Moja relacja (długa:)) 10.07.2010 r.
Jakoś tak zleciało szybciutko, a tu nic o naszym ślubie. Minął już miesiąc kiedy jesteśmy mężem i żoną. Nic się strasznego nie stało, nic nie wybuchło i wcale nie jest gorzej jak to wszyscy mówią. Byliśmy ze sobą przed ślubem ponad 9 lat więc nie mieliśmy niemiłych niespodzianek po ