Młode Pary 2015

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Hej dziewczyny co powiecie na taki temat?
Na pewno wielu z Was będzie dotyczył :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary 2015

planujemy wesele w 2015 roku, ale jeszcze szukamy sali. Najlepiej chcielibyśmy w czerwcu, no ale jeszcze się rozglądamy.

Radzę się pośpieszyć, bo jak miesiąc temu rezerwowałam salę, to pierwszy wolny termin na 2015 był w listopadzie ; )

Jak dla mnie można stworzyć taki wątek, chociaż nie wiem, czy to nie za szybko trochę ; )
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wydaje się, że szybko ale z tego co zauważyłam z terminami w niektórych hotelach lub u kamerzystów/fotografów już jest bardzo ciężko. My na wstępie musieliśmy z kilku zrezygnować :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

GDYNIA
POLECAM ZESPÓŁ
Zespół ,,Od A do Z" cztery osoby: instrumenty klawiszowe, akordeon, perkusja, saksofon, klarnet, wokalistka. Muzyka i śpiew(na głosy) na żywo. Jesteśmy wszyscy zawodowymi muzykami. Prowadzimy całe wesele, zabawy sylwestrowe, jubileusze. Tel. 058-6253566 , kom: 501 613 200. zbigniewk-53@o2.pl

Czesc A tak ogólnie z jagiego wojewudztwa jesteś? pozd

My mamy już zarezerwowaną sale, kościół, zespół, fotografa i kamerzystę :)) także na jakiś czas spokój :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

uuu jakie tempo :D....ja dopiero jestem na etapie wybierania zespołu...a fotografem zajmiemy się później :D...listopad nie jest jakimś specjalnie popularnym terminem, więc się tym jak na razie nie martwię :).

Witam, My też bierzemy ślub 07.11.2015 :) Na razie mamy załatwioną salę, fotografa, kamerzystę i orkiestrę. W tamtym tygodniu zamówiłam też zawieszki na alkohol ( tak wiem bardzo wcześnie, ale były na promocji właśnie takie jakie chcieliśmy )
Ja mam 22 lata, mój Narzeczony 25, jesteśmy razem od ponad 5 lat, zaręczeni od 4 miesięcy ;)

To tak jak my:) ślub w sierpniu 2015 i sala, fotograf, kamerzysta, dj zalatwione:) moj kosciol bierze rezerwacje na 2015 rok dopiero w czerwcu- jak sie nie uda to znajdziemy inny kosciolek:)
Teraz bedzie trzeba pomyslec nad 'tematem, kolorem " przewodnim:)

To też prawda :) my bierzemy ślub w czerwcu więc niestety to miesiąc kiedy jest tłoczno ;)) a i tak szukając fotografa z tak dużym wyprzedzeniem natrafiliśmy na takich, którzy mieli nasz termin zarezerwowany :) ale znam przypadki kiedy ludzie w 3mc potrafili zorganizować super ślub więc nie ma reguły :)

My pod koniec stycznia tego rozku zdecydowalismy sie zrobic wesele jeszcze w tym roku, sale, zespół kościoł zalatwiłam w ciagu tygodnia wesele mamy w sierpniu tego roku :) także jak widac nie trzeba rezerwowac wszystkiego 2 lata na przód :)

Powodzenia w znalezieniu fotografa i kamerzysty w sierpniu jest tłoczno z terminami..
My w październiku ostatni termin zaklepaliśmy na rok 2014 a slub w lipcu.
Od maja do wrzesnia wszystko zajete mieli..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bez problemu kogoś znajdą, tego typu usługodawców jest cała masa.
ja w styczniu podpisując umowę z fotografem mogłam przebierać do woli. ponad 20 wyszukanych na szybko w internecie miało wolny mój termin w lipcu. nie siejcie paniki i nie nakręcajcie na siłę rynku.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

My nasza sale rezerwowalismy w październiku 2013 a wesele mamy dopiero w czerwcu 2015! Już był problem z terminem bo własciciel pensjonatu miał już ustawine na ten czas turnusy.. Po wielu trudach udało się nas wcisnąć :)

Nie narzekam na ilość ofert od fotografów i kamerzystów, także na pewno coś sie znajdzie. Suknia tez jest juz wybrana i szyję się dla mnie:) nauki mamy w marcu 2- dniowe:) także wszystko da sie zrobić:)

aaaaa i jeszcze zaznaczam, ze mój narzeczony jest za granica więc ze wszystkim jestem sama:)) więc kobiety nie panikujcie !!!

My planujemy ślub na sierpień 2015 obecnie jesteśmy na etapie szukania sali, może coś dziewczyny polecicie?? Jak na razie najbardziej podoba nam się złoty staw w borkowie, ale mało opinii mają, to całkiem nowa sala

My wybralismy Złota Doline-sala ma nowych wlascicieli wiec opinii zero, ale wierzymy ze bedzie super. Rodzice ogladali sale poniewaz mieszkamy za granica i dopiero w wakacje tam pojedziemy. Miejsce na zdjeciach wyglada slicznie i spokojnie z dala od ulic itd. Dzis ich strona sie zmienila i nie ma ofert menu, ale jedzenia jest od groma, moze jeszcze uaktualnia ja.

