Młode pary 2017 cz. 1

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy są juz jakieś pary, które biorą ślub w 2017r?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Młode pary 2017 cz. 1

Hej :) my ślubujemy w 2017 :D Mamy tylko termin i sale, dużo przed nami :P a u was już jakieś konkrety?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mamy sale i orkiestrę :)

My się zastanawiamy nad DJ, chcemy do końca roku podpisać umowę z DJ i kamerzystą :D No i zbieram inspiracje :) nie wiem jak się zdecyduje na kolory :( tyle tego i wszystko mi się podoba...

Witam! My z planach mamy ślub kościelny na wrzesien/pazdziernik 2017 mamy wstępnie sale wybrana i fotografa.

Ale myślimy o ślubie cywilnym (tylko z kawa i Ew. Alkoholem) moze w te święta albo na wiosnę 2016.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też myślałam, żeby najpierw zrobić cywilny ale w moim przypadku to strata kasy, bo umowa na salę już podpisana :)

My mamy salę , dj , kamerzystę i fotografa ; ) ślub 5 sierpnia

hej :) jakiego macie kamerzystę?

SHARK FOTO STUDIO ale wzieliśmy ich dlatego, aby mieć w jednym miejscu i fotografa i kamerzyste. Za tydzień podpisujemy umowę , ale polecam również video wspomnienia dlugo się naszukałam fotografa i kamerzysty w dobrej cenie i dobrej jakości ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam Shark Foto Studio miałam ich na swoim ślubie w Sierpniu 2013 profeska pod każdym względem ogólnie Bartek idzie na jakość i na nowoczesność film i zdjęcia to pamiątka na całe życie i cenowo też jest ok :) Pozdrawiam i życzę szczęścia Młodym Parom 2017 :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jaką macie salę dziewczyny ?

Dziewczyny co macie już załatwione ? ja mam ślub na wrzesień ;)

Cześć dziewczyny!
My plannujemy ślub na wrzesień... nie mamy jeszcze niczego załatwionego... kiedy ogarniałyście salę? Faktycznie jest taki problem z terminami?
Pozdrawiam

PS Pochwalcie się gdzie robicie wesele :)))

Powiem tak:
ja z Narzeczonym ogarnęliśmy temat już w sierpniu ze chcemy wziąć ślub :) na prawdę chcieliśmy sie pobrać w 2016 roku ;) ale jak zaczęliśmy jeździć i oglądać sale to z terminami była jakaś masakra wiec zdecydowaliśmy sie na 2017 z takim terminem jaki My chcieliśmy ;) i juz sie pomału zaczęły wypełniać terminy na 2017.. co dla nas to jakiś szok może to tez kwestia tego jakich sal sie szuka :) a wiadomo każdy chce mieć piękna sale :) my odpowiedniej sali szukaliśmy chyba z 3 miesiące wiec tez nam to trochę zajęło ;)

My salę ogarnialiśmy w sierpniu czyli dokładnie 2 lata szybciej , termin mamy ten co chcieliśmy , ale już ciasno się robiło z miejscami . Dj, kamerzysta i fotografa w październiku załatwiliśmy i to w sumie najważniejsze rzeczy co były do załatwienia . W kościele się dowiadywaliśmy i podobno 3 miesiące przed ślubem się rezerwuję datę bo są też potrzebne papiery z urzędu. Wesele mamy w sali w Lublewie .

Proponuję spotkać się z księdzem wcześniej i poprosić go o wstępną rezerwację terminu, my tak zrobiliśmy i miałam komfort psychiczny :)
Mimo tego, ze na 9 m-cy przed ślubem gdy do niego przyszliśmy ksiądz mówił "spokojnie spokojnie, jest dużo czasu"

Później dowiedziałam się, że pojawiła się jedna para której bardzo zależało na godzinie 16, i zrezygnowali z tego kościoła tylko dlatego, ze my mieliśmy juz zaklepaną godzinę i musieli przenieść się do innego oddalnonego o kilka km...
A nasz kościółek był na małej wsi, wcale nie oblegany.

