Młode Pary (część 7)

Temat dostępny też na forum: Wesele
STYCZEŃ

21 stycznia - Milena86 => Restauracja Gospoda Gdańska, Dj Gucio, Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku

KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu
28 kwietnia - mannaznieba1 => (Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio,
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala FILIP w Osłonienie, zespół SAMBA, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) zajazd Hacjenda Pączewo-zespół Party- kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu Gdańskiego
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa => kościół XVI wieczny w Stegnie, sala Bałtyk w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek
7 lipca - anetQs
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół PICKUP, fotograf FOTOGRUPA
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni

SIERPIEŃ

4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena,
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - jarzyna
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł => videogroszek,sala Agrotka Osłonino, zespół Party
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun

WRZESIEŃ

01 wrześnie - Kasia i Sebastian => Kościół w Straszynie, "Pod Lipami" w Łęgowie
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)

Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode Pary (część 7)

Można się wpisać do dat? :) Jestem tutaj nowa. :)

Witamy napewno można :)
troszke nas już jest :)

Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni. Studio art-video :) (Kamerzysta) Tak dla poprawy jak coś :)

Fajnie,że nas tak dużo :)

Melduję się w nowym wątku :)
Domyślam się że to nasz wątek, mimo iż nie ma on w nazwie roku :)

Pozdrawiam
Emi

oj tam, oj tam ;) Zapomniało mi się, mam nadzieję, że to nikomu nie przeszkadza ;P

mała_gdynia - zapraszamy do wątku Panien Młodych 2012 ;) napisz co i jak to w następnym wątku już będziesz dopisana ;D

Pozdrawiam.

Zapraszamy :)
http://flautists.cba.pl/

witam w nowym wątku ;-)

Dziewuszki a Wy będziecie mieć błogosławieństwo? :) ja bym najchętniej z tego zrezygnowała, ale nie wiem jak to Mamie powiedzieć... Bo się uparła na to jak osiołek ;P

No jasne, że będę miała. :) Mi została tylko mama więc... do ołtarza mnie nie poprowadzi tata to przydałoby się błogosławieństwo chociażby... :)

Wpisuję się!
Wioleta i Marcin -> 23.06.2012 -> Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakowo
Reszty narazie jeszcze nie mamy szukam fotografa z grajkiem, z Dariuszem Cygertem jestem umówiona, ale zobaczymy czy nam się spodoba ten DJ. :) Co do zdjęć to mam problem bo nie widziałam, żadnego portfolio, które mnie urzekło. :(

http://dj-george.blog.onet.pl/

i ja się dopisuje :)
02 czerwca => dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian

A jeszcze jedno! :D
Kościół -> Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże

Zapraszam do współpracy http://jaceksiwko.com/galeria.php :)

Hej, melduję się w nowym wątku i napiszę że my oczywiście będziemy mieć winietki i błogosławieństwo rodziców.

Melduję się w nowym wątku :)
Ślub będzie w kościele Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie 23 czerwca 2012
Moira i Mateusz

A my jak narazie nie oglądamy ślubnych rzeczy, tylko meble :P
Planujemy kupić jaką sfajną rogóweczkę do mieszkanka i wpadła nam jedna z agata meble... moze jeszcze jakieś komody.....
Dizewczyny, a może Wy znacie jakieś meblowe godne polecenia?:)

Nie wiem jakich mebli szukasz, ale myśmy robili meble na wymiar "TRIO" :)

hej dziewczyny, nasz slub dopiero we wrzesniu wiec ja mysle ze mam jeszcze czas ;) chociaz jak tak czytam to wy juz duzo macie zalatwione :) no jak mam kosciól, sale do konca tygodnia musze dac odpowiedz ale jestem juz raczej pewna ze tam bedziemy robili, fotografa mam juz wstępnie zaklepanego, dj wstepnie tez zaklepany:) ostatnio bylam w jednym salonie sukien slubnych zeby tak sie dowiedziec kiedy mge przyjsc zeby nie było zapozno bo chce sukienke wypozyzczyc to sie dowiedzialam ze w lisopadzie, poczatek grudnia juz bym musiala przyjsc zeby mi nikt z pod nosa nie sprzatnal tej która mi sie spodoba ;) wiec to juz niedlugo- juz nie moge sie doczekac. Zaproszenia mysle ze tak na poczatku przyszlego roku, tylko nie wiem czy zamawiac na allegro czy moze któras z was wie kto robi ladne zaproszenia, ja juz mam typ jaki bym chciala tylko kto by mi to zrobil ;/ winietki to sama sobie zrobie ;) czy ktoras z was robi wesele w Łegowie Pod Lipami?? pozdrawiam wszystkie przyszle Młode Pary z 2012

Powiem, że nie wszystko na Allegro jest tańsze ! Koło mnie np. jest hurtownia i tam znalazłam śliczne zaproszenia/zawiadomienia i po prosty kupiłam już :) a cena ich to: 0,95gr za szt. a są naprawdę ładne. Tak samo zawieszki na butelki tam są, lub balony.. A reszta to na pewno z Allegro :]