A gdzie ta sala sie znajduje??? My skupiamy się nad tym złotym stawem, bo sala wpadła nam w oko. Jeszcze widzę, że są targi ślubne w ten weekend w rivierze, ktoś z Was się wybiera? Może tam jeszcze jakieś oferty sal będą:/

Polecam sale bankietowa w lublewie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Poleca tę salę w Lublewie jest duzo miejsca no i jedzonko jak u mamy super właściciele.Robiłam tam dekorację sali (galeria http://www.marta-decor.pl
Młode Pary przekazywały mi info.o swoim zadowoleniu z organizacji .
Naprawdę warto.

My wybraliśmy Jasny Brzeg we Władysławowie. Sala jest ładna, dobrze oświetlona a także posiada wiele miejsc noclegowych a to było jednym z naszych wymogów :)

Zlota Dolina jest w Brodnicy Gornej. Nie chcielismy tak daleko ale przewozy sa w cenie:)

Aha no to dobrze:) my chcemy już rezerwować sale, żeby mieć ten najgorszy problem z głowy :)

My mamy wesele w czerwcu 2015 roku w Folwarku Dajak. Ślub w kościele w Bojanie- też załatwione.
Jak miesiąc temu oglądaliśmy sale to w czerwcu był wolny tylko jeden termin, w sierpniu żaden ale za to lipiec był pusty :)
Uważam, że można znaleźć salę z pół rocznym wyprzedzeniem ale nie wiem czy tą którą się wymarzyło i upatrzyło.
Jak interesowałam się zespołami to zdarzało się, że te które mnie interesowały już miały zajęty termin, ale ostatecznie znaleźliśmy taki zespół, który nam się podoba.
Mam znajomą fotografkę więc to też mam z głowy, a nie będziemy mieli kamerzysty.
Resztę rzeczy będę załatwiała na spokojnie pewnie w przyszłym roku :)

Hej dziewczyny:)
Jakies postepy w przygotowaniach? My narazie stoimy w miejscu, czekam na wakacje, mam nadzieje ze znajde suknie i wtedy zaczne myslec nad zaproszeniami i pitolkami. A pozatym pojedziemy na pare dni na nasza sale i zobacze sie z wlascicielami, wiec napewno zaczne sobie wszystko wyobrazac i planowac:)

No my już mamy salę i niedawno zaklepaliśmy zespół ; )...powoli przymierzany się do szukania jakiegoś dobrego fotografa :D.

dziewczyny na spokojnie - śłub można organizować w 2 lata i w 4 miesiące - czasami także wystarcz trochę szczęścia z usługodawcami, a do tego można też zrobić ślub w piątek ;) My tak mieliśmy, że w lutym zdecydowaliśmy o dacie - a ślub mieliśmy w sierpniu - ze wszystkim się wyrobiliśmy i wszyscy "nasi" usługodawcy byli wolni :)

życzę Wam powodzenia w tym pięknym okresie przygotowań!

Co do sali to musisz określić na czym CI zależy - my np chcieliśmy salę w centrum miasta, żeby odpadło jeżdżenie (przede wszystkim ze względu na czas przejazdów, bo kościół mieliśmy wybrany już dawno - z sentymentu kościółek, w któym miałam wszystkie sakramenty, pod niego dobieraliśmy salę).
Mieliśmy wesele w hotelu Amber - cudownie je wspominam, łądny wystrój (sala dolna okrągłe stoł mi się marzyły ;) ), pyszne jedzenie i super obsługa.

Jeśli natomiast zależy CI na urokliwej okolicy to polecam Wichrowe Wzgórze w Chmielnie - blisko jeziorko, piękne tereny.

My zaręczyliśmy się 25.12 i tydzień później mieliśmy wszystko załatwione co do ślubu na 06.06.2015 salę,zespół, fotografa i kamerzystę. Wszystko tak szybko zaklepaliśmy bo później może być problem ze znalezieniem czegoś fajnego. Ślub odbędzie się na Kaszubach

My już salę zarezerwowaliśmy na sierpień `15, fotografa i dj`a będziemy szukać w okolicy wakacji :) Wybieramy się w te wakacje na 3 wesela, więc może i na nich spodoba się nam jakiś dj :)

Witam, nasza data to 01.08.2015, zapłaciliśmy już zaliczkę za sale Pod łabędziem, mamy zarezerwowanego kamerzystę z fotografem i dj ;)

Dziewczyny moze zaczniemy wypisywac nasze daty itp? Co wy na to?;)

27.06.2015 :))

My też planujemy 2015, ale jesteśmy na etapie wyboru sali. Podobają mi się trzy - Amelia, Barwik i Hotel pod Orłem, ale jeszcze nie wybraliśmy. Narzeczony jest za granicą więc chyba tylko podpisywanie umów będzie razem, resztę będę załatwiać sama. Ale jakoś nie panikuję, wiem, że da się wszystko załatwić w krótszym czasie, czuję ciśnienie ze strony wszystkich dookoła, a najchętniej to bym się wzięła za to wszystko 3 miesiące przed i zorganizowała. A tak przez 1.5 roku jedno i to samo, czy na pewno będzie 100 fioletowych wstążeczek, a różowych tylko 38? ;/ :D

A w Amelii na 2015 rok, to chyba wolny tylko listopad będzie :)..Jak w styczniu rezerwowałam, to pierwszy wolny termin właśnie był na początek listopada....dlatego mamy tak późno :)

