, że w takt muzyki granej przez orkiestrę,
wszystkie pary tańczš i w międzyczasie przechodzš pod rozcišgniętym sznurkiem,
raz w jednš, a następnie w drugš stronę. Osoby, które tzymajš sznurek,
trzymajš go na poczštku wysoko, ale z każdym przejœciem wszystkich tańczšcych
par na drugš stronę obniżajš go coraz niżej. Osoby tańczšce ze sobš muszš
trzymać się caly czas siebie, nie mogš się puœcić. Odpada para, która dotknie
sznurka lub w trakcie przechodzenia pod sznurkiem nie będzie się trzymać
między sobš. Oczywiœcie wygrywa ta para, która zostanie na samym końcu.
14. SIŁACZE - Zabawa dla 5 Par. (Uwaga! W zabawie nie biorš udziału dzieci)
Panowie biorš partnerki na ręce i tańczš w rytm muzyki, dopóki nie opadnš z
sił. Para, która będzie tańczyła najdłużej, wygrywa.
16. PRZEBIĆ BALON (zabawa w parach) - przywišzujemy sznurkiem balon do nogi
pana lub pani, zabawa polega na tym, żeby podczas tańca - przebić balon
konkurencyjnej parze.
17. KARAOKE - wspólne œpiewanie - polecamy raczej na POPRAWINY.
18. JAKA TO MELODIA? - Wybieramy 5 par, które będš musiały odgadnšć tytuły 10
piosenek z polskich seriali, filmów, para, która odgadnie najwięcej tytułów -
wygrywa, Młoda PAra pełni funkcję JURY.
19. ŻYCZENIA DLA MŁODEJ PARY - podczas przerwy Wodzirej przekazuje goœciom
bezprzewodowy mikrofon i każdy kto będzie miał ochotę, będzie mógł publicznie
złożyć życzenia lub powiedzieć coœ ciekawego i miłego młodej parze.
20. Pompka i Balon - zabawa dedykowana pod młodzież (dla kobiet). Panie biorš
w rękę balon i kładš na krzeœle specjalny rekwizyt - pompkę nożnš, muszš
napompować balon używajšc tylko poœladków, czyli muszš energicznie
podskakiwać, która Pani napompuje balon jako pierwsza (aż go przebije)
wygrywa!
21. WITEK - teatrzyk, w którym biorš udział Państwo Młodzi. Młoda Para
przebiera sie w kostium, (przygotowany wczeœniej prze Wodzireja), tworzšc tym
samym jednš postać- jedno ciało. Nowa postać - ludzik "WITEK" będzie
musiał tańczyć, jeœć, pić itp. Zadanie będzie trudne, ale bardzo zabawne,
ponieważ ręce Pana Młodego będš stopami ludka, a ręce Pani Młodej będš rękoma.
(UWAGA!!! Zabawę prowadzi tylko Łukasz Gesek)
22. TANIEC Z GWIAZDAMI - YOU CAN DANCE - zabawa wzorowana na programie Taniec
z Gwiazdami, jako jury występuje młoda para, a 5 par prezentuje umiejętnoœci
taneczne: salsa, rockandroll, walc, tango, itp.
23.TANIEC Z GWIAZDAMI DLA FACETÓW - w zabawie biorš udział mężczyŸni - 10
panów, którzy łšczš się w pary. Jeden z Panów w parze gra role kobiety i
zakłada spódnice. Duży ubaw ponieważ smiesznie wyglšdajš mężczyŸni w spódnicy.
Panowie szybko w czuwajš się w rolę i zaczynajš tańczyć w parach. Każda z par
losuje numerek - od 1 do 5 (pod każdym numerkiem kryje sie jakiœ styl muzyczny
np: tango, walc, czacza, rockand roll, hiphop). Nastepnie każda para tańczy do
stylu, który sobie wylosowała.
24. Œcigacz - Tworzymy dwa zespoły po 4 osoby. Zbierzcie zespoły ze strony
Pana Młodego i Panny Młodej by zaostrzyć rywalizację. W takim zestawieniu dużo
łatwiej o doping dla uczestników zabawy weselnej. Zespoły siadajš naprzeciwko
siebie (dwa rzędy po cztery krzesła). Wygrywa zespół, który pierwszy wykona
zadanie. Zadania wykonywane sš po kolei przez każdego z członków drużyny. Po
wykonaniu zadania osoba daje sygnał koledze z drużyny, że ta może już zaczšć
swoje zadanie (klepišc jš po plecach). Oto zadania:
Pierwsza osoba z każdej drużyny je banana (musi go połknšć). Gdy wykonana
zadanie klepię osobę nr 2
Goœć weselny nr 2 zjada 1 kawałek dużego ciasta
Goœć weselny nr 3 wypija małš butelke piwka (najczeœciej robiš to mężczyŸni)
lub szklankę napoju.
Goœć weselny nr 4 wypija kieliszek wódki i pompuje balon tak, aby pękł
Kto pierwszy ten lepszy!
24. Jazda figurowa - "2 ręce 4 nogi"zabawa dla 5 par
Pary tanczš w rytm muzyki, kiedy prowadzšcy powie hasło:4 nogi 4 ręce - to na
parkiecie muszš znaleŸć sie tylko 4 nogi i 4 ręce, czyli para musi sie schylic
i dotknšć rękoma podłogi.
Inne, trudniejsze kombinacje to:
etap 1 - 3 nogi 2 ręce
etpa 2 - 2 nogi ( czyli partnerka musi wskoczyć na partnera)
etap 3 - 4 nogi 2 ręce
etap 4 - 2 nogi 2 ręce
etap 5 - 1 noga 3 ręce

Mi się ta ręka-noga nie podoba, nie chciałabym żeby mi się goście wyginali na podłodze... Krasnoludek jest fajny, ale jakoś mi nie pasuje do nas, czy ktoś coś jeszcze ma?:(

I.P
Napisz do mnie to Ci pomogę w sprawie poradni :)

image

Hejka, my jestesmy po poradni, ale odbylismy kurs w Kielnie, gdzie bierzemy slub, wiec raczej nie pomoge za bardzo :-)

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?