Pochwal się gdzie koło Ciebie. :) Bo też szukam zaproszeń i nic mi nie wpadło jeszcze w oko. :(

katelajda, ja robię wesele Pod Lipami :)

Gdynia-Chylonia ul.Pucka :) tam masz dużo hurtowni różnych. Są takie klasyczne ale naprawdę ładne :) i tak każdy to później żuci w kąt

Zapraszam do zapoznania się z naszą stroną http://www.centrumslubu.com.pl
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode :)

Hej ja te z robię wesele w lokalu pod lipami w łęgowie i datę mamy 18.08.2012 rok. a robimy w sali zielonej;) Pozdrawiam

Widzę, że coraz więcej panien młodych 2012 :P niedługo nasz sezon :D

Kurde ja nie wiem co z tymi winetkami...znajomi mieli i mieli duzo problemów przez to a ci którzy nie mieli to zadnych, ale tak czytam i czytam i sama nie wiem..

Gdzie alkohol kupujecie?

stawiacie na promocje w marketach czy hurtownie?

aaa jeszcze jedno:)

oklejacie wódkę? gdzie najlepiej zaopatrzyć się w te naklejki;)

Karolinko jeśli chodzi o winietki to w mojej rodzinie i rodzinie narzeczonego będzie to całkowita nowość. Zdecydowałam się na nie z tego względu, że nie chcę cyrku w momencie wejścia na sale.. ile to już razy byłam na rodzinnych weselach gdzie to para młoda stała czekając na to, aż goście w wielkim biegu pozajmują sobie najlepsze miejsca przy stołach a potem łaskawie złożą im życzenia. Na weselu kuzyna miałam taką sytuacje, że ciotki tak się porozsiadały na obiedzie, że dla nas nie starczyło miejsca i z moim narzeczonym musiałam siedzieć na jednym miejscu gdzie kelnerki przestawiły nam zestaw obiadowy. a to z tego powodu, że wujek nie mógł się przesunąć o jedno miejsce, które na końcu stołu zostało wolne.

moja kuzynka kupowała wodke na swoje wesele w Selgrosie i za 0,5l Gorzkiej Żołądkowej placila 13zł to sie naprawde opłacało chyba jakas promocja była, trzeba sie rozgladac i patrzec gdzie taniej, czasami w markecie maja taniej niz w hurtowni.

Ja to bym chciała zaproszenie w kształcie Kartki z Kalendarza

ja mam slub 01.09 ale ja robie w sali Japońskiej, Zielona była juz zajeta, ale mi i tak bardziej zalezalo na Japonskiej,

My wszystko będziemy kupować z hurtowni :]

dziewczyny, czy ktoras juz sie rozgladała za suknia slubna?

ja tez bede miala winietki jestem jak najbardziej za, nie chce miec zamieszania jak wejdziemy na sale.

:) ja również robię winietki dla gości weselnych i na wódkę zawieszki a nie oklejanie butelek. Wódka z hurtowni lub właśnie sklepy typu selgross makro ;) A zaproszenia też myślałam w formie kartki z kalendarza, ale chyba inne wybiorę z allegro;) Co do sukni dopiero będę jeździła listopad /grudzie.

Cześć Dziewczyny, no czas płynie błyskawicznie - i Wam, i mnie (31 dni - aaa...!!!).
Zaglądam do Was często, ale już się do Was "nie mieszam", tylko dziś napiszę wyjątkowo :P , że jak ja miałam kupować wódkę, to zrobiłam sobie na kartce taką tabelkę, w której wypisałam wódki, które mnie interesują (4 rodz.: Żołądkowa De Lux, Stock, Wyborowa i Biała Żubrówka, przy której zostaliśmy) oraz nazwy kilku hurtowni poleconych na Weselniku oraz Makro i Selgrosa.
Poznajdowałam w necie numery tel., podzwoniłam, popytałam o ceny tych 4-ech wódek (zaznaczając, że interesuje mnie cena rzeczywista do zapłaty, bo czasem podają bez VAT-u!!! oraz że jestem klientką indywidualną, a nie firmą, bo to też ważne) i wpisywałam w moja tabelkę, więc na koniec miałam "czarno na białym", gdzie jaka wódka jest najtaniej (nie ma w ogóle reguły, np. tam gdzie Stock był najtańszy, to Wyborowa najdroższa).
Moim zdaniem najlepiej podzwonić, bo szkoda czasu na jeżdżenie.

My w końcu kupiliśmy Białą Żubrówkę za 15zł/0,5l. od dziewczyny, której zostało po weselu 75butelek i ogłosiła się tu na Weselniku.
Uważam, że interes całkiem niezły :DD
Drugie tyle kupiliśmy w hurtowni, ale teraz uważam, że mamy za dużo na 80osób, ale to będziemy rozdawać gościom na "pożegnanie", no a jak zostanie naprawdę dużo, to pewnie tez ogłoszę się tu na Weselniku ;)

Pozdrawiam Was serdecznie.