Moja data 07.11.2015 - sala Amelia :)

06.06.2015 Agroturystyka Maciejka w Koleczkowie ;D

a co już macie załatwione?:)

Zespół i fotografa :D

Zastanawiamy się co załatwić w następnej kolejności ;)

Moja siostra miała wesele w Maciejce i było super :)

U nas będzie trochę więcej zajęć, z tym, że sami kupujemy jedzenie na wesele. Gotuje nam rewelacyjny kucharz, no ale troche zachodu bedzie ;)

Cześć dziewczyny :)
Ja uważam że to odpowiedni czas na załatwianie sali, fotografa czy kamerzysty. Z rozmów przeprowadzonych z fotografami widać że w tym roku jest widać poruszenie na rynku tzn. jest dużo więcej ślubów niż rok wcześniej. Fotografowie mają pozajmowane piątki i soboty co w zeszłym roku nie było regułą. Widać że mija kryzys i będzie kumulacja w tym i przyszłym roku, więc jak się chce dostać ładną salę, fotografa który nie zepsuje tych niepowtarzalnych chwil to lepiej się zatroszczyć o to wcześniej. Oczywiście że można załatwić wszystko miesiąc przed ale to się udaje nielicznym parą które mają szczęście albo nie przywiązują dużej wagi do tego wyjątkowego dnia :)
Ja miałam ślub tydzień temu i udało się z 3 miesięcznym wyprzedzeniem wszystko zorganizować, ale łatwo nie było a mamy marzec i niby nie powinno być problemu. Udało się bajecznie. Super zespół, piękna sala, zdjęcia z kościoła i imprezy już mogłam obejrzeć online teraz tylko sesja w plenerze, ale wymarzyłam sobie wiosenne klimaty z zielonymi listkami i musimy trochę poczekać, ale z naszym fotografem nie ma problemu - przy okazji pozdrawiam Pana Karola z Wejherowa :) śliczne te foty z przygotowań i kościoła.
Moja przyjaciółka załatwia ślub na lipiec i jest problem z terminami. Niby miesiąc gdzie jest mniej ślubów ale musiała się zdecydować na piątek bo był problem z salą i orkiestrą a chciała tą co ja koniecznie. Fotograf miał akurat wolny piątek więc super, ale ogólnie jest ciężko.
Lepiej mieć wszystko na spokojnie pozałatwiane wcześniej i spokojna głowa :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode. Teraz niestety powrót do zwykłego życia.
Buziaki Patrycja :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gratulacje Patrycja !!!, można prosić o jakieś namiary na fotografa? jak cenowo? ;)

Dziewczyny, uważajcie, bo nie wiem, czy to nie reklama.
Wątpię, czy jest to prawdą, że tak dużo ślubów będzie w tym roku i w kolejnym. Z informacji z różnych parafii wynika, że liczba ślubów od kilku lat stopniowo się zmniejsza.

Ostatnio na tym forum ktoś szukał fotografa i zespołu na popularne terminy 16.08 i chyba początek września i... bardzo, bardzo dużo osób zgłaszało, że ma termin wolny.

Hm, dziwne. Ja mam zarezerwowany zarówno zespół jak i fotografa. Zespół rezerwowaliśmy pod koniec grudnia i rzeczywiście nie było problemu z terminem. Jeśli natomiast chodzi o fotografa, to termin rezerwowaliśmy dosłownie tydzień temu, i gość miał już sporo rezerwacji na czerwiec i sierpień 2015. Zakładam że wszystko zależy od tego jak znany jest dany zespół czy fotograf. Niektórzy podobno mają rezerwacje nawet na dwa lata w przód :(

My mamy wesele 11.07.2015. mamy już salę (po 2 miesiącach) i jesteśmy umówieni na 2 spotkania z zespołami. Kamerzysta i fotograf wstępnie też są. teraz mam nadzieję, że na jakiś czas będzie spokój, a potem te wszystkie inne sprawy typu zaproszenia, winietki, suknia, biżuteria, obrączki, alkohol itp. (chociaż nie wiem w jakiej kolejności) Zaczyna mnie to wszystko lekko przerażać, bo czuję parcie ze wszystkich stron... ;-( Też tak macie?

U nas takie parcie było na początku teraz jest już spoojnie :) pewnie za rok znowu ciśnienie narośnie dlatego cieszę się, że póki co mamy wszystko załatwione :) Z drugiej strony mi osobiście podobają się przygotowania do tego jednego z najważniejszych dni w życiu :)

Ja tez lubię te wszystkie przygotowania ;) codziennie szukam czegoś nowego w internecie, czytam różne fora i rady ;)

Oj, tak. Nie mamy pojęcia czy powinniśmy teraz coś jeszcze załatwiać czy możemy jeszcze trochę poczekać. Przeraża mnie zostawianie wszystkiego na ostatnią chwile.. No ale zobaczymy jak bedzie ;) dobrze że przynajmniej macie podobne odczucia :)

My powinnismy miec podwojna presje bo mieszkamy za granica ale jest ok.
Shelly - jak bedziesz miala sale, foto, kamerzyste, zespol/dj, kosciol to pozniej bedzie spokoj:)
W wakacje bede szukac sukni i mam nadzieje ze pozniej wszystko pojdzie pomalu :)

No właśnie czekam na ten spokój ;-) dzięki za wsparcie ;D a Wy kiedy się pobieracie?