Moja koleżanka na 14 miesięcy przed ślubem chciała zarezerwować jeden z kościołów w gdyni i została jej godzina 13 lub 18 więc mało dogodna...

Ja właśnie mam ten problem ze będę miała ślub w innej parafii i muszę poprosić Proboszcza o zaświadczenie o zgodę trochę się tego obawiam..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

właśnie w czerwcu / sierpniu chcemy pójść do kościoła żeby poprosić o zarezerwowanie już daty strasznie mi zależy żeby to było w mojej parafii i w dobrej godzinie a nie chcę żeby właśnie była taka sytuacja.

obawiasz się pójść po zgodę do księdza? :)
haha przepraszam najmocniej ale nie rozumiem co Cię stresuje?? :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słyszałam i czytałam rożne rzeczy ;) ze utrudniają nie chcą bo wiadomo kasa im ucieka chociaż nie ma prawa go nie wydać i czasem trzeba zapłacić i to sa rożne sumy każdy proboszcz ma swoje ''zasady" zależy od humoru dla mnie to chore płacić za ślub gdzie i tak w tym kościele go nie będę miała.. także sama dyskusja podnosi mi ciśnienie.

no właśnie...Ja mam bardzo nie miłego proboszcza, z moim N raczej nie będzie problemu. Dlatego chcemy wziąć ślub w innej parafii niz moja, choć kościół jest przepiękny i bardzo bym tam chiala mieć ślub. no ale niestety. Boje sie ze nie da zgody na slub w innej parafii, bo taki jest. A co najgorsze to ze gdybyśmy musieli mieć slub w mojej parafii to nie uzna naszych nauk, ponieważ mieliśmy je w zeszłym roku w Gdyni w formie weekendowej. Obawiam sie tego ponieważ mój proboszcz nie uznaje nauk z katechezy ze szkoly i uważa ze tylko te które on prowadzi sa sluszne i wystarczające (26 spotkań co tydzien), a niestety my nie mozemy takich odbyc ponieważ mieszkamy za granica. Jak wczoraj szukałam na internecie wiecej informacji to az mnie sparalizowalo jak księża mogą robić pod górkę, a z pewnością moj proboszcz taki jest.

Hej,
-zgoda na ślub w innej parafii wystarczy od jednej ze stron
-pamiętajcie, że parafia jest tam gdzie macie stałe miejsce zamieszkania (co w moim przypadku bardzo ułatwiło sprawę)
-ja miałam to szczęście, że nie dość, że ksiądz z mojej parafii bz problemu wydał zgodę to jeszcze nic za to nie chciał.

Powodzenia :)

Ja mam w maju 2017. Mamy już sale zarezerwowana i u księdza również byliśmy. po świętach wpłacam zaliczkę u orkiestry. Obecnie poszukujemy fotografa i kamerzysty. Ciężki temat ;/

Ja mam ślub na wrzesień ;) i mamy już sale i zespół wybrany :) teraz kamerzysta i fotograf.. ma ktoś kogo poleci ?

My zdecydowaliśmy się na shark foto na stronie zdjęcia nam się spodobały i na spotkaniu film także, cenowo jest też w porządku w porównaniu z tym gdzie wszędzie szukałam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny co tu tak ucichło ?

hej. ja mialam Pauline Owad. bardzo fajna, mloda dziewczyna z pomyslami, zywiolowa, wtapia sie w tlum i przez cale wesele byla praktycznie niewidoczna :)
podaj maila to podesle wiecej info

my planujemy już od pół roku że weźmiemy ślub w 2017 roku. Ale mój facet mi się nawet nie oświadczył do tej pory ....