Witam Was Kobitki ;)

A więc u Nas już postanowione na 100%, że winietki będą ;D nie ma innej opcji, jakoś tego nie widzę tym bardziej, że mam taką a nie inną sytuację w Rodzinie ;P

Co do naklejek na wódkę, My z tego rezygnujemy będziemy mieć zawieszki ;P A co do alkoholu to tylko i wyłącznie Gorzka Żołądkowa De Lux na żadną inna się nie zgadzamy ;) sprawdzona wódeczka, jakby co polecam!! :)

Pozdrawiam.

Normalnie szlag mnie trafi :(

Dziś mam masakrycznie ciężki dzień i przez to chyba zły humor i wszystko widzę w czarnych kolorach :(

Przede wszystkim oleje chyba wszystko tak dokładnie dopracowywanie, moja Mama i mój Narzeczony już dawno mi to mówią, ale ja z uporem maniaka dalej swoje... Zamówiłam sobie specjalnie drugie buty, bo tamte nie miały tego wrzosu co chciałam i teraz się okazuję, że te drugie są ciut ciemniejsze, ale w dalszym ciągu to nie ten wrzos o który mi chodzi i w którym będę miała bukiet i inne dodatki - jakaś masakra :( pocieszam się tym, że pod kiecką nie będzie widać tak butów...

Po za tym dobija mnie powoli to wszystko a tu dopiero 9 miesięcy, to co będzie jak przyjdzie mi 3 miesiące?! :(

odechciewa mi się wszystkiego - miałyście już takie dni u siei? :(

zupełnie nie wiem co mam z tymi butami zrobić, niby nie taki problem, ale jednak problem...

Nie przejmuj się butami ;) ja akurat mam ten sam problem bo nigdzie niema akurat takiego koloru satyny jaki ja chcę, w związku z tym postanowiłam że kupię takie jakie będą. Trudno się mówi, pewnie i tak na to uwagi nikt nie zwróci i tylko my Pany Młode mamy tak ubzdurane w głowie ;) także główka do góry ;). A ja tez akurat wszystko co chcę kupić to w tym samym odcieniu fioletowej satyny ale chyba nie da rady tego tak zrobić ;)

O tak, ja to już w ogóle mam pomieszane w głowie ;) chciałabym po prostu by kolorystycznie wszystko było dopasowane a tu du... :( no nic zrobię jak Ty Kamcia, mówi się trudno i tak jak piszesz pewni nikt na to nie zwróci uwagi ;P

Tak rozmawiałam ostatnio z moim Bartkiem, żeby wszystko współgrało kolorystycznie, wszystko trzeba by było kupić w jednym punkcie ;) ciężko z tym jest - niestety...

Nie ma szans żeby kupić wszystko w jednym odcieniu a też baaardzo tak chciałam ;) szczególnie jeśli jest to szeroko pojęty kolor fioletowy ;) który ma mnóstwo odcieni.
Ja też myślałam, że będzie idealnie, ale nic z tego ;). A w jednym punkcie nie da się niestety kupić np. zaproszeń, winietek itd i butów, żeby te wstążki przy winietkach i zawieszkach i satyna na butach miały ten sam kolor ;P a taki był mój plan...
Dlatego teraz nastawiam się po prostu na ciemniejszy fiolet i tyle :)
Wydaje mi się, że ważne żebyś miała po prostu ten wrzos a jak będzie się 2 tony różnił to nic się nie stanie ;)

Kamcia , w Gdańsku na Powstańców Warszawskich jest hurtownia pasmanteryjna gdzie powinno się udać dokupić elementy w takim odcieniu jakim chcesz, jeśli zaproszenia miałyby być także np fioletowe to najlepiej udać się do drukarni cyfrowej (taka drukuje male nakłady) i tam z wzornika możesz wybrać papier do druku zaproszeń i winietek. Nie wiem jak wiele elementów ma być w tym samym kolorze ,ale jeśli byś chciała pomocy , chętnie użyczę Tobie moje wydeptane ścieżki
pozdrawiam agnieszka
http://www.cofficiarnia.pl

O nie wiedziałam nic o żadnej hurtowni ;). Co prawda do zaproszeń, winietek i zawieszek mamy już wszystko kupione bo robimy sami, ale może coś innego jeszcze tam bym znalazła. Jest jeszcze dużo "perdółek" do dokupienia i cały czas przeglądam allegro w tym celu i powiem, że parę idealnych rzeczy znalazłam ;)

P.S. Agnieszko pisałam meila do Ciebie. Jesteśmy umówione, że napiszę do Ciebie w poniedziałek ;)

Ok :) to na wszystkie pytania będę mogła odpowiedzieć osobiście .Przez kilka lat pracowałam w reklamie miedzy innymi przy organizacji eventów i konferencji i dlatego mogę służyć pomocą także w tematach nie związanych wyłącznie z kwiatami. Do poniedziałku zatem

Najgorsze, że na Allegro nie ma wszystkiego :(

Uwaaaaaaaaaaaga:
Mam suknię:)

Proszę Dopisać SALA POD ANIOŁEM, KOŚCIÓŁ SW Katarzyny szwedzkiej,
Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, Suknia ta jedyna,

Orkiestra:)

UWAGA UWAGA!! Phi.....Rabanu narobiła, a się nie pochwali no !!!!!!!!