8.8.2015;) w rocznice slubu moich rodzicow:) a w poprawiny moj narzeczony ma urodziny:)

Fajnie tak w rocznice rodziców :D i dodatkowo fajny termin bo 8.08 łatwo się zapamięta :D
My akurat, mamy zaplanowany ślub w urodziny mojej mamy :)

Tez fajnie;) tak sie przypadkiem zlozylo;) patrzalam na soboty w czerwcu i sierpniu i tak wyszlo;);)

my mamy ślub w moje urodziny też tak przypadkiem się złożyło:) mamy sale, kucharkę, orkiestrę i zakupioną wódkę, jesteśmy na etapie szukania fotografa i kamerzysty:) a wy już w kościele macie załatwione? bo nam wszyscy mówią że to jeszcze za wcześnie i nie wiemy czy iść do księdza...
a my już pomału chcemy kupować wszystko już w tym roku typu zawieszki na alkohol, podziękowania dla rodziców, jeszcze wino chcemy i ogólnie takie rzeczy które mogą stać:)

My w kościele mamy już zarezerwowany termin. Zrobiliśmy to z dość dużym wyprzedzeniem dlatego, że uroczystość odbywać będzie się w miejscowości turystycznej gdzie jest 1 kościół a wiele sal weselnych. Śluby udzielane są czasem od godziny 12 do 18 (co godzine) więc woleliśmy 'zaklepać' szybciej godzinę, która by nam pasowała :) nie byliśmy też jedyni, którzy z tak dużym wyprzedzeniem rezerwowali, ponieważ ksiądz mówił że ma już zajęte terminy na wrzesień 2015 :)

czyli w sumie wszystko zależy od podejścia księdza?:) to chyba trzeba sie wybrać i poznać opinie i terminarz naszego księdza:) dziękuje:)

Dobrze, że mówisz :) w takim razie my też się wybierzemy do kościoła i wypytam naszego księdza co i jak :)

U nas w parafii na rok 2015 kalendarz dopiero zakładają w listopadzie, więc wtedy sie wybierzemy.

Myslalam, ze tak tylko u mnie w kosciolku.U nas w czerwcu dopiero zapisy.

Ja byłam dziś u mnie w kościele i dowiedziałam się że u nas zapisy dopiero we wrześniu

a jak myślicie, która godzina jest najbardziej odpowiednia?

Ciężko powiedzieć..zależy jak dużo czasu potrzebujesz przed samym ślubem...wg mnie najlepiej tak w godzinach 15-16 :)

Lexion My mamy taka sama date :))))

my chcemy na 16 by z wszystkim na spokojnie zdążyć:)

Nikaska to bedziemy przezywac razem i modlic sie o pogode:)

My również zdecydowaliśmy się na 16.00 :)

My również 16 ;)

A jest ktoś z 11.07.2015? ;-)

Lexion : dokładnie heheheh :) a macie tylko salę załatwioną czy coś więcej już? My chcemy w okolicy wakacji poszukać fotografa i kamerzysty, teraz tylko sale zarezerwowaliśmy. Duże wesele robicie?

Mamy dj-a, kamerzyste i fotografa. Zakladamy 80 osob ale ciezko stwierdzic ile z zagranicy przyjedzie- bo to jednak trzeba urlop wziac itd:)

No to my też tak zakładamy w granicach 80-90 osób, ale u nas przyjezdnych nie ma, więc zakładam, że większość zaproszonych gości się zjawi :)
My mamy 3 wesela od maja do sierpnia w tym roku, więc mam nadzieję, że tam wpadnie nam w oko jakiś dJ, albo fotograf :)

Cześć dziewczyny :)
Ja ślub 27.06.2015 tak sie udalo że też przypada na rocznice ślubu rodziców :) Traktujemy jako dobry znak :P
Sala jest, bylismy na spotkaniu z jednym DJ i jak powiedzial kwote to prawie z krzesla spadlam, ile dziewczyny przeznaczacie kaski na dja?

My placimy 1400+ 500 za poprawiny.

My mamy wesele na 100 osób, a DJ 1200 zł.

My planujemy ok. 130 osób, ale część gości jest przejezdnych więc niestety kilka osób może odpaść.. :(

Pistacja to bardzo mało płacicie, a jakiego macie dj?

Ja mam 2 upatrzonych, jeden to znajomy ze studiów mojego nażyczonego , byłam na paru imprezach (dyskotekach), które prowadził i bardzo mi sie podobało ale on chce 2400zł za samo wesele + poprawiny 600zł (do 6h).
A drugiego poznaliśmy bawiąc się na weselu, które prowadził przesympatyczny facet sporo czasu się już tym zajmuje i jestem z nim umówiona na spotkanie w przyszłym tygodniu, jego normalna oferta to 3000 zl ale nie ma ograniczeń czasowych.
Mam nadzieje, że te ceny są jeszcze do dogadania.:)

Tak wgl jestem na forum nowa , termin ślubu mamy na 04.07.2015;) i tu wiekszość mówi, że brak słynnej literki "R" no ale my się tym nie przejmujemy:) Sami zdecydowaliśmy , że chcemy w lipcu.
Zarezerwowaną mamy już salę, z dj przeprowadzamy rozmowy, a co do fotografa to jeszcze nie podjęliśmy decyzji bo mamy sporo znajomych w tej branży .

