Re: Młode Pary 2016
"mieliście usługodawców jakich chcieliście, ale nie była to sobota." -
i co z tego? to sobota jest jakimś wybitnym dniem lepszym od piątku? :D Wolisz czekać ze ślubem KOLEJNY ROK, bo nie wyobrażasz sobie wesela w piątek? To gratuluję podejścia, skoro robienie wesela w sobotę jest dla Ciebie ważniejsze niż ślub i rozpoczęcie życia we dwoje.
Ja nie wyobrażam sobie przekładania ślubu o kolejny rok dla "sobotniego wesela", no, ale każdy ma inne priorytety :)
Wesele to "tylko wesele" - przynajmniej dla mnie - sens jest taki, by z bliskimi mi osobami świętować ten jakże ważny dzień, czy jest to istotne jaki to będzie dzień tygodnia? dla mnie nie.
A poza tym uważam, że wesela piątkowe są fajnym rozwiązaniem.
Jak ja jestem na weselu w sobotę i długich poprawinach w niedzielę, to poniedziałek i tak biorę wolny, więc co za różnica, czy piątek czy poniedziałek się bierze wolne
Jeśli chodzi o przyjezdną rodzinę to im to bez różnicy bo któryś dzień muszą wziąć wolne...
Jeśli chodzi o miejscowych to u nas wszyscy bardzo chwalili piątek właśnie ze względu na to, że w sobotę były poprawiny, a cała niedziela była na odpoczynek i można było w poniedziałek iść normalnie do pracy więc nie trzeba było brać w ogóle wolnego.
I mam wiele osób znajomych i w rodzinie, które swoje wesela planują z dużym wyprzedzeniem z premedytacją na piątek właśnie.
Żeby nie było - nie krytykuję osób które planują wesela z większym wyprzedzeniem, bo na to się składa wiele czynników i motywacji, ale na prawdę da się zorganizować wymarzony ślub w pół roku bez problemu, czasem trzeba mieć też trochę szczęścia, ale da się to zrobić, nawet gdyby to miała być sobota.
6
2