Młode Pary ( część 19)

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Wideo-Man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż: Justyna ART
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
5 maja - NaMiBiA =>(Magdalena i Janusz) Kościół: p.w. Matki Boskiej Różańcowej - Gdynia Demptowo, Restauracja: "Gosia" w Kielnie, Zespół: Art & Brass
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Bogusław Maniński WIDEO-MAN
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night, samochodzik - Vip Stars, Makijaz i fryzura - http://www.dream-beauty.pl/index-1.html
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Ela Skoczeń, zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino
30 czerwca - KittyKat =>(Kasia i Dawid) Kosciół Sw.Brygidy w Gdansku

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - Pati_ =>( Patrycja i Adam) Kościół- Katedra Oliwska, Sala -Soprano, fotograf-Kuzyn
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki
28 lipca - ania =>(Ania i Tomek) Restauracja Dzikie Wino, Dj Waldemar Maj, USC w gdyni

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian, makijaż pani Magda Purchla
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
11 sierpnia - karolina (Karolina i Tomasz) Kościół p.w. Św. Judy, Rumia
Wesele: Hotel Faltom, Rumia, DJ Kot, Kamerzysta: kuzyn, Fotograf: artsvivendi
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
18 sierpnia - marwin87 =>(Marta i Andrzej) Kościół p.w. Św. Teresy Benedykty od Krzyza, wesele w Restauracji "Pod Lipami" (Sala Japonska)
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
24 sierpnia - madzienkaja =>Kościół św Maksymiliana Kolbe, Hotel Amber, DJ+Wodzirej Brygada S pogotowie imprezowe Tomasz Pawlak, Foto Tomek Stefunko, Video Maribu, Suknia salon First Lady,
obrączki: Czarkowski
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
25 sierpnia - karola70 =>(Karolina i Dawid) Kaplica pw. Narodzenia Pańskiego w Przejazdowie, Hotel Gniecki w Przejazdowie, zespół Krzysztof Krawczyk Band, forograf: 4moments
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie, DJ Michał Pracel, fryzura p. Ola Czerwińska, makijaz Anna Stykała
1 września - magda_gda =>(Magda i Piotr) Parafia Św. Urszuli Ledóchowskiej w Gdańsku - wesele Gościniec w Gołubiu - wodzirej Gucio - fotograf Monika Głowczewska
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
15 września - marynarka =>(Ola i Daniel) Kościół p.w. św. Walentego w Gdańsku, Restauracja "Wanoga", Dj - DJEvent Piotr Komorowski, kamerzysta i fotograf: OK! Serwis, fryzura: p. Ola Czerwińska
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
22 września - panna_p =>(Iza i Marek) parafia wojskowo-cywilna pw. Matki Odkupiciela w Gdańsku, wesele Hotel amber, dj Piotr Krumin
29 września -Anulak =>(Anna i Andrzej) Kościół p.w. Św. Antoniego Kosakowo,
Restauracja "Dzikie Wino'', zespól B.M.W z Żarnowca, kamerzysta: Kamer Vid, fotograf: Szarafińska

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary ( część 19)

jeszcze odpowiem w tym wątku ;)
Agata, coś takiego planowałam zrobić by obydwie były koło mnie :D. zwłaszcza, że moja świadkowa ;) się ucieszy, że nie będzie musiała martwić się poprawianiem mi welonu czy choćby podwiązaniem trenu ;].
tylko nie chciałabym zabierać im wolności wyboru sukienek ;) ja np niekoniecznie chciałabym mieć na czyimś ślubie taką samą kieckę jak inna dziewczyna ;P.
ale w sumie mam jeszcze dużo czasu na podjęcie jakichkolwiek decyzji ;D

http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-20-t339874,1,11.html

Zdjęcia wstawię później :P

Witam :) sorrki, że tak późno ale czekamy jeszcze na zdjęcia, bo dość późno mieliśmy sesje w plenerze, ale odnośnie dnia 21 stycznia 2012

Nie mogłam spać w piątek dzień przed ślubem stresowałam się niezmiernie tym, jak to wszystko wyjdzie i się uda. W piątek też zawoziliśmy napoje, pudełeczka dla gości, rezerwowaliśmy jeszcze pokój w hotelu HEVELIUSZ. Nie mogłam uwierzyć, że to już jutro....