Dj którego mam, jest polecany, 1200 bez poprawin, prowadzi zabawe, konkursy, bardzo mily człowiek, konkretny. A fotografa mamy z kamerzysta za 1700 z tego co pamietam, jest to jeden facet, który nosi na sobie taka maszyna, fajne zdjęcia i film ;)

Przepraszam dziewczyny, wprowadziłam Was w błąd, Dj od 1500 zł ;) siostre, źle zrozumiałam ;)

a podeślesz jakieś namiary na tego fotografa bo my jesteśmy właśnie na etapie szukania a ta cena jest interesująca, najniższa z jaką się do tej pory spotkaliśmy:)

Jak moze byc fotograf i kamerzysta w jednym? Czyli najwazniejsze chwile beda uwiecznione na zdj LUB na filmie? Bedzie np film z przysiegi a nie bedzie zdjec?
Kazdy ma swoj plan i oczywiscie nie neguje waszych wyborow, ale moze warte to przemyslenia, bo to pamiatka na cale zycie:)
Pozdrawiam

czasami fotograf robi zdjęcia z filmu przez wycięcie kawałka filmu:)

Ja też bym się bała fotografa i kamerzysty w jednym :P Za fotografa pewnie wezmiemy znajomego, chce 1500 zl, z kamerzysta sie zastanawiam, mam nadzieje ze ktos z rodziny/znajomych sie zgodzi zeby pokrecic :)

fotograf nosi na sobię kamere i aparat, i cyka zdjęcia i film naraz, magia. Po za tym, za to, że ktoś cyka zdjęcia nie dam 2000 zł, nie potrzebny retusz i inne. Ale o gustach sie nie dyskutuje ;)

znalazłam na trójmieście ogłoszenie,
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/uslugi-fotografia-wideofilmowanie/fotografia-slubna-ogl8159873.html

Fotografia za 500 zł, ciekawe ;)

taki cyborg czy terminator:)-spotkałam się z takim określeniem na takich.
jeżeli komuś nie zależy na jakości, patrzy tylko na cenę to jego sprawa. Ja bym w życiu czegoś takiego nie wzięła. Widziałam u znajomej rezultat, raz,że na filmie słychać było pstrykanie,to zdjęcia były byle jakie. Nie trzeba być znawcą żeby wiedzieć,że po czymś takim cudów nie można oczekiwać. Ale koleżanka była załamana.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No wiesz niektórym nie zależy na dobrych zdjęciach czy filmie i najchętniej nic takiego by nie zamawiamy tylko robią to dla świętego spokoju by rodzina się nie czepiają ze nie było
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Powiem wam z doświadczenia,
Niestety dobry fotograf i kamerzysta kosztuje ..

Przesada jest fotograf za 3000zł lub kamerzysta, ale tak tu ktoś dał linka za 500zł bym się nie odważyła wziąść.

Nie dawno wypowiedziała się tu osobą, która wzięła Panią za 1000zł za cały pakiet i zdjęcia naprawde nie były profesjonalne(wstawiła zdjęcia).
Para młoda była załamana ze zdjęć.
Nie mówię, że fotograf za 1000zł jest zły ale warto sprawdzić go, zanim podpiszesz umowę:)

Ale ślub jest PRZEWAŻNIE jeden raz w życiu i lepiej zapłacić troszkę więcej i mieć wspaniale zdjęcia.
I czytać opinie lub pytać na forum :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No wlasnie pamietam ta osobe co miala zdj plecow.... A nie twarzy. Ja osobiscie bym sie bala. My placimy duzo za fotografa ale to jest nasz jedyny niepowtarzalny dzien wiec wole miec jeden stres mniej i miec sprawdzonego fotografa:)
Pozdrawiam:)
Dziewczyny moze niedlugo zaczniemy nowy watek z naszymi datami/imionami i co mamy juz zalatwione? Co myslicie?

Jestem za :)

ja również jestem za :)

No to prosze wyslac informacje tak jak w watku Mlode Pary 2014 i jak zbierze sie pare osob to zaloze nowy watek;) prosze wypisac tak zebym mogla skopiowac bezposrednio.

08.08 ~Lexionek, Asia&Marek, Kolegiata pw Najświetszego Serca Pana Jezusa, sala Złota Dolina w Brodnicy, Fotogrupa, Dj Irek.

27.06.2015 ~Ajszja, Asia i Tomek, parafia św. Franciszka z Asyżu, hotel cztery brzozy

27.06.2015r. ~Mala-Migotka, parafia Wniebowzięcia NMP we Władysławowie, Pensjonat Jasny Brzeg we Władysławowie, Foto Ars, Video Art Studio, zespół SZWAGRY :)

Widziałam zdjęcia oraz film z ślubu i wesela od kamerzysto-fotografa, i gdyby było beznadziejnie to oczywiste, że bym go nie wzięła. Zdjęcia są śliczne, a na filmie nie słychać żadnych kliknięć aparatu. Film jest najlepszej jakości.

1.08.2015r. ~Pistacja, Patrycja i Paweł, Parafia Matki Boskiej Bolesnej w Gdańsku , Sala bankietowa Pod Łabędziem w Kiełpinie, DJ Piotr.