Wiesz jak to z facetami im nigdy sie nie spieszy ale mozesz mu podpowiedziec ze jak planuje sie z Toba ozenic w 2017 to w sumie juz powinniscie szukac sali bo terminy sa straszne my chcieliśmy brac slub w 2016 a widzisz bierzemy w 2017

Cześć dziewczyny :)
My zaczęliśmy rezerwować w połowie stycznia...
Ojj było ciężko.
Sale znaleźliśmy, termin był ok. Ale zespół... ahh traciłam już cierpliwość i nadzieję, że uda mi się coś znaleźć na 2017. Dzwoniłąm do około 7 zespołów, które nam się podobały i otrzymywałam info "albo styczeń albo listopad". Brakowało mi już sił :) W końcu udało się znaleźć zepsół, który miał tylko dwa terminy wolne w lipcu. Reszta tak samo zarezerwowana. Ale w końcu odetchnęłam z ulgą. Kamerzysty i i fotografa jeszcze nie szukaliśmy. Mam nadzieję, że chociaż z tym nie będzie problemu.

z terminami masakra My tez juz mamy sale i zespół :) a ślub na wrzesień.
a Wy gdzie macie wesele ? i jaki zespół ?

Sala Casilla w Kebłowie :) a Wy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dworek rajska gora...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej
My mamy ślub 29 kwietnia 2017. Sala zarezerwowana, fotograf i zespół też. Niektórzy fotografowie mieli już zajęty ten termin także chyba lepiej już teraz zacząć szukać. Tak się nasłuchałam o tych terminach że w połowie stycznia zrobiłam rezerwację na wszystkie podstawowe usługi. Kamerzysty nie bierzemy.

a jakiego fotografa dziewczyny bierzecie?

hej. ja mialam Pauline Owad. bardzo fajna, mloda dziewczyna z pomyslami, zywiolowa, wtapia sie w tlum i przez cale wesele byla praktycznie niewidoczna :)
podaj maila to podesle wiecej info

ja tez chętni bym sie zapoznała z oferta agnieszka2309@o2.pl
z góry dziękuje.

My zdecydowaliśmy się na Karola Reclafa. Był u znajomej na weselu i spodobały nam się jego zdjęcia. Osobiście podobał mi się też Kadr z Wejherowa, ale mieli już zajęty termin.

Fotogrupa
Mam też cennik do fotobudki polecanej przez Dajaka z Koleczkowa.
Ktoś chce na maila?

Witam
Poszukuję młodych par do strojenia sali weselnej i kościoła zaparaszam do kontaktu mail: betiflowers5@gmail.com

Dooobreee!!

Www.fotobudeczki.pl

Mamy Folwark Dajak i od nich fotografa, kamerzyste, dj i fotobudke.
Najcięższe z głowy.

Którego DJa macie w Dajaku?

Dj Paneczko.
Budka z zakładki Współpraca na ich stronie.
Fotograf też jest u nich na stronie, ale go wybraliśmy na Weselniku

Hej,

My sie pobieramy w kwietniu 2017, chociaz to bedzie tylko slub cywilny, a po nim obiad weselny.

Slub koscielny planujemy na 2018 wiec nie zaprzatamy sobie nim jeszcze glowy.

A gdzie robicie tylko obiad weselny? Ile wcześniej trzeba załatwić ślub cywilny?

15.07.17
mamy salę "Pan Tadeusz" Chwaszczyno,
fotografa, filmowców, dekoracje i organizację ;D
a szukamy zespołu ;(

z zespołem lepiej sie pospieszyć, niektóre maja terminy zajete na 2 lata do przodu

Dokładnie. My mamy ślub w czerwcu 2017, w listopadzie 10 zespołów z którymi się kontaktowało miało już termin zajęty. Byłam totalnie załamana. Ale się udało :-)

Mamy zarezerwowaną salę, zespół, fotografa i kamerzystę.
Jeszcze tylko u księdza wstępnie zarezerwować datę i rozejrzeć się za DJ na poprawiny (jeden do którego pisałam już miał termin zajęty).

a jakie macie sale wybrane ? pochwalcie sie :)

Dziewczyny może polecicie jakiegoś kamerzystę i fotografa?
I jeśli to nie problem to proszę o info ile płacicie?

ceny, które znam od Panien, dla których przygotowuje dekorcję kwiatową to średnio 2000 , zaczynaja sie od 1200- 5000. najlepiej poprzegladac portflio. to, czym sie jedna zachwyci inna moze uznać za kicz.