W sobotę wstałam wcześnie, bałam się, że będę zmęczona wieczorem ale było tyle emocji, że nawet nie zdołałam już później o tym myśleć...... o 11 byłam umówiona z kosmetyczką i fryzjerką. Chciałam podziękować Pani Wiolecie i Lidce z Salonu "Vs" Violetta Spilsgardt we Wrzeszczu. Nie miałam makijażu ślubnego, ani fryzury. Pani wymyśliły coś na miejscu i uważam, że wyszło super :)

W salonie byłam umówiona z fotografem, oczywiście robił mi zdjęcia podczas malowania i czesania :) nie wiem jak wyszły, bo na nie czekamy :P.

Kwiaty zamówiłam w pobliskiej kwiaciarni białe róże chińskie :P Bukiet mógłby być lepszy, zdecydowałam się na świeże kwiaty we włosach....

Około 14.30 zaczęło się ubieranie..... musiałam ubrać się dwa razy raz by fotograf zrobił zdjęcia, a drugi raz by kamerzysta nakręcił dobry materiał :D Następnie błogosławieństwo.....

Około 16:00 wyjechaliśmy do Kościoła, mieliśmy srebrnego Lexus IS 200. Kolega mojego męża nasz wiózł :)

O 16.20 byliśmy w Kościele św. Mikołaja w Gdańsku. Większość gościu już była :) Troszkę czasu spędziliśmy z zakrystii na podpisywaniu dokumentów, aż nam ręce drżały ale nie z nerwów tylko z zimna. Mój mąż zapomniał z tego wszystkiego płaszcza.

Ksiądz kazał nam się ustawić pod chórem i staliśmy tam do 16.40 ponieważ organista się spóźnił....

Wystrój kościoła skromny, bez wstążek. Tylko kosz kwiatów pod ołtarzem i stały jeszcze choinki.

Po życzeniach musieliśmy podjechać jeszcze do hotelu, by potwierdzić i zapłacić za rezerwację. Akurat trafiliśmy na studniówkę :D wyglądaliśmy zjawiskowo pośród tych sukni balowych :D

Chciałam dodać, że jeśli chodzi o hotel, obsługę to nie żałuję, że wydaliśmy tyle na pokój.

Przyjęcie weselne odbyło się w Restauracji Gospoda Gdańska w Gdańsku, ul. Rajska jedzenie bardzo dobre tak jak to było ustalone :) było go bardzo bardzo dużo. Patery z owocami, fontanna alkoholowa, dobrany wystrój sali i światło :) na zdjęciach będzie dobrze widać. Dostaliśmy prezent od właścicieli. Nie będę mówić jaki, bo dla przyszłych nowożeńców to ma być niespodzianka.

Tort zamówiliśmy w SOWIE górna warstwa była Marcello, środkowa była cytrynowa, a ta najniższa pralinowa Tort był przepyszny, nie był aż taki słodki, jak mnie straszono przed weselem.
-ciasta w cukierni: "Jacek Placek" sernik, krówkę, i owocowe polecam tę cukiernię, naprawdę proste, domowe ciasta, jak u babci :D

Dj Gucio nam przygrywał jeżeli zastanawiacie się nad oprawą muzyczną to bardzo ale to bardzo polecam. Nie tylko profesjonalista ale też ludzko podchodził do sprawy. Potrafił dopasować muzykę do towarzystwa. Także prawie wszyscy bawili się na parkiecie.
Nasz pierwszy taniec: aerosmith - ,,i don't wanna miss a thing''. - chcę tylko dodać, że nie ćwiczyliśmy poszliśmy na żywioł :D nieźle wyszło.

Po północy oczepiny: pełne konkursów. Potem coś gorącego dla gości.

Fotograf zrobił nam prezent i postawił studio przenośne byśmy mogli robić sobie zdjęcia :) niezła zabawa. Goście robili przeróżne miny, bardzo dobrze się przy tym bawiąc :D

Obsługa bardzo miła :) biegali koło nas, koło gości naprawdę bardzo mile wspominamy wesele w Restauracji Gospoda Gdańska :)

TERAZ
mój ubiór:
sukienka, welon, bolerko, spinka do włosów: Studio AŻ - SUKNIE ŚLUBNE Gdynia Wielki Kack.
Buty: Gildia białe całe zakryte.
Biżuteria: I am Galeria Bałtycka kolczyki, wisiorek i bransoletka
Futro pożyczone
Do tego rękawiczki i szalik.
Bielizna - La Vantil CH Morena.
Mój mąż:
Garnitur i buty Gildia

Obrączki:
Złotnik w Lotni na Zaspie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

my tort będziemy mieli od " Jarzębińscy" lub piekarnia cukiernia Meler
zobaczymy którzy sprostają naszemu projektowi :)

tfu druhnę mialo byc

Dziewczyny z skąd polecicie tort?