06.06 ~MartaKarol, Marta&Karol, sala: agroturystyka Maciejka, fotograf: Jarek Pranga, zespół: Chilisax

07.11.2015 r. ~Daria.i.Bartek, Sala Bankietowa Amelia w Zelewie, zespół: Jurek Band

22.08.2015r. ~tusia_18, Marta i Krzysztof, parafia św. Mikołaja, Sala okolicznościowa "Na Wzgórzu", orkiestra "Remix"

Nasz ślub odbędzie się 12.09.2015 :) Widzę, że nie ma jeszcze nikogo "wrześniowego" ;) Jak na razie mamy zarezerwowaną tylko salę, bo zależało nam na miejscu, o reszcie będziemy myśleć pewnie pod koniec wakacji.

My też mamy 12.09.2015 ;-) mamy salę, fotografa i orkiestrę ;-) Agnieszka

Agnieszka i Radek
12.09.2015
kościół św. Mikołaja w Szemudzie
sala weselna Tereska w Szemudzie
zespół Brassband
fotograf Hardworkstudio

A nasz slub bedzie w czwartek 6.08.2015 :)
Jest duzo taniej, nie ma problemu z sala, zespolem itp. Oboje mieszkamy za granica, wiec po prostu nie chcielismy dodatkowego stresu, bo i tak zalatwianie prawie wszystkiego przez telefon jest uciazliwe.

A wiec: Anita&Luis (mix polsko-hiszpanski), kosciol w Chwaszczynie, wesele w Dworku Olenka w Tuchomiu, foto - INRE, zespol Malibu Latino. Reszty nie wiem, szukam inspiracji na forum :)

Hej,

Chciałam tylko przestrzec przed Dworkiem Oleńka. Skoro mieszkacie za granicą to pewnie nie widzieliście tego miejsca na żywo. Dla mnie PRL wrócił. Sami zastanawialiśmy się nad tym miejscem ale po jego obejrzeniu szybko zrezygnowaliśmy. Nie wiem jak zaplanowaliście noclegi dla gości, ale ich część, oferowanych w tym miejscu, pozostawia naprawdę wiele do życzenia. Nie chce robić antyreklamy, nie to mam na celu. Ale może poślijcie tam kogoś, kto miejsce może obejrzeć na żywo i zdać Wam relację.

Pozdrawiam

Cześć ;) Chciałabym się odnieść do Twojego posta odnośnie dworku Oleńka, w przyszłym roku biorę tam ślub i oglądałam wiele sal aż w końcu stanęło na tej i jestem bardzo zadowolona. Faktycznie nie jest to hotel 5gwiazdkowy, ale jeśli ktoś nie lubi za bardzo "nadętego" wesele to to miejsce jest idealne. Jezioro pod samym dworkiem, wokół mnóstwo terenów zielonych i dzięki temu w poprawiny goście nie będą się nudzić :) Poza tym pani zajmująca się organizacją wesela do rany przyłóż, z niczym nie robi problemów a wręcz przeciwnie pomaga i doradza. Co do noclegów to oczywiście jeśli chcecie wynajmować pokój dla każdej pary to to nie będzie miejsce dla Was, ale czy o to chodzi? Przecież na weselu spanie jest na ostatnim miejscu a pokoje w Oleńce te wyremontowane są naprawdę śliczne. Wiadomo co innego się każdemu podoba, więc nie ma co dyskutować o gustach :)

to i ja się dołączę.

Karolina i Daniel: 07.08.2015
Ślub: Parafia pw. Św. Królowej Jadwigi w Bojanie
Wesele: Folwark Dajak w Koleczkowie

Jak na razie to tyle

Tez braliśmy ślub w czwartek, z uslugodawcami nie ma problemu. Kościół w chwaszczynie ma fajnych księży także bedzie się mozna porozumieć.

dodaję:
Fotograf Fotogrupa.pl,
Video: Videogroszek

Hej:)

w weekend sprobuje zalozyc nowy watek ze wszystkimi dotychczasowymi danymi Mlodych Par 2015:)
Bo troche sie juz nazbieralo:)

Mam do sprzedania takie buciki jak w linku poniżej:
Buty są nowe kupiłam na swoje wesele ale jednak są za małe. Sprzedam za 120 zł.
http://archiwum.allegro.pl/oferta/blanic-ecry-niskie-slubne-na-slupku-czolenka-36-i4047068190.html

Witam i ja:)

Mamy ślub 27.06.2015
Wesele: Pensjonat REWA
Kościół: planujemy św. Andrzeja Boboli w Gdyni (proboszcz kazał dzownić dopiero na początku 2015, ciekawe czy nie za późno...)
Fotograf: poszukiwany (kogo polecacie?)
Wodzirej: Marcin Leoniak + DJ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja polecam INRE. Nie sa moze specjalnie slawni na forum, ale robili zdjecia mojej kuzynce i pomysly maja swietne. Poza tym sa troszke tansi niz pozostali i wydaje mi sie tez, ze bardziej elastyczni.

Hej;)
My też 27.06.2015r ;)
Kościół: bł.Honorata Koźmińskiego w Chrośli
Wesele: TIRest w Grębiszewie
Fotograf/kamerzysta: AgaFoto
Zespół: Efekt

Nauki przedmałżeńskie mamy już za sobą ;) Terminu z księdzem nie ustaliliśmy ;P w styczniu planujemy się wybrać.