DAWAJ FOTY :):):)

Madziarrra to sie pochwal jaka masz suknie? jakis link albo zdjecie wstaw :)

Ja też chętnie zobaczę ;)

No a ja dziś byłam wreszcie spisać umowę i już suknia zamówiona :) i jeszcze raz szczerze polecam salon FIRST LADY, Pani Patrycja jest naprawę cudowną osobą, dzisiaj się przekonałam o tym już całkowicie :) aż do tej pory jestem pod wrażeniem :)

Ja tez z chęciom zobacze sukienke po części niektórym zazdoszcze że maja sukienki ja to jeszcze żadnej nieprzymiezałam i niewiem w jakiej będzie mi dobrze ale jeszcze 2 miesiące i trójmiasto moje:)
dziewczyny mam takie pytanko odnośnie tortu i ciast kiedy się je zamawia bo chyba nie teraz ?i o jakich cukierniach myślicie ?

Ja prawdopodobnie będę zamawiać w cukierni z Kiełpina bo ceny tu w Gdańsku mają z kosmosu ;/ i z tego co pytałam to tam np. zamawia się miesiąc wcześniej.

kamcia01 ja tez bylam rozmawiac wstepnie u Pani Patrycji w First Lady i napewno tam pojde,to bedzie pierwszy salon ktory odwiedze :) juz jej mowilam co mi sie mniej wiecej podoba- jest otwarta na wszelkie propozycje.

kamcia01 pochwal sie swoja sukienka :)

ja mam znajoma co piecze pyszne ciasta na naturaknych skladnikach wiec bede od niej brała, a torta to nie mam pojecia :/ ktos ma jakies propozycje i zeby ceny nie byly koszmarne :/

Hej, hej Kochane :)

No właśnie!! Dziewuszki które zakupiły w ostatnim czasie sukienki - chwalić się Nam tutaj ;)

Co do ciast i tortu, My mamy akurat to wliczone w menu, ale wiem, że "moja" restauracja zamawia ciasta z Markizy w Żukowie - zasłyszałam u źródła, że ciasta tam są pyyyyyyycha ;) więc warto też zadzwonić tam zapytać, a może nawet skonsumować ciasta z tej cukierni ;D

Ja wklejałam zdjęcie sukni już w 5 części naszego wątku ;) bo już dawno miałam wybraną teraz była formalność ;)

Uwaga:
Ja przymierzyłam tą jako pierwszą.... i potem poszłam do innych salonów ,żeby nie kupować na Huuuura.........przymierzyłam inne i niestety to nie było to komplenie w nich się nie czułam i wróciłam do salonu buety we wrzeszczu i kupiłam :)
Ogólnie polecam troszke poprzymierzać popatrzeć .... bo to róznie bywa mi akurat się udało pierwszą założyć i kupić akurat tą;)

Jest w kolorze kości słoniowej pasuje mi do buźki taka skromna i zwykła a zarazem (jak dla mnie ) ma to coś :
http://www.google.com/imgres?q=suknia+ślubna+athena&um=1&hl=pl&sa=N&tbm=isch&tbnid=CbiRL_-TWEQ-QM:&imgrefurl=http://suknieangela.com.pl/verise-bridal,39,pl.html&docid=_AAOBbFwOop4_M&w=400&h=600&ei=y1V8TpuBL-qw0AWd44XhDw&zoom=1&iact=hc&vpx=536&vpy=259&dur=157&hovh=275&hovw=183&tx=119&ty=140&page=1&tbnh=132&tbnw=110&start=0&ndsp=28&ved=1t:429,r:10,s:0&biw=1157&bih=775

Jeżeli chodzi o uczesanie to:
http://www.google.com/imgres?q=warkocz+na+boku&um=1&hl=pl&tbm=isch&tbnid=fr6u_5NczMqO1M:&imgrefurl=http://ofyzurach.blogspot.com/&docid=GVmY_jHIsZkA9M&w=300&h=377&ei=yVZ8TuOyKMa90QWlqpjiDw&zoom=1&biw=1157&bih=775&iact=rc&dur=422&page=7&tbnh=123&tbnw=98&start=174&ndsp=29&ved=1t:429,r:0,s:174&tx=28&ty=66

Tylko przód bardziej podniesiony do góy ..... z boków po jednym warkoczu... i taki koczek z tyłu:)

ja tak na szybko kochane
mamy fotografa ;)
aga mróz - agamroz.pl
mam nadzieję że się nie zawiedziemy na stronie ma ekstra fotki :)