Witam, jęsli jeszcze nie macie fotografa zaprasam do mnie tanio i profesjonalnie uwiecznię Wasz Najpiekniejszy Dzięn w Życiu.

http://www.fotomadeksza.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Również zapraszam do współpracy ze mną :)
Znajdziecie mnie pod nazwą RudaFotografia na fb :)

https:// www.facebook.com / fotografiaruda / (bez spacji;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dziewczyny, Czy macie jakieś opinie na temat Art13.pl ?

Dziewczyny jak tam przygotowania ? jak idzie ?

hej hej :) My bierzemy slub 2.06.2017 a zeby bylo zabawnie to dopiero dzis idziemy ustalac date w Kosciele. Uparlismy sie nasza parafie ( Dominikanie, stare miasto Gdansk ). wstepnie mielismy z nimi ustalony 10.06 ( sobota) ale jak zaczelismy szukac miejsca na wesele to zlapalismy sie za glowe i musielismy zdecydowac sie na piatkowy slub co niekoniecznie ejst dopuszczone u Dominikanow... takze ten.. mamy juz wybrane miejsce na wesele, jest jzu wplacona zaliczka ale nie mamy terminu w Kosciele :D

My w pierwszej kolejności szukaliśmy sali, niedawno byliśmy w kościele i ksiądz myślał, że my na ten rok chcemy się zapisać bo oni jeszcze zapisów na przyszły nie otworzyli. wpisał nas na kartce i kazał się przypomnieć na koniec roku by wpisać nas do kalendarza na 2017r.
Ślub: 17.06.2017

A gdzie bierzecie ślub? Z tego co widziałam to u nas jest bardzo dużo zawiasów.

Właśnie , w jakich kościołach macie ślub ? ; )

Dominikanie, Stare miasto Gdansk :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

my 23.09.2017 wesele w Biancas Kosakowo :) mamy już salę kościół DJ oraz umówione spotkanie z fotografem. najciężej było wybrać kogoś od foto, masakra !!! w tym roku jeszcze chcemy zrobić nauki aby mieć z głowy. i na ten rok wszystko :)

super My tez planujemy zrobić nauki jeszcze w tym roku żeby mieć z głowy. A ślub mamy 16.09 ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bierzemy ślub 29.04.2017.

Nauki: wrzesień 2016 (forma weekendowa, dwie soboty). To była pierwsza rzecz, jaką załatwiliśmy, gdyż nie mamy możliwości uczęszczania na nauki w dni powszednie wieczorami. Przez pracę chodzimy o 20 spać.

Sala: Aura w Rębiechowie. Bogate menu, sala ładna, właścicielka bardzo miła. Niestety jeśli chodzi o salę, nie mieliśmy dużego wyboru. Wiele eleganckich sal miało już zajęty nasz termin.

DJ: Przemysław Kostuch. Bardzo pozytywny facet, przystępna cena.

Obecnie szukamy fotografa i kamerzysty. Spodobały mi się zdjęcia Shark foto studio. Jednak na forum naczytałam się sporo negatywnych opinii. Też mnie trochę zadziwia, że oddają aż 2tys zdjęć i wszystkie obrobione. Za takie małe pieniądze chce się komuś obrabiać tyle zdjęć?

Jednocześnie poszukuję w ogłoszeniach używanej sukni ślubnej. Mało która mi się podoba. Po przejrzeniu ponad 2tys ogłoszeń, wybrałam jedną i w sobotę jadę przymierzyć.

Następnym krokiem będzie załatwienie Kościoła.

Wszystko zamierzam załatwiać systematycznie, a nie na ostatnią chwilę.

"Też mnie trochę zadziwia, że oddają aż 2tys zdjęć i wszystkie obrobione. Za takie małe pieniądze chce się komuś obrabiać tyle zdjęć?"