Resztę już zarezerwowaliśmy w tym roku tak styczeń-luty i wcale nie było za wcześnie. Np. nasz zespół już cały 2015 ma zarezerwowany.

Ja uważam że jeśli komuś nie zależy na wyborze tylko bierze pierwsze lepsze to i wesele zrobi w 4 miesiące.

chciałabym poprawić :
Fotograf: Alternatywni

Czyli w sumie będzie tak:
Fotograf: Alternatywni
Video: Videogroszek

Pufff... najbliższe pół roku z głowy :)

karolcia co sie stalo ze zmienilas fotografa?

słyszałam od znajomych informację że tam fotografuje każdy mama ciotka brat itd. bo to "firma rodzinna" i nigdy nie wiadomo na kogo trafisz. Na dodatek jak od kamerzysta porównał ich do hurtowni i MC Donalda.
Nie zaprzeczę bo na stronie mają ładne zdjęcia ale jak to usłyszałam to prawie palpitacji serca dostałam

W Fotogrupie? Niemożliwe. Robili nam zdjęcia, jest dwóch facetów. Albo jeden albo drugi robi. Pierwszy raz słyszę , że to firma rodzinna

Zgadzam sie z Violą.

A macie już DJa? Też mam wesele w Dajaku ale w maju. Szukam DJa i nie naljepeij mi to idzie :)

tak mam DJ
DJ EmCe
podczas wstępnej rozmowy naprawdę sympatyczny facet.

Chciałam na początku Roberta ..... (nie pametam nazwiska) ale nie miał wolnego terminu

Hej :) ja już co prawda 2 lata po ślubie, ale lubię sobie poczytać :)
Widziałam, że wywiązała się mini dyskusja odnośnie "Dworku Oleńka". Cóż, nie chcę robić reklamy, żeby nie padły oskarżenia :P Sama miałam tam wesele i powiem Wam, że w życiu nie zamieniłabym na inne miejsce! Goście byli zachwyceni, nawet tacy, po których w życiu bym się nie spodziewała (nazwijmy 'przyzwyczajenie do luksusów), którzy wesela swoim dzieciom organizowali w super hotelach, twierdzili, że nasze najlepsze :) miejsce piękne, jedzenie przepyszne, większość narzekała, że zbyt dobre i nie można się oprzeć, zarówno posiłki główne, przekąski, jak i ciasta :) Na początku witają konie, co też mi się podobało. Potem przywitanie na sali, ale wiadomo tu najwięcej zależy od zespołu/dj'a. Potem obiad (pycha :D) i pierwszy taniec i dalej zabawa. Fakt, menu na 2012 mi osobiście podobało się dużo bardziej niż na 2013 i 2014, ale to dlatego, że jeśli chodzi o jedzenie to lubię prostą, polską kuchnię :) więc o tym jedzeniu, co jest teraz nie wypowiem się, bo części nie jadłam, ale to, co się pokrywa mogę polecić z czystym sumieniem. A tak dobrych ciast to nie jadłam nigdzie indziej :) Tort akurat miałam z zewnątrz (w razie pytań odpoweim :) ). Obsługa ogarniała temat, niczego na stołach nie brakowało. Szynka pieczona też zrobiła furorę. Po poprawinach zostało kupę jedzenia, rozdaliśmy na dwie rodziny i całe lodówki zawalone :) mnie i Męża z racji podróży to ominęło (żałuję:P). Okolica piękna, jeziorko, lasy, cisza... Fakt, pokoje nie powalały, ale szczerze? Wesele miało powalać, a nie pokoje.. Takie moje zdanie, ale rozumiem, że ktoś ma inne ;) Mi brakowało moskitier, co przy jeziorze powodowało jednak pająki w pokojach... Na szczęście w pokoju dla Nowożeńców ich nie było ;) Mieliśmy też stół wiejski, który bardzo również bardzo podobał się gościom. Dla mnie najważniesze było zadowolenie gości i fakt, że sporo młodych komentowało, że sami chcieliby mieć weselę w takim miejscu :) ale wiadomo Hilton to to nie jest. Mąż jednak był kiedyś gościem na ekskluzywnym weselu w drogim hotelu i jedzenie było tragiczne. Tak 'wykwintne', że aż nie do jedzenia i w połączeniu z alkoholem sporo wylądowało w toalecie :P w Oleńce to nie grozi, dobre jedzenie, w dobrych ilościach + dobra wódka (my mieliśmy Pana Tadka) i nikt się nie spił, nikt nie chorował i nikt nie miał kaca ;) Osobiście jestem mega oczarowana tym miejscem (dobra, poza pająkami :P) i chętnie pobawiłabym się tam na jakimś innym weselu :)))

Plusy?
- piękna, duża sala, ładnie przystrojona bez żadnych firm zewnętrznych
- przepyszne jedzenie (w tym ciasta)
- brak korkowego (tak było w 2012)
- sprawna obsługa
- Pani Bożenka, zawsze pomocna :) jak zadzwoniliśmy dzień przed, że się ktoś wykruszył to odjęła nam te osoby od ceny
- konie przed
- cudowna okolica, jezioro, możliwość wynajęcia kajaków (np. dla dzieciaków w poprawiny) albo zrobienia w dniu poprawin grilla na zewnątrz
- możliwość przenocowania wszystkich gości i to taniej, bo liczą sobie od łóżka, a nie od osoby (my mieliśmy na ok 90-100 osób i większość nocowała, nawet 'miejscowi')
- klimatyzacja! przy 30 stopniach okazała się wybawieniem :P
- stół wiejski, te dekoracje owocowe
- cena? Za tę ilość jedzenia i to wszystko dla mnie idealna
- możliwość niższej ceny bez poprawin
- bardzo ładne i zadbane toalety przy sali weselnej (górna sala)
- dwa wesela w dwóch salach nie są żadnym problemem (niektórzy tego się boją)
- możliwość zorganizowania sporego wesela (czasem to problem w mniejszych salach)
- ogromne ilości jedzenia, w ciemno można zakładać, że dużo się przywiezie ze sobą do domu ;)