Madzik - gratuluję, wyboru fotografa ;)

Dziewuszki mam do Was kolejne pytanko, czy Wy tak standardowo alkohol będziecie mieć? tzn. wódka i wino a poprawiny piwko? Czy coś jeszcze planujecie? Pytam, gdyż zastanawiam się dodatkowo nad whisky, czy to już przesada będzie, jak sądzicie? :)

u nas na pewno łycha będzie, mamy kilku zapalonych wielbicieli ;)
a tak to będzie czysta i wino, tylko nie wiemy czy biale i czerwone czy tylko czerwone

a jak z tą whiskey robicie - po prostu bedzie stała na stołach? bo ja nie wiem jak to rozegrać. Wogóle najlepiej chyba to by było miec bar i barmanow ktorzy by robili drinki :/ tylko ta przyjemnosc sporo chyba kosztuje

u nas będzie stala na stole w okolicach panów którzy ją lubią nic poza tym, ludzie są dorośli i na pewno sobe poradzą, no my baru na pewno nie będziemy mieć, ale zastanawiam się nad wiejskim stołem, wiecie coś w tym temacie?

no ja tez sie nad tym stolem zastanawiam i sama nie wiem - jedni mi opowiadają, że to byl hit na jakimś tam weselu a inni ze nie bylo zainteresowania tym stołem :/ i ciezko sie zdecydowac teraz

tez nad stołem wiejskim myślałam ale doszłam do wniosku że będzie sporo jedzenia na stołach więc po co ten wiejski stół nadmiar jedzenia to moim zdaniem lekka przesada bo ile człowiek może zjeśc przez noc .

wybaczcie, ze zadam to głupie pytanie... ale jak to zrobic by pokazywal sie baner ile zostalo do slubu? dzieki za odpowiedz :)

po pierwsze zrób jakiś suwaczek w necie
a potem sklopiuj jego adres:

image

tak wygląda mój :)
i wejdz w dane osobowe tu w profilu, wklej w STOPKE i gotowe, powinien być podgląd stopki zebys wiedziala czy dziala czy nie ;)

Proszę, najlepiej wejdź na tą stronkę :

http://slub-wesele.pl/suwaczki/slubne/kod.html

wybierz sobie ślubny suwaczek, potem ustaw datę swojego ślubu i generuj suwaczek - pojawią Ci się różne kody, ale Ty musisz wziąć kod z tego Forum z obsługą UBBCode/BBCode ;) mam nadzieję, że w miarę zrozumiale napisałam, jak nie to pisz - spróbuję Ci inaczej napisać, co i jak ;)

Dziewuszki, co do whisky My planujemy max 10 - 15 but. zakupić, bo nie chcę za bardzo mieszać alkoholu ;) wiem, że u mnie jest parę osób co tylko whisky piją, więc tez chcę wziąć to pod uwagę ;D

Natomiast jeżeli chodzi o stół wiejski, My również tą opcję rozważaliśmy, ale stwierdziliśmy podobnie jak tigress24, co za dużo to nie zdrowo, człowiek tego wszystkiego nie zje w ciągu jednej nocy, My i tak domawiamy świniaka plus indyka więc nie widzę sensu by dodatkowo dokładać jeszcze stół wiejski - przynajmniej u Nas na weselu ;D

Dopisuje sie do Was dziewczynki:):):)

4 sierpnia (Asiulka i Adasko) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku:)

Reszta przede mna:D

ja też się dopisuję
Ilona i Mariusz 19 maj 2012 Sala bankietowa Lublewo

witamy kolejną przyszłą PM :)

a ładną suknie mam czy nie?

Bardzo ładna delikatna:)

potrzebowałam tego hehehe

bardzo ładną i uczesanie też mi się podoba.

ciekawa jestem jak to u mnie będzie, podobno z tymi sukniami to jest tak, że jak się marzy i przegląda to wybiera się to co rzeczywiście nie pasuje nam najbardziej :) ja planuję jechać w listopadzie coś mierzyć, liczę na wyprzedaże kolekcji z br.
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia.

suknia bardzo ladna, taka delikatna :) ja tez ide w listopadzie juz sie rozgladac za sukniami i mam nadzieje ze beda wyprzedaze, gorset juz wiem jaki bym chciala mniej wiecej cos mi swita a dol to nie mam pojecia...

cześć jakie salony polecasz? bo ja w weekend chciałam zacząć szukać sukienki, bo jak narazie tylko na stronkach oglądam.

