Moja Żona nie chce sie ze mną kochać

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę.
Co z kobietą moją jest nie tak.?
Nie wytrzymam tak długo. A potem bedzie wszystko moją winą...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Moja Żona nie chce sie ze mną kochać

No właśnie są terapie dla par (tylko kurcze drogie),może warto po prostu powiedzieć.-mamy problem,chcę to naprawić ,coś zrobić.
Ciężko dawać rady nie znając lepiej osoby i problemu,ale jeśli to nie ściema i prowokacja to fajnie,że pan TM się tak stara i chce rozwiązać problem zamiast olać to i poszukać innej pani.Przecież chodzi właśnie o to,żeby walczyć o siebie w ciężkich chwilach a nie się poddać.Nie rozumiem określenia "pantoflarz"bo chodzi po bułki.Dla mnie to fajne,że dba o żonę i chce ją odciążyć.Dla mnie jest b.wartościowe to że facet usiłuje się dowiedzieć o co chodzi.
Co to za facet,który jak nie dostanie oleje sprawę i z kim innym zrobi sobie dobrze.To zwykły samiec....jakich wiele.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skąd wiesz? Jeśli uczucie zniknęło to nawet masturbacja jest lepsza niż kochanie się z kimś do kogo się nic nie czuje.

Funky,nawet jak chowa 'elektrycznego przyjaciela' to nie zastąpi on na stałe prawdziwego,ciepłego,mającego ręce faceta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rence opadajo ;)

Są terapie dla par, może spróbujcie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

TM nie tylko ja pytałam... co powiedziała Twoja żona???
Chyba, że nie rozmawiałeś z nią ale myślisz, że telepatycznie też można się porozumiewać :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brak zainteresowania seksem, a tym samym partnerem przede wszystkim rodzi się w głowie. Przyczyn może być tysiące, mogą być ważne, mniej istotne, ale one wpływają na nasz popęd seksualny.
Napisałeś, że rozmowy, prośby nie pomagają, a błagać nie będziesz - tego nawet nie próbuj robić, bo to może tylko pogorszyć sytuację, nawet gdyby miało przynieść wymierny skutek. Będzie to niechciany emocjonalnie, fizycznie seks, co wpłynąć może na Waszą relację w każdej sferze, bo nie ma nic gorszego dla kobiety, czy mężczyzny jak spełnienie OBOWIĄZKU wynikającego np. z tego, że jest się w związku małżeńskim.

Jedyne co może tu pomóc to ROZMOWY, nie jedna rozmowa, a wiele rozmów, nie zaczynających się od pytania "Dlaczego nie chcesz kochać się ze mną?", "Co się dzieje?, bo odpowiedź będzie tak samo krótka, jak te pytania i tym samym będzie nieprawdziwa. Kobieta ma skomplikowaną naturę i temu nie można zaprzeczać, ale to właśnie rozmowy szczere, otwarte, cierpliwe przynoszą efekty. Nie naciskaj na nią, pozwól mówić i słuchaj każdego zdania, a co najważniejsze wyciągaj wnioski, jeśli zauważysz, że przy którejś z rozmów wycofuje się w jakimś temacie, który Ty uznasz, że może być przyczyną, nie odpuszczaj, bo to może właśnie być to, o co ją męczy, blokuje.
Seks partnerski nie jest tylko fizycznym zbliżeniem i wierzę, że Ty tego tak nie traktujesz, ale jest to połączenie kilku sfer. Prawdziwa potrzeba zbliżenia fizycznego - kochania się, a nie "pieprzenia" rodzi się z bliskość emocjonalnej dwóch osób, zastanów się, czy oboje przynosicie sobie spełnienie w sferze właśnie emocji, uczuć, intelektu, czy mówisz jej nadal o jej atrakcyjności fizycznej, czy intelektualnie zbliżacie się do siebie.
Zacznij od tego wszystkiego, a dowiesz się na pewno dlaczego Twoja żona nie czuje od jakiegoś czasu potrzeby kochania się z Tobą.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koralka...ja nawet nie chce sobie wyobrażać jak może wyglądać seks z kobietą będąca na końcu ciąży..wynika tak z tego co napisałaś. Czepiam się, oj tam :p

Na poważniej teraz. TM nie pisał nic o ciąży, dziecku. Nie pisał też (choć inni i ją też prosili) jak na jego rozmowy reagowała jego żona. Kurcze, jest wiele możliwości. Jak dla mnie albo chowa gdzieś w kącie "elektrycznego przyjaciela", albo ma kogoś innego albo na cos choruje...no może jeszcze nadmiar fajek, alkoholu, mega stres w pracy.

Autor za mało danych podał. Wyszło tak - nie chce się r****** (pardon my french) chociaż codziennie myję zęby, co się dzieje?

TMie - daj więcej danych.

Szczerze, wielu chce jakoś pomóc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest jeszcze możliwość że nie jesteście że sobą na tyle blisko żeby ona odważyła powiedzieć ci np o swoich "problemach zdrowotnych" , a może to być powodem że nie chce się kochać. Do ginekologa też się wstydzi iść i się leczy przy pomocy internetu 3-ci miesiąc , ale to ty powinieneś wyczuć gdzie jest problem.