Oznacza to, że dostajesz wszystkie lub prawie wszystkie zdjęcia jakie zostały wykonane. Domyśl się jaki procent z tego to zdjęcia na poziomie. Najczęściej oddaje się od 200 do max. 500 zdjęć.
"Obrobić" dwa tysiące zdjęć to nie problem. Wszystkie się "obrabia" hurtowo. Efekt marny. Sensowna obróbka jednego zdjęcia to minimum 10 min (choć czasem nawet godzinę). Pomnóż te 10min. przez 2tys. Wychodzi że fotograf musiałby obrabiać zdjęcia przez bite dwa tygodnie przez 24 godziny na dobę.

A może któraś z Was szyję suknie ? Zdecydowalyscie się na wianek czy welon ? :)

Jeszcze się nad suknia nie skupiała ale jak nie będzie takiej jak bym chciala to może i uszyje a welon będzie najlepsze pewno

A znacie jakieś dobre krawcowe w Trójmiescie? Bardzo poszukuje bo w salonach mało co mi się podoba i nie mogę krawcowej znaleźć :/

http://www.laneti.pl

Gdzie szyjesz suknie? Nie mogę znaleźć żadnej polecanej krawcowej w Trójmieście :(

Polecam krawcową Emilia jak chcecie podam telefon szyje świetnie ,szyłam suknię ślubną i dla świadkowej ,jestem bardzo zadowolona

I ja, i ja!

Slub bierzemy 07/10/2017. Jedyne co mamy to sale i fotografa i usilnie poszukujemy DJ-a :)

Reszta pewnie po Nowym Roku :P

Jakiego macie fotografa? I dlaczego akurat tego? ;)

My tez sie naczytalismy na temat shark foto jednak zdecydowalismy sie na spotkanie obejrzelismy zdjecia i filmy i zarezerwowalismy bo spodobalo nam sie a Pan Bartek przesympatyczny czlowiek :-)

My też jesteśmy już po spotkaniu z Bartkiem, ale decyzja jeszcze nie zapadła.

My mamy "Manja" wpisz sobie na fb. Babeczka calkowicie w naszych klimatach :)

Pan Michał Iwaszko, przepiękne zdjęcia robi :)

B&W:) jestem ich wielka fanka odkad znalazlam ich strone w 2006r. Pomagalam wtedy siostrze w organizacji jej wesela wiec troche sie interesowalam tematem. No a teraz przyszla kolej na mnie ;)

My też w 2017 r. Na razie mamy tylko salę i (prawdopodobnie) orkiestrę.
A tak to wszystko w proszku;D

Z tym że robimy na Kaszubach wesele.

Kochani a kogo możecie polecić jeśli chodzi o dekoracje, kwiaty, makijaż?

Dziewczyny ja jako wizażystka radzę rezerwować terminy na makijaż ślubny minimum pół roku szybciej, mam masę pytań o termin np. miesiąc czy dwa przed datą ślubu i wtedy klops trzeba szukać na szybko a to nie zawsze na dobre wychodzi niestety .

Jeśli chodzi o makijaż to polecam Karoline z Centrum Odmladzania-robi swietne makijaże, a przed slubem moze tez wykonac zabiegi na twarz. Dodatkowo w jej salonie pracuje też osoba zajmujaca sie manicure a obok jest salon fryzjerski.
Ja kwiaty na swój ślub zamawiałam w kwiaciarni na Zaspie (pawilon obok peronu skm, blisko Green Club). Dekoracje mialam w cenie restauracji takze tu nie pomoge :)

podbijam pytanie macie jakies ciekawe namiary ?

W sprawie dekoracji sali weselnej i kościoła zaparaszam do kontaktu mail: betiflowers5@gmail.com

dj paweł leyk 518-680-187 zajmuje się organizawaniem

My bierzemy ślub 29.04.2017 i mamy już salę, fotografa, kamerzystę, zaproszenia i suknię ślubną :)

Omg ale jesteś szybka to ja daleko w proszku he he a gdzie zamawialas zaproszenia ?

a kiedy planujecie iść na nauki ?? jeszcze w tym roku czy zostawiacie to na 2017 ??