Mi się bardzo podoba :) sama chciałam ją kupić, póki nie zaczęłam chodzić po salonach i przymierzać, wtedy stwierdziłam że to niestety nie mój fason bo jestem za chuda do prostej sukienki :(. Ale sukienka śliczna i nadal mi się podoba :)

Dziewczyny a wam się odpala ten link do sukienki i fryzury bo mi tylko google grafika wyskakuje :(

DO PRZYSZŁYCH PANIEN MŁODYCH, KTÓRE SĄ LUB BĘDĄ KLIENTAMI SALONU FIRST LADY.
Jestem czerwcową Panną młodą-szkoda, że to wszystko już za mną, bo chętnie bym wszystko powtórzyła:). Też zamawiałam swoją suknie w salonie Pani Patrycji i też byłam na wstępie zadowolona z obsługi. Pani Patrycja faktycznie do samego końca była bardzo sympatyczną osobą. Jednak nie warto poddawać się jej urokowi. Suknie odebrałam z miesięcznym opóźnieniem mimo tego żę zamówienie składałam pod koniec stycznia i ustalenia były inne. Ostatnie poprawki robione były jeszcze dnia kiedy suknie miałam odbierać. Była krzywo skrócona i źle odprasowana. Wg pierwoyncyh ustaleń po dokonanych poprawkach miała być wyczyszczona a w konsekwencji okazało się że sukni nie czyszczą. Miałam mieć podszyty biustonosz żeby nie wychodził,okazało się, że Pani na to już nie znalazła czasu. Poza tym przyjętych zamówień nie wyrabia sie w czasie. Koleżakna też kupowała w tym salonie biżuteria, która miała być srebrna a w konsekwencji pociemniała po jednym wieczorze. Poza tym sukienka, którą ona zamawiała była zbyt wąska na pierwszej przymiarce mimo wcześniejszegi zdjęcia miary i Pani Partycja wmawiała jej że przytyła i że to normalne, a zaznacze, że koleżanka należy do bardzooo szczupłuch żeby nie powiedzieć chudych osób. Przykładów mogłabym wymienić jeszcze więcej ale nie chodzi mi o oczernianie. Chce tylko poradzić żeby każda z Was "wierciła przysłowiową dziurę w brzuchu" w swojej sprawie i nie dawała się zbywać informacją, że jest jeszcze dużo czasi i wszystko będzie jak trzeba bo szkoda waszych nerwów. Nie należe do tzw. panikar ale okres oczekiwania na suknie był dla mnie najbardziej stresującu. Poza tym cieszcie się przygotowaniami i tym jednym piekęknym dniem niezależnie od wszystkiego bo ten dzień bardzooo szybko ucieka i potem pozostaje tylko oglądanie zdjęć miliony razy:)Powodzenia

do mr:
Dziękuje Ci za opinie , bo chcę niedługo odwiedzić ten salon;-)przynajmniej teraz będę wiedziała na co mam szczególną uwagę zwrócić, jeżeli chodzi o ten salon. Ogólnie śliczne są sukienki z tego salon prawda mr?mi póki co najbardziej się tam podobają.

Cześć dziewczyny :) ja też się dopisuję:
04.08.2012 Ania i Krzysiek, kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian :)

Dodaję mój post jeszcze raz, bo się zarejestrowałam:D

Cześć dziewczyny :) ja też się dopisuję:
04.08.2012 Ania i Krzysiek, kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian :)

witam :) i gratuluje suwaczka ;) pozdrawiam

Witam Was serdecznie moje drogie Panny Młode 2012 ;)

nowe pary, witam w Naszym skromnym gronie - będziecie dopisani do listy w następnym wątku ;)

i jak tam u Was moje Drogie z przygotowaniami? My teraz jesteśmy na etapie poszukiwania piosenki do pierwszego tańca, nie sądziłam, że takie trudne będzie... :( a wręcz przeciwnie, byłam pewna, że to tak naprawdę chwila i już jest wybrane a tu taki zonk...

Dziewczyny, czy Wy będziecie mieć welon? U mnie już w szafie wisi, ale jakoś mi się odwidziało, coraz mniej mi się te welony podobają, a jak to u Was wygląda? :)

No my juz piosenke mamy było jednogłośnie Symply red , a co do welonu to niemam pojęcia gdyz jeszcze sukienek nieprzymieżałam i niewiem czy welon będzie mi pasował:)

Ehh dziewczyny... wyjechałam zaledwie na tydzień na urlop w Tatry, a już lista kopiowana ;)
Olesia spokojnie nie kopiuj listy bo potem bałagan się robi i i tak koniec końców muszę poprawiać ;) ;)
zaczniemy 8 wątek z wpisana datą żeby każda NOWA Panna Młoda widziała gdzie zaglądać ;)
a gdy będzie odpowiednia liczba postów to stworzymy nowy z nową listą ;)

i co z tego, że skopiowana? bez przesady nie musisz nikogo za to karcić... :)

Nikomu nic się nie stało, a że poprzedni wątek był już długi postanowiłam założyć nowy, przecież nie tylko Ty musisz zakładać wątki, nikt Cię do tego nie zobligował... i bez sensu dla mnie było zakładanie 8 części wątku jak jeszcze poprzednia część dobrze się nie rozwinęła ;)

Matko dziewczyny, jak dzieci:))

Od zawsze była zasada, że skoro jedna się tym zajmuje, to niech tak pozostanie.Skoro nadiaa zaczęła to niech tym się zajmie :))bo faktycznie robi się bałagan

Założyłaś wątek czerwcowe 2012 i tam pielęgnuj listę.