Minusy:
- wbrew pozorom okolica - w dniu poprawin, z powodu pięknego słońca 3/4 gości korzystała z uroków ośrodka :P
- część pokoi nie miała toalety (nie wiem jak teraz)
- brak moskitier w oknach - pająki!
- fakt, pokoje mogłyby być lepiej wyremontowane, przyznaję, ale biorąc pod uwagę, że to jedna noc, a tak na prawdę to raptem parę godzin to bez przesady,
- tort (za tę cenę mieliśmy z zewnętrznej cukierni, na pięknym stelażu, a tort najlepszy jaki w życiu jadłam i nie był ciężki, jak z Oleńki 'na maśle'),
- dodatkowe opłaty (np. za pokrowce i wstążki na krzesła, przez co zrezygnowaliśmy ze wstążek, a po negocjacjach pokrowce dostaliśmy gratis ;) ).
- zapłata całości 'przed' - wiem, że tak robi większość knajp, ale do nas parę osób nie dotarło w dniu wesela i sporo kaski przez to poszło...
- drogie napoje (lepiej samemu w jakimś Makro, albo po promocji).

Co mnie zawiodło? Może nawet nie zawiodło, a na pewno zdziwiło. Jak decydowaliśmy się na salę miała ona stary wystrój (pomarańczowy) i taki mi się podobał nawet :P co prawda mówili nam, że planują zrobić klimatyzację, ale o całkowitej zmianie design nikt nie wspominał i potem miałam lekkie zdziwienie :P na szczęście nowy wygląd spodobał mi się bardziej, ale była to już zupełnie inna sala niż ta, na którą się decydowaliśmy ;P to było dla mnie lekkim szokiem :P ale Wam to nie grozi, już po remoncie ;)

To chyba tyle. Może komuś się przyda :)
ps: rozumiem, że komuś się może nie podobać, ale wysnuwać wniosek, że skoro ktoś tam robi to na pewno nie widział na żywo jest trochę nie na miejscu. Widziałam na żywo, byłam - pięknie! na fotkach na stronie gorzej wygląda :P

Karolcia :)
Ja miałam DJ EMCE na swoim weselu, mogę polecić z czystym sercem, dostosował się do wszystkich naszych wskazówek, chciałam taka piosenka taką puścił, w razie czego się dopytywał, od pierwszego tańca zatrzymał gości na parkiecie :)

Jeszcze mogę polecić GRUPE OBIEKTYWNI:
Chłopaki mają pomysł to co robią fajnie to robią, świetny kontakt.
Polecam ich każdemu :)

Na plenerze spotkaliśmy Fotogrupe i zdjęcia robiła para- Pani i Pan.
Wiem, że to była Fotogrupa od naszego kamerzysty :)

Sorki, że troszkę wam się wcięłam na forum :)

Re: Młode Pary 2015 (make-up)

Dziewczyny, zapraszam na makijaż przedślubny i ślubny. Przygotujemy najpierw próbny makijaż, zapisuję co Wam się podoba, późniejsze odwzorowanie gwarantowane :)

Piszcie jeśli macie pytania, z chęcią odpowiem, nawet jeśli macie już zamówioną pomoc makijażystki :)

Izabela
515 270 489

Witam,

Poszukuję zespołu/kapeli na weselicho,nasza data to 08/08/2015,czy ktoś może mi polecić kogoś no i oczywiście z wolnym terminem na tą datę :) Wiem że ciężko jest załatwić ale może się uda :) Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Czas dołączyć do grona przyszłych żon z 2015:)
Otóż:
Krysia i Łukasz, ślub w kościele w Szymbarku, wesele Żabi Dwór Ostrzyce, zespół The Brothers Pomieczyno, kamerzysta SEvideo p. Sławek z Szemuda, foto Karol Puzdrowski:)

To wszystko co już załatwione:)

A może czas na nowy wątek, tutaj już ciężej przegląda się posty na komórce ;)

Hej ja nie mam czasu ostatnio zeby usiasc i sie podjac zalozenia nowego watku. Jak ktos ma czas i ochote to naprawde by sie przydal:)

Hej dziewczyny :)
Pamiętam jak jeszcze niedawno nie było popołudnia bez tematu weselno-ślubnego, a już ponad 2 miesiące po ślubie jestem :) Cieszcie się z przygotowań, powodzenia w wyborze usługodawców :)
Ja też brałam ślub w czwartek - nie ma lepszego dnia na wesele - 4 dni zabawy :D

Nam z mężem został weselny klimat, bo prowadzimy wesela (dj+wodzirej), mąż też gra na ślubach, więc tak z nostalgią patrzę na nowe Pary Młode :)