Młode Pary 2014

Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: Młode Pary 2014

Zaczęłam się powoli rozglądać w internecie co jest teraz mode, jak to wygląda cenowo itd. Na pierwsze "łowy" pójdę pewnie rok przed ślubem czyli w już w lipcu z racji tego, że mieszkamy za granicą, a w Polsce będziemy w lipcu na dłużej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupuję, myslę, że 6 miesięcy przed ślubem, tak mi babka na targach powiedziała... Szukać zacznę 7 miesięcy przed.

A kiedy planujecie poszukiwania swojej sukni? szyjecie, wypożyczacie, kupujecie gotową...?

Tak czardasz w luzinie znam moja siostra miala tam wesele i byla baaardzo zadowolona ale niestety troszke to zadaleko dla nas.Chyba juz wybrałam sale ale dziekuje:)

a sprawdzałaś Czardasz w Luzinie? mają tam 3 sale. byłam tam na jednym weselu i moje wrażenia są pozytywne jeśli chodzi o salę, obsługę i jedzonko. sama też myślałam żeby nasze wesele tam zrobić na tej największej sali, ale przeszkadzają mi te filary:/ szkoda... Na szczęście znaleźliśmy taką jaka nam odpowiada:)

o to smutno, sprawdz Swarzewo - Pensjonat Faltom

jak pech to pech niestety musze chyba zrezygnowac z sali Filip w osłoninie poniewaz moja wstepna lista gosci jest za mala na ta sale a znając zycie ktos jeszcze odmówi;/ wiecie moze gdzie robia wesela na 50-60 Osób z takim boskim menu jak w filipie:(?? Czy słyszal ktos o nowo wybudowanej sali bankietowej Kalina w Bojanie??

My około 120 osób.

U nas wesele na 90 osób - rodziny na szczęście obydwoje mamy "na miejscu" więc nie ma kłopotu z noclegiem, dojazdem itd :-)

Chcieliśmy z początku zrobić na mniej osób ale wyszliśmy z założenia, że nie ma co ryzykować, że później będziemy żałować bo to w końcu raz w życiu! :-)

Ja robię na 100-115 osób, :)

my niestety nie trzymamy się tradycji :D ja pochodzę z miejscowości oddalonej od Gdańska o 800km, a rodzinę mam głównie na Mazurach i za granicą. Mój narzeczony z kolei pochodzi z okolic Słupska i tam też ma 90% rodziny. Więc uległam- wesele będzie tutaj, na Pomorzu :]
Też mam nadzieję, że sporo osób nie przyjdzie, zwłaszcza, że sala niby jest na 160 osób, ale nie wydaje się wcale być taka duża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

my też robimy duże - na około 120-130 osób, chociaż na pewno ktoś się wykruszy...
moim marzeniem od zawsze jest biała sukienka i wielkie, huczne wesele, bo będę świętować rozpoczęcie tej lepszej części życia i chcę, żeby jak najwięcej bliskich osób cieszyło się razem z nami :))
a co do wycieczki... teraz przecież wcale nie trzeba dużo pieniędzy, żeby pojechać na jakieś last minute do ciepłych krajów :)) najważniejsze, że z NIM - już po wszystkim - moim mężem :))

My liczymy około 70-85 osób, ze strony mojego narzeczonego pewnie dużo osób odmówi bo pochodzimy z różnych stron Polski :P
A jak nakazuje tradycja ślub odbywać się powinien w parafii Panny Młodej i tego się trzymamy :) Poza tym z racji tego, że mam dużo większą rodzinę jest to w tym wypadku logiczne, że ślub odbędzie się u mnie :)

My robimy na ok. 100 osób... Od początku chcieliśmy dużego wesela, bo wychodzimy z założenia, że ślub bierze się tylko raz i raz się tylko takie coś świętuje ;)
Poza tym u mnie w rodzinie od ponad kilkunastu lat były same pogrzeby, zero wesel, musimy to zmienić ;)

A wycieczkę pewnie sobie zafundujemy z pieniążków z kopert ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

oo widzę, że mamy taką samą datę - my też 16.08 :)

dziewczyny na ile osób planujecie wesele??.ja w dalszym ciagu niewiem czy robic duze huczne a przy tym drogie czy małe skromne z wycieczką .

Może po prostu pechowo trafiłam :)))

My też oglądaliśmy cały material, myslę, że to kwestia gustu i sprzętu. Akurat wybraliśmy opcję z lustrzankami - kamera się przy tym może schować :-) O Amadeofilm też słyszałam, że są super :-)

Ja nie polecam, prawie ich miałam, już wstępnie byłam umówiona i zobaczyłam cały materiał... I od tej pory nie polecam...

Ja mam kam. AMADEOFILM z Mrągowa, jeszcze zastanawiałam się nad Poznanski Video Studio z Krakowa i w sumie było losowanie na koniec...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam Ci video-wspomnienia :-)

Inne tematy z forum

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!