Mój pierwszy samochód

Jestem przed zakupem swojego pierwszego auta. Jaki samochód polecacie? Musi być 5-cio drzwiowy koniecznie, silnik nie za duży. Takie auto na miejskie potrzeby i raz na jakiś czas wyjazd w dłuższą trasę.. Przede wszystkim chodzi mi oto, żeby wymiana części itp nie była zbyt pochłaniająca finansowo.
Pytanie jest na serio, więc proszę bez zbędnych i głupich komentarzy.
Niestety budżet jaki posiadam to kwota do 10 tys zł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja teraz mam prawie podobny problem - auto do miasta, może być droższe ale koniecznie chcę nowe. Poczytałam trochę i widzę, że kilka osób poleca leasing samochodu - jak to działa przy działalności gospodarczej? Bo zanim pójdę do oddziału raiffeisen to chciałąbym się dowiedzieć czy warto. Samochód marzęń to fiat 500 :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może opel corsa c? Auto nie jest wcale takie małe na jakie wygląda, pali mało, części za grosze no i sama jazda jest dosyć przyjemna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mój pierwszy samochód

Jest koleś który pomaga w zakupie auta doradzi ci jakie auto kupić może też pojechać z tobą żeby nie kupić jakiegoś grata mi bardzo pomógł nazywa się Piotr numer do niego 503693131
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Leasing na 20%? :D
Widać, że nigdy nie kupowałeś auta z salonu i nie masz o tym bladego pojęcia.

Nawet nigdy się nad tym nie zastanawiałeś i nie sprawdzałeś oferty a zabierasz głos...
Jak 99% użytkowników internetu...

Koszt leasingu to zwykle 1-2%, a nie widziałem oferty, żeby przekraczało 5%...
I nikt normalny nie sprzedaje 3-letniego auta - chyba, że ktoś kto ma problem z prostym liczeniem bo 10-letnie też jest warte ~30-tys ;)

Masz, kmiocie:
http://www.fmleasing.pl/auto-abonament

Czym się różni odkładanie od spłacania rat? A chociażby tym, geniuszu, że kupując na raty płacisz dodatkowo 10-20% więcej jak to bywa z ratami. Auto za 50 tys. kupujesz za 60 tys., a jak już spłacisz po 3 latach takie auto to jest warte na rynku wtórnym góra 30 tys.
Dobre dla ludzi których na to stać albo dla tych którzy mają problem z prostym liczeniem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie.
też mam wrażenie że to osoba prosta, bez kultury technicznej, za to pretensjonalna, z muchami w nosie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie będę pokazywać palcem kto się tu ośmiesza od dłuższego czasu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro tak bardzo się mylę to inteligentna osoba nie powinna mieć NAJMNIEJSZEGO problemu żeby w 1-kilku racjonalnych argumentach podważyć wszystko co pisałem :)

Jeśli potrafisz, to działaj! A jak nie, to przestań ujadać bo się tylko ośmieszasz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Umi, z Sadylem klei mu się rozmowa.

Aradash ty po prostu nie umiesz rozmawiać , twoje motto to "Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Następny "geniusz" bez argumentów...

Szkoda słów...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Aradash JEST idiotą , powinienem napisać gdyby, ale Aradash nie chce rozmawiać w ten sposób ;P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na szczęście Tobie się nie muszę podobać..

Absolutnie NIC do powiedzenia...
Jak zwykle...

Nikt mi nie będzie mówił/pisał kiedy mam działać! Nawet TY!
Jak będę chciała napisze cały elaborat na Twój temat, ale to wtedy kiedy ja o tym zdecyduje, a nie kiedy Ty mi to wykrzyczysz ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro tak bardzo się mylę to inteligentna osoba nie powinna mieć NAJMNIEJSZEGO problemu żeby w 1-kilku racjonalnych argumentach podważyć wszystko co pisałem :)

Działaj!

Po co mam się rozpisywać, jak Ty i tak wiesz wszystko najlepiej. Udowadniasz to każdym swoim komentarzem!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo merytorycznie, jak na dziewczynkę, która nie ma absolutnie NIC do powiedzenia przystało.

Aradash, weź leki! :)

No tak, bo przecież myślałeś, że chodziło mi o "dosłowne użycie słowa _GDYBY_"
Więc napiszę jak do debili... Najwyraźniej tak trzeba...

"Kiedyś uczono" / "mam wrażenie" = gdyby teraz uczyli jak kiedyś
"jeżeli" = gdyby
"powinno być" = gdyby było
"nie róbmy" = gdyby pieszy był bezmózgą kurą
"może być" = gdyby była plama oleju
"mogą" = gdyby zapiekły się hamulce
"może" = gdyby kierowca się rozkojarzył
"nagle w ostatniej chwili" = gdyby instruktor zdecydował się....

:DDD

Mój boże coraz niższy poziom tu na forum...

Ja NIE napisałem:
"gdyby większość wypadków była spowodowana wymienionymi przeze mnie sytuacjami"
Tylko:
Większość wypadków JEST spowodowana wymienionymi sytuacjami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Samochód na wynajem długoterminowy - gdzie szukać? (8 odpowiedzi)

Jak w temacie. Chciałbym wziąć auto na wynajem długoterminowy, szukam różnych ofert. Najlepiej...

Mechanik dorywczo (12 odpowiedzi)

Witam, zna ktoś może jakiegoś mechanika ewentualnie jakiś starszy Pan na emeryturze, który zna...

Wymiana opon na felgach nieprzelotowych (6 odpowiedzi)

Czy orientujecie sie gdzie najtaniej mozna wymienic opony na felgach nieprzelotowych (15')?...