Ja się wybieram w tym roku chce jak najwięcej zrobić w tym roku żeby następny byl spokojniejszy heh

ja się strasznie boje tych nauk z poradni rodzinnej :) obrzydza mnie gadanie na tematy płodności i nie płodności z jakimś obcym człowiekiem którego nie znam...... poza tym wiele się nasłuchałam już przykrych opowiadań koleżanek

ja mam podobne zdanie same nauki sa fajne zależy jeszcze w jakim miejscu ale poradnia masakra nie wiem jak ja to przetrwam nie masz czego sie bac po prostu idz z innym nastawieniem ze musisz to odbyć a Twoich poglądów i tak ci nie zmienia niech sobie gadaja swoje mondrosci

Jeżeli chodzi o nauki to już kończymy :) dzisiaj mamy 3 z 4 spotkań, mi się podobają, fajnie można posłuchać. Jeśli chodzi o poradnictwo rodzinne to chcemy to zrobić w październiku :)
Zaproszenia robił mój kolega :)

ja właśnie nie mam pojęcia co z zaproszeniami gdzie zamawiać i wo gole ..

Ja winietki, zawieszki na butelki i podarunki dla gości zamawiam ze strony amelia wedding :) dostałam od nich próbkę i bardzo fajnie jest to wykonane :)

Co tu tak spokojnie jak idą przygotowania ??

up up

Zaproszenia są, alkohol jest, obrączki też.. po świętach wpłacamy zaliczkę na tort.. powoli idziemy do przodu;)

Ślub - 29.04.2017 :)

A jak u Was?

My też ślubujemy 29.04.2017. Na dzień dzisiejszy mamy już większość spraw załatwionych. Sala, DJ, fotograf, kamerzysta, kościół, nauki przedmałżeńskie, fryzjerka, kosmetyczka, wódka z naklejkami, winietki, podziękowania dla gości i świadków, suknia i wszystkie dodatki, smoking i dodatki, zaproszenia prawie rozdane (pozostały 3), papiery w USC.

Jesteśmy w trakcie poradni rodzinnej. Tuż po nowym roku musimy zamówić obrączki. Następnie wybrać dekorację sali i samochodu. Miesiąc przed weselem wybór menu i tortu.

A na Sylwestra będziemy się bawić w sali, w której będzie wesele :)

zapraszam do obejrzenia przykładowych dekoracji - semper in flore na fb :)

Witam. Poszukuję fotografa który w ramach zdjęć do swojego portfolio zrobiłby nam zdjęcia na ślubie cywilnym i ewentualnie na obiedzie. Termin Październik 2017. Pozdrawiam

Koliberek, a co to za sala?

http://www.sala-aura.pl

Tam nas jeszcze nie widzieli, ale bardzo podobna sala jest w Lublewie. Sporo przestrzeni do tańczenia :-)

Wszystko przed Wami :)
Sala jest stosunkowo nowa, ok. 4 lata funkcjonuje.

http://foto-krzyzanowska.com/ profesjonalna ugodowa i kreatywna, polecam

Hej dziewczyny ! Mamy już salę, dj-a, fotografa.. a co myślicie o jakiejś atrakcji ??? barman ? iluzjonista? foto budka ?

Polecam barmanów Barniańka.
Pozdrawiam :)

Jeśli szuka Pani wizażystki na makijaż ślubny to zapraszam na mojego fanpage'a może spodobają się moje prace

https://www.facebook.com/Lidia-maluje-1088454874571556/?fref=ts

Dziewczyny jakiego fryzjera ślubnego polecacie ?

Studio Najss z Wrzeszcza

Powtórzę się z poprzednich wątków, ale warto- Aleksandra Czerwińska.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziewczyny możecie polecić a jakąś fryzjerka z Gdyni?