karola70
a nie możesz poprosić ta urażoną przyjaciółkę na drużbę ? niech sie np ubiorą w sukienki w jednym kolorze daj im mini bukieciki swojego bukietu i wymieniaj prośby do nich jedna niech świadkuje w kościele a druga niech np pomoże ci poprawić welon lub suknie zróbcie sobie wspólne zdjęcia itp i jakoś załagodzisz sytuacje

witam mam pytanie co robicie do jedzenia na bicie butelek czyli na poltra??? zastanawiam sie co tu zrobić ,aby sie nie narobić .....i dobrze wyszło

P.S ale ten wątek już zamula.... w sensie.... baaaaaaardzo długo się otwiera

nie ma się co zamartwiać...

jest jeszcze jedna sprawa :) miej wydacie na wesele

Może... Kto wie... Życie weryfikuje wszystko.

anusiak - a widzisz? nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;) Może będziecie mieć wesele w mniejszym gronie, ale z ludźmi którym zależy na Waszym szczęściu ;)

Bałam się, że skoro podpisaliśmy umowę na 96 osób, a będzie koło 55, to czy Pan nie stwierdzi, że jemu się nie opłaca robić takiego wesela. Ale zdecydowaliśmy, że weźmiemy większe menu i będzie dobrze. On dzwonił dziś do mojej połówki i nawet się ucieszył, że liczba się zmniejszyła :p

ja za to miałam inny problem ze świadkami. mam dwie przyjaciółki od zawsze ;) jedna jest już mężatką i nie mieszka w Polsce. więc wybór świadkowej był dla mnie dość oczywisty, moja druga przyjaciółka, która jest tu zawsze przy mnie :). No i jak się okazała tej pierwszej jest strasznie przykro, że nie wybrałam jej na świadka, bo ona zawsze myślała, że to ona będzie moim świadkiem . Ale zostaję przy moim "pierwszym" wyborze. Jednakże awaryjnie mam dwie świadkowe ;).

Ja z tego co liczę patrząc po mojej liście gości to nie wiem czy znajdę 4 osoby, które wstępnie powiedziały, że się wahają (dopiero w majówkę będziemy rozwozić zaproszenia, ale ze wszystkimi już rozmawialiśmy- termin ustawialiśmy pod naszych gości) a lista na razie jest trochę dłuższa niż wstępnie ustalona liczba gości w hotelu ;). Jedno jest pewne, że na pewno nie będę musiała dopłacać za osoby do minimalnej ilości na sali (80) :).
Ale dowiem się więcej pewnie bliżej terminu potwierdzania (czyli na miesiąc przed ślubem) :)

U Nas niby tez parę osób odmówiło - wiemy oficjalnie o 4, a nieoficjalnie wiemy, że będzie więcej odmówionych, bo parę osób starszych zostało zaproszonych, ale z góry liczyliśmy się z tym, że nie przyjdą... Albo Kuzyni, bądź Kuzynki z osobami towarzyszącymi - po prostu przyjdą sami, więc parę osób tez odpada... Jak to będzie zobaczymy - My generalnie nie będziemy się tym faktem załamywać, jak ktoś nie chce przyjść Jego strata a nie Nasza! Owszem, mam czasami wizję, że będzie mało osób, że będzie drętwa atmosfera itp - ale nie oszukujmy się na pewne rzeczy nie mamy wpływu ;)

Jeżeli chodzi o salę My mamy inaczej, musimy mieć 80 osób, jeśli tyle nie będzie to trzeba po prostu dopłacić do 80, ale słyszałam, że idzie się z Właścicielką Naszej sali dogadać ;)

ja tez tak mam... musi byc 60 osób... inaczej cena wzrasta :/

Anusiak, a to że w umowie macie wpisane 96 osób stanowi jakąś różnice np. w cenie?

My tak mamy, że im mniej gości tym cena wzrasta :?

Na całe szczęście wszyscy czekają na nasze wesele z utęsknieniem... i nawet w mojej rodzinie było dużo osób o których byłam pewna na 70-80% że będą się migać to nas nie zawiedli i już potwierdzili przybycie z czego ogromnie się cieszę, wiadomo że zaprasza się tych gości z którymi chce się ten dzień dzielić...

w sensie nie docierają - chodziło że para mówi że zaprosi a nie ZAPRASZA.. ;P

nie docierają - ok..... ale ja dawałam wszytskie osobiście :-] więc chyba 4 miesiące przed ślubem jak dajesz... no wydaje mi sie ze to odpowiedni czas.

Inne tematy z forum

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...