Witam mój mąż ma ten sam problem ze mną :). Tylko że my mamy 7 miesięczne dzieciątko i ja jestem na pełnych obrotach przez cały dzień a wieczorami padam ze zmęczenia . Dlatego ja nie mam ochoty na seks wolę się przytulić i zasnąć w ramionach męża. Mój mąż jest tak samo wyrozumiały jak Ty . My się też kochamy od ponad roku bardzo sporadycznie.
Mam nadzieję że jak córcia będzie troszkę mniej absorbująca to ja będę miała więcej czasu dla męża i większą ochotę na seks.

Może Twoja żona jest po prostu też bardzo zmęczona ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

"... jak zmusic ją do seksu."

Słowo zmusić jest w tym zdaniu co najmniej nie na miejscu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Autor wątku

Wiecie dzięki za wszystkie rady.

Jednak dochodzę do wniosku że można starać sie , rozmawiać kombinować ....
Nie w moim stylu jest skraplać się damskimi perfumami ani nie wracanie do domu by wzbudzić podejrzenia .
Ja uważam że miłość i związek przejdą poprzez , jak piszecie znudzenie itp. , bez szwanku. Bo taka jest prawdziwa miłość.
Chodzę na zakupy , oddaję kasę i kocham moją Żone by czuła się bezpiecznie . I nie zabiorę tego bo trzeba pokombinować jak zmusic ją do seksu.
Coż nie ma . Straszna kicha .
DZięki za wszystkie rady.

Myślę że jedna mnie doceni inna powie że jestem pantoflarz.
Tak jak pisze malinka że jej facet się nie stara. A jakby zaczął czy według was stwierdziła że teraz jest mięczak.

Pewnie,tak,a wszystkie zabiegi zadziałają o ile w ogóle,to na chwilę.

ona jest Tobą znudzona, zagłaskujesz ją.
nie pociągasz już jej. pogódź się z tym i zajmij się sobą. zróbcie sobie przerwę, jak nie pomoże to poważne decyzje przed wami.
powodzenia.

jest jeszcze opcja, że ma kochanka. tak zachowują się moje koleżanki które mają kochanków.

czasem możemy się starać i stawać na głowie a to i tak nic nie daje. Jeżeli partnerka przestała kochać i stałeś się dla niej obojętny- taki domownik jak rodzice czy pies ti i na seks nie ma co liczyć.
Nie mówię, że jeżeli trwa to od 3 miesięcy, to nic nie da się już zrobić.
Jednak opowiadam się za rozmową, może zakupem dla żony jakiegoś prezentu, może ładnej bielizny i poproszenia ja o zaprezentowanie się w niej. Może usłyszy od Ciebie, że ślicznie wygląda a bez niej jeszcze ładniej. Nie wiem może zabierz ją na randkę- kino, kolacja, wino, świeczki, spacer za rączkę... nie wiemy co ona lubi. Czym ją zauroczyłeś jak się poznaliście. Co ją w Tobie urzekło? Popracuj nad tym co w tobie zobaczyła kiedyś i jej o tym "przypomnij"
A z tym zagłaskaniem to prawda, ona sie przyzwyczai, że tak ma być zawsze i już tego nie docenia- taka osoba chce coraz więcej.
Zacznijcie coś robić razem.

Bo w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chciało naraz
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam podobnie co do swojego partnera,jakos nie mam ochoty na seks.Ale u mnje jest inaczej on ciagle pracuje a w weekend siedzi przy piwku.Narzeka ze nie ma seksu.Ale kiedy ma byc???Szybko przed drzwiami jak wychodzi czy wieczorowa pora jak wchodzi padniety i ja tez juz jestem zmeczona czy po tym piwie co sama niecierpie tego zapachu.Ehhh, poprostu zyc sie odechciewa. Ja nie jestem nakrecanom zabawka ze tu naciskasz i sciaga majteczki ja bym chciala aby moj facet poszedl raz do sklepu i zrobil sniadanie(bo przez 4 lata dostalammoze ze 3 razy).Moj poprostu sie nie stara.A ty moze za bardzo sie starasz bo to podobno tez nudne sie staje(lecz ja tego nie doswiadczylam :-)

Dokładnie, ja też o tym samym pisałam co dziewczyny. A poprzez rozmowę chyba nikt nie miał na myśli, że ma ją przekonywać do sexu, tylko zapytać o co chodzi, zamaiast na forum pytać :"co z nią nie tak".

Najlepsza żona to nie swoja, podobno;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

"...kobiecy umysł skomplikowanym jest."

I to jeszcze jak! ;)

"Czasem po prostu przesyt dobroci też potrafi zmęczyć."

Podobno nawet kota można zagłaskać na śmierć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I dlaczego twierdzisz że rozmowa nie zda egzaminu? Jeśli autor rzeczywiście nieświadomie uraził czymś swoją żonę ( przecież nie znamy powodu) , i ona strzeliła na niego focha , dając mu jednocześnie "embargo" na sypilaniane igraszki , to jeśli zacznie koncentrować się na sobie , ona tym bardziej poczuje się zignorowana ...

Inne tematy z forum

Żonaci mężczyźni poszukujący "Przyjaciółek" (94 odpowiedzi)

Może mi ktoś przełożyć na babski rozum jak to jest. Jest się w związku kocha się żonę, szanuje...

Problemy ze znalezieniem pracy. (10 odpowiedzi)

Czy tylko ja mam takie problemy ostatnio? Od prawie 2 msc jestem bezrobotna - pracowałam w...

marynarz pozna panią (193 odpowiedzi)

Dobry wieczór, Od kilku lat pracuję jako marynarz. Od jakiegoś czasu męczy mnie pragnienie...