Moj slub

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Bardzo prosze o pomoc,

chcemy brac slub ale taki w amerykanskim stylu, czyli na dworze. Jest niby wszysko zorganizowane, ale potrzebny nam ksiadz z okolic gdanska. Czy ktos zna milego ksiedza ktory by nam pomogl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Moj slub

Za kasę,każdy się znajdzie...

Żeby mieć ślub na dworze ksiądz aby go udzielić musi mieć zezwolenie od biskupa na mszę "polową" - troszkę zachodu i czasu to też kosztuje.

a jak będzie deszcz

to sięnamiot postawi ;) zrestą zawsze się bierze taką rzecz pod uwagę i nierobi się tego w polu tylko w okolicy jakiegoś lokalu tzn na terenie jakiegoś dworku czy czegoś podobnego :) i wtedy się przenosi impreze do środka... wszystko zależy od organizatora i chęci knajpy

wiem, ze taka opcja jest w pałacu w leźnie. Skontaktuj sie z nimi na jakiej zasadzie przeprowadzana jest taka ceremonia i co jest potrzebne. Powinni wiedziec..;)

robimy to w na dworze palacu below

juz jest wszystko zorganizowane, piekny namiot, kwiaty wystroj no i oczywiscie chor gospel z gdanska. Jedynie ksiadz nam brakuje i do teraz nie mamy szczescia.

Myślę, że bez problemów powinniście się dogadać z księdzem Dariuszem Ławikiem z parafii świętego Bernarda - bardzo sympatyczny człowiek, udzielał ślubu w poniedziadziałek w kapliczce na plaży w Sopocie - tu fotki:

http://www.avmedia.pl/2004_08_16/index.html

Bardzo ci dziekuje, naprawde nam pomogles. Czy mi mozesz jeszcze napisac gdzie te parafie znajde bo nie jeste z trojmiasta

Parafia Świętego Bernarda w Sopocie:

http://www.trojmiasto.pl/s.phtml?akcja=szukaj&string=Bernarda

Świetny macie pomysł Super bedzie to wszystko wyglądało Widziałam już taki slub niestety w innej części Polski Goście byli zachwyceni :)