Nadiaa proszę dopisz mi sala Filip Osłonino

Nie zauważyłam żadnego bałaganu, ale nich Ci będzie ;)

mnie tam nie zależy na tych listach, jak nadiaaa tak bardzo się upiera niech se je pilnuję, mnie to na rękę, jedyne o co mi chodziło, po długiej nieobecności odrazu pretensję, że ktoś inny założył wątek, a co miałyśmy w tak długim pisać? Jedynie o to mi chodzi :) jak z jakiś niezależnych przez nadię przyczyn któraś z Nas założy wątek to coś takiego wielkiego się stanie? :)

Pozdrawiam.

Olesia ale przecież nikt nie robi Ci niczego złośliwie, jeśli tak się czujesz to przykro mi...

Ech, dobra, zakończmy już tą dyskusję ;)

Przejdźmy do 8 części wątku i kontynuujmy tematy bardziej związane z tym forum ;D

Dolaczam do Was:D

Asiulka i Adas--> 4 sierpnia 2012 Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do ilona22
Podzielam zdanie każdej Panny młodej, że w salonie FIRST LADY są bardzo ładne sukienki choć nie wszystkie w moim skromnym guście ale znalazłam taką, króra mi odpowiadała a po poprawkach, które były możlie była wręcz idealna, taka jak sobie wymarzyłam:) Szukałam swojej sukienki nawet w Starogardzie ale to raczej z ciekawości i skuszona niższymi cenami ale to właśnie we wspomnianym salonie się udało. Warto być zdecydowanym i szukać do chwili kiedy spojrzy się na siebie w lustrze i powie się "wyglądam jak księżniczka, a nie jak kopciuszek"oczywiście wg swojej definicji księżnicznki:)

każda z nas chciałaby wyglądać jak księżniczka;-) mam już za sobą pierwszy salon memolia w gdańsku, teraz wybieram się do first lady, mam nadzieję , że tam się nie rozczaruję i znajdę swoją sukienkę;)

do mr
A jak cenowo w First Lady? Chciałam kupić coś z wyprzedaży, bo podobno teraz są duże zniżki, także mam nadzieję, że coś dla siebie znajdę;-)

a gdzie się znajduje ta First Lady bo skaczę z części 7 na 8 iii się zamotałam

http://www.salonfirstlady.pl/lokalizacja.html
Salon first Lady:)

Kasia2012 - będę czekać na opinie odnośnie "Filipa", bo jak dobrze patrzę, masz wesele w maju? :) Chociaż to jest akurat jedna z rzeczy, której jestem w miarę pewna...

A propos pierwszego tańca, my będziemy mieli, krótki mix 4 piosenek ważnych dla nas (każda się z czymś wiąże z całego naszego okresu bycia razem), ale taką "główną" piosenką będzie "Zawsze tam gdzie ty" Perfectu. Wszystko razem będzie trwało ok. 5 minut - nawet już wstępnie to połączyłam :)

W październiku (o ile nic się nie zmieni) będziemy kupować upominki dla gości.. Chcemy rozłożyć koszty, żeby ich nie odczuć tak bardzo :)

Zawsze tam gdzie Ty to piosenka Lady Panku :) Perfect to taki zespół z kudłatym wokalistą Markowskim co śpiewał np. Kołysankę dla nieznajomej :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewuszki piszmy w 8-mej czesci :) bo robi sie balagan :)

a jakie niulek kupujesz podziekowania dla gosci? Ja jakos nie mam pomyslu, bo wiem ze to tak czy siak bedzie wyrzucone...
wiec mysle ze po porstu dam jakies rafaello czy tym podobne...

Do ilona22:trudno mi się wypowiedzieć w kwestii cen w tym salonie bo ja przymierzyłam tam zalednie 3 sukienki i zapytałam tylko o cene jednej, która mnie zainteresowała. Swoją sukienkę musiałam kupić bo był zmieniany fason z tzw rybki na sukienke w kształcie litery A. Zapłaciłam nieco ponad 2 tyś ale opłacało mi się to. W sąsiednim salonie też mierzyłam sukienkę w której się zakochałam i można było ją wypożyczyć ale za 1800 więc to w szczególnośći zadecydowało że kupiła a nie wypożyczyłam kieckę. W trakcie wyprzedaży ceny są zachęcające ale trzeba szybko się tam pojawić bo potem nie ma zbyt dużego wyboru. Mi niestety się nie udało bo myśllałam, że mam jeszcze dużo czasu a wtedy wyprzedaż była w styczniu.

Rzeczywiście - Pomyliłam wykonawcę "Zawsze tam gdzie ty". Przyznaję się do błędu:P Jak to pisałam to widocznie myślałam o niebieskich migdałach.

