Modyfikacje ciała...durni ci ludzie, oj durni...

http://www.youtube.com/watch?v=X-zxA6yWzSE

Niech łaskawie ktoś mnie oświeci, co w tym jest...fajnego/ładnego/ciekawego/dobrego*

*niepotrzebne skreślić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Modyfikacje ciała...durni ci ludzie, oj durni...

Twoja negatywna opinia nie jest wiążąca dla reszty świata. To że ty w czymś nie widzisz sensu nie oznacza wcale że nikt inny go nie zobaczy. Odmienność nie jest równoznaczna głupocie a tytuł wątku bardziej świadczy o tobie niż o ludziach na filmiku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

No dobra, popisałeś się retoryką, że aż mnie zatkało:) Zatem bądź tak miły i objaśnij mi, co według Ciebie w tej odmienności nie świadczy u głupocie. Niezmiernie jestem ciekaw Twojej, z pewnością mądrej i głębokiej, opinii eksperta.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Brawo. Halewicz jak zwykle czujny. W przeciwieństwie do ciebie nie uważam się za eksperta ani w tej sprawie ani w żadnej innej. Staram się po prostu zachować otwarty umysł. Uważam że to że ktoś jest inny nie jest równoznaczne z tym że jest głupi. To są zwykli ludzie (być może bardziej wartościowi niż ja lub o zgrozo ty) tyle że mający dziwne upodobania. Robiąc to co robią nikogo nie krzywdzą więc nie wiem co cię tak bulwersuje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czujny, to moje drugie imię. Szkoda, że nie jest ekspertem w żadnej materii - widać takie, a nie inne masz ambicje ale przecież to indywidualna sprawa każdego człowieka; szanuję Twój minimalizm.
Uważam, że to nie jest zwykli ludzie - a tym bardziej normalni. Normalny człowiek nie deformuje swojego ciała dla...no właśnie, dlaczego? Nie jestem ekspertem w modyfikacjach ciała, Ty również nie, więc zapewne nie udzielisz mi odpowiedzi na zadane pytanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hal oczywiście masz prawo do własnej opinii jak zresztą każdy inny użytkownik forum.

"Uważam, że to nie jest zwykli ludzie - a tym bardziej normalni. Normalny człowiek nie deformuje swojego ciała dla...no właśnie, dlaczego?"

Natomiast zupełnie nie rozumiem dlaczego to cię tak bardzo bulwersuje a zwłaszcza dlaczego nazywasz tych ludzi głupimi. W tajemnicy ci powiem że ja też nie uważam żeby to było estetyczne i wcale nie jestem fanem takich modyfikacji. Ciebie i mnie różni to ja potrafię uszanować odmienność tych ludzi (dopóki działają w granicach prawa i nikomu nie robią krzywdy).

A co do bycia (nie bycia) ekspertem to nie chodzi o mój minimalizm. Ja w przeciwieństwie do ciebie jestem świadom zakresu własnej wiedzy i jej braków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Drogi Crossie, ja również jestem świadomy moich ograniczeń; fizykiem kwantowym to raczej już nie będę:)
Natomiast wciskanie sobie jakiegoś implantu pod skórę, przebijanie ciała i okaleczanie go nie traktuję w kategoriach odmienności...a zwykłej głupoty. Przyznaj proszę, że zrobienie sobie tatuażu, a włożenie jakiejś miski pod skórę na czoło, to zasadnicza różnica.
Zatem moje stanowisko, być może jaskrawe, nie jest brakiem poszanowania odmienności kulturowej/obyczajowej, a uznaniem że pewne zachowania są...delikatnie pisząc niezrozumiałe - stąd chcę, bez ironii, zrozumieć jaki jest cel takiego okaleczania swojego ciała. Póki co uważam to za głupotę, chyba że ktoś mi to wyjaśni.

Crosie chyba za cienki na Hala jesteś to po co prykasz

Japońskie przysłowie mówi ...
"Choćby własnego kolana, ale się poradź."
Dziś zrozumiałam ... skąd się wzięło :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No brzydkie to strasznie, ale to nie znaczy że nie można zrobić ładnie.
Poza tym przecież modyfikacje ciała są stare jak ludzkość.
http://www.national-geographic.pl/artykuly/pokaz/skaryfikacje-cialo-zniesie-wszystko-kopiuj-1/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdecydowanie nic nowego, mysle ze wiekszosc z tych jest w duzy sposób odwracalna (czyt usuniecie implantow itp), sa gorsze deformacje jak np " masowanie czachy niemowlakom"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mało praktyczne i dość głupie,na pewno nie sprawdzi się w ulicznych bójkach o_O(ha ha ) , Hal święta za pasem sprowokuj jakąś świąteczna dyskusje np. o wyższości choiny sztucznej nad naturalna, a nie takie tam hu... wie co.
Ps.jakby co to nie pisałeś jeszcze o:
- siłowni i sterydach
- motocyklistach (ostatnio zablokowali miasto),dawcy z pętlami na szyi w przebraniach mikołajów
- walkach psów
- agresywnych emerytach
- szkołach walk gdzie wylega się kibolski narybek
- żebrakach
- eutanazji
........
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ostatnio napomknął...w watku Don Giovani "co to jest" ;-)

o motocyklistach napomknął...

godzien uwagi jest również temat strachu przed klaunami.

i potworami... O_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

o tak, proszę, rozwiń ;)

Inne tematy z forum

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (8 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (704 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Dlaczego w pl absolutnie kazdy najupiorniejszy zbrodniarz i/ lub wykolejeniec dostaje swobodny i bezkarny dostep do dzieci? (3 odpowiedzi)

wystarczy zeby mial sprawne narzady rozrodcze. np. bestialska psychopacica wabi do kanalu rodnego...