Młode Pary 2014

Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: Młode Pary 2014

Cześć Dziewczyny!
My mamy ustaloną datę na 14.06.2014. Datę ustaliliśmy na jesieni i po rozmowach ze znajomymi którzy już są po weselu, postanowiliśmy po Nowym Roku zacząć załatwianie najważniejszych spraw.
W Gdańsku co prawda tylko mieszkamy a ślub jest w Olsztynie, ale tam też trzeba rozruszać weselną machinę z 1,5-rocznym wyprzedzeniem.
Pozytywna strona jest taka, że mamy orkiestrę i kamerzystów takich jak chcieliśmy, chociaż orkiestrę trafiliśmy w ostatniej chwili - mieliśmy tylko 1 dzień na podpisanie umowy i wpłacenie zaliczki bo mają tyle zapytań na 2014 rok.
Więc polecam załatwienie wszystkiego teraz, i tak trzeba to zrobić a można zaoszczędzić sobie stresu że wszystko juuż zajęte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej,
My również planujemy ślub na 2014, na czerwiec i właśnie dostałam odpowiedź z hotelu, że JESZCZE mają wolne terminy:) troche mnie to podłamało bo to jeszcze jest tak napisane, jakby zaraz miało nie być tych terminów. Jedziemy obejrzeć salę w piątek i zobaczymy jak to będzie. Wszyscy w domu mówią, że to przecież tyle czasu do tego ślubu, a tak naprawdę to żeby dobrze coś zaklepać to te 1,5 roku jest akurat:) Pozdrawiam

Mogę Ci w tej chwili napisać że nie mają wolnych terminów, bo nasz był ostatni sierpniowy, jak nie w ogóle wakacyjny. Ze względu na zespół przełożyliśmy ślub tydzień wcześniej - 16.08, bo mieliśmy brać 23.08. Odeon wystarczy posłuchać w internecie, żeby wiedzieć, że są dobrzy. Zresztą na spotkaniu z jednym z Panów z zespołu przy podpisywaniu umowy mieliśmy okazję obejrzenia filmu z wesela, gdzie grali równie świetnie. Możesz spróbować jeszcze Everest z Bolszewa, Revers z Kębłowa. Bardzo sympatyczny wodzirej jest też w Apusie, choć muzycznie to trochę inna bajka. Mam takie zestawienie zespołów zrobione z okresu, kiedy szukaliśmy z telefonami i namiarami, jak coś to pytaj, obserwuję wątek :)

Lola- A gdzie macie wesele??

od niedawna czytam to forum, my mamy ślub 02.08.2014 sala filip osłonino jednak nie mamy jeszcze zespołu i zaczynam sie strasznie denerwować bo już dwa które mi sie bardzo podobały ten termin maja zajety, teraz zastanawiam się nad zespołem odeon z wejherowa i przeczytałam że kilka osób tez będzie miało ten zespół czy ktoś mógłby napisać mi coś wiecej na jego temat niestety nie ma filmików z wesela ktore prowadzili a bardzo bym chciała zobaczyc opini tez nie wiele co i jak tylko ze jest super i tyle bez konkretów choc jak tak czytam to zastanawiam sie czy wogole beda mieli wolny termin ale bardzo prosze o pomoc i opinie i cos wiecej o tym zespole

Witam.

My też już mamy datę: Monika i Paweł 24.06.2014. Sala już jest, dj też. Zaraz będziemy po tańszej cenie już pewnie wódkę kupować, w końcu się nie zepsuje ;) a reszta powoli :)

Witam wszystkie przyszłe panny młode :) Jeżeli nie wiecie jaką wybrać suknię do swojej sylwetki, dodatki, fryzura, makijaż - chętnie Wam doradzę :) Dobiorę też odpowiedni garnitur dla Pana młodego, sukienkę dla mamy czy druhny. Zajmuję się stylizacją i wizerunkiem już od dłuższego czasu. Serdecznie zapraszam! http://www.zaloz-szpilki.pl

Ja niestety nie spotkałam się z nimi, bo miałam szkołę, ale mój Kuba był zadowolony ze spotkania:)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My też mamy foto in love! Byłam zachwycona wręcz oczarowana ich podejściem i twórczością :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My fot. Fotoinlove a kam. AMADEOFILM z Mrągowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A My mamy Foto- Foto focus Sylwester Kryger a nad kamerzysta sie zastanawiam i chyba bedzie Wideo-wspomnienia

My mamy foto - P. Dmochewicza, a kam. - videogroszka ;)

Byłam już na weselu w Czardaszu więc wybór sprawdzony :) A jakich macie fotopstryczków i kamerzystów (lub chociaż na oku)?

Polecam Tobie Czardasz w 1000% ja mam w sali Kalina w Bojanie mam nadzieje ze tym razem sie nic nie zmieni.

nam wychodzi około 180zł za osobę,z poprawinami, z płonącą szynką.bez napoi i alkoholu. na razie nie ma tam jeszcze noclegu, ale jest w planach.

myślę, że lato będzie dobrą porą na spokojne poszukiwania. Ja raczej nastawiam się na szycie. może ma ktoś z was jakieś namiary na krawcowe, które zajmują się szyciem sukni ślubnych?

Ooo to fajnie :) A gdzie macie?

My Czardasz w Luzinie, ze względu na dużą ilość gości

Witam wszystkie PM 2014
Czy sprawdziłyście co będzie modne w waszym roku w przemyśle ślubno-weselnym? Dla tych które jeszcze tego nie wiedzą:
Dalej styl vintage, lecz tym razem lata 50-te i prześliczna Audrey Hepburn ze Śniadania u Tiffny'ego.
Kolory to: mocny turkus, musztarda i cała paleta szarości.
Dodatki: woalki, rękawiczki , pióra /renesans przeżywają pawie pióra/ no i boskie koronki
Elementy dekoracji: ptaszki, motyle, lampiony jest dużo klatek dla kanarków w których układa się kwiaty lub świeczki no i dekoracje z bibuły.
Tak to w skrócie można opisać. Mogę jeszcze podpowiedzieć wam, gdzie szukać inspiracji. Poszukajcie zdjęć swoich babć lub prababek z lat 50-tych, a może w jakimś starym kufrze znajdziecie coś starego?
Jeżeli potrzebujecie dokładnych porad lub wskazówek, napiszcie: graynag35@gmail.com
Wyślę zdjęcia, które mogą pomóc w waszych przygotowaniach, powiem jak samemu zobić dekoracje, tym bardziej, że era balonów się skończyła. Wszystkie porady są darmowe

Ja planuje kupić, zobaczymy czy nowa, czy może będzie jakaś okazja na używana ;) A kiedy? Hmm w te wakacje na pewno udam się na przegląd salonów i znalezienie idealnego fasonu ;)

Ja planuje iść pod koniec lata rozpocząć intensywne poszukiwania, najpóźniej na jesień wybrać i kupić :-)

Inne tematy z forum

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...