Jeśli chodzi o prezenty dla gości to najpierw myśleliśmy o takiej małej paczuszce kawy dla każdego z nadrukowanym tekstem albo o lizakach albo właśnie o jakiś rafaello. Nie chcieliśmy żadnych aniołków ani takich rzeczy, bo to tylko leży na dnie szafy.. I w końcu kupujemy takie klipsy (nie wiem jak to się nazywa) - wklejam linka ze zdjęciem: http://img202.imageshack.us/img202/7206/sercememoklip.jpg
Na sercu napiszę nasze inicjały i datę, a do klipsa będzie przypięta karteczka, która będzie pełniła rolę wizytówki, a z drugiej strony będą nadrukowane podziękowania. I mam dwa w jednym :)
A może zadziała to html, to wkleję zdjęcie - spróbuję:

Do MR - w pierwszym swoim poście "obsmarowałaś" salon First Lady i Panią Patrycję dosyć skutecznie... :-/
Natomiast w ostatnich postach wyczuwam jednak zadowolenie z tego salonu. To jak to w końcu jest???
Gdyby moja suknia 1) była krzywo skrócona, 2) źle odprasowana 3) nie wyczyszczona (mimo obietnic; a miałaś w końcu nową, czy używaną? bo się pogubiłam...) 4) nie miała podszytego stanika (również mimo obietnic) 5) nie przyszła na czas - nie napisałabym o salonie dobrego słowa i nie nazwałabym sukni "IDEALNĄ"...
Bo chyba liczy się całokształt...

Powiedziałaś to wszystko Pani Patrycji wprost?
Kurcze, aż mi się trudno uwierzyć w tyle nieprofesjonalizmu...

Nie wiem co mam myśleć i czy się denerwować, bo ja też mam suknię z First Lady, zresztą także przerabianą z "rybki" na "literkę A".

Do Lucy: tak jak napisałam nie chodzilo mi o oczernianie nikogo. Dałam tylko kilka tadi nie miałam niczego złego na myśli. Opisałam tylko to na to ja trafiłam w tym salonie wraz z koleżanka. Ogólnie mimo wpadek byłam zadowolona i nie ma co płakać nad "rozlanym mlekiem". Jedyne co chciałam przez to powiedzieć to tyle żeby nie odpuszczać. Ja nie miałam czasu na ubieganie się o to co było mi obiecane bo bardzo późno odbierałam kieckę. Krzywości w kkróceniu zostały poprawione w dniu odbioru sukni a ostateczne pracowanie zrobiła moja mama żelazkiem parpwym więc przeżyłam, biustonosz mialam dośc ciasny więc też mi nic nie wyszlo. Ale jak to sie mowi fakty sa faktami. Nie mialam nic zlego na mysli

Lucy ja tak troszkę nie nantemat ;)
zdecydowałaś sie wkońcu na makijażystkę byłlaś na próbnym u pani Ani Stykały ?

Hej Magduś, przepraszam, że dopiero odpisuję, ale nie nie zauważyłam wcześniej Twojego pytania, a więc...tak:
make-up próbny u Ani Stykały mam w piątek, więc baaardzo postaram się pamiętać, by dać Ci znać jak wyszło:)

do MR - byłam wczoraj na przymiarce w First Lady - korciło mnie, by zapytać Pani Patrycji, czy to wszystko prawda, co napisałaś (tzn. byłam ciekawa jak zareaguje), ale na miejscu nie poczułam takiej potrzeby, bo jest po prostu tak zajefajną, profesjonalną Kobietą, że nie mam żadnych wątpliwości.
suknię zamawiałam pod koniec lipca. w niedzielę przyleciałam do Polski, wczoraj miałam pierwszą przymiarkę. suknia już na mnie czekała (a więc przyszła na czas, jest cudna, super jakościowo, wszystko wg ustaleń - kształt litery A (pierwotnie było coś a la "rybka"), wymiary też, tylko że troszkę schudłam i na piątek będę miała ciut zwężoną:)
w piątek będzie druga przymiarka, a następna we wtorek (doszycie ramiączek, obcięcie dwóch warstw trenu, bo P.Patrycja doradziła, by zostawić tylko jedną, no i skrócenie, ale u mnie podobno nie będzie takiej potrzeby:D ). no i w środę odbiór, bo choć mogłabym zabrać suknię już we wtorek, to na środę będzie jeszcze podprasowana i podczyszczona, bo P.Patrycja mówi, że czasem przez te przymiarki trochę się gniecie i brudzi na dole.
do tego przymierzałam welon na różnych wysokościach głowy oraz bolerka - Pani Patrycja naprawdę zna się na rzeczy i szczerze doradza.
płatność przy odbiorze, co uważam, też jest rozsądne.
naprawdę, naprawdę POLECAM FIRST LADY

Dzięki Lucy dobrze że Cie w tym wątku złapałam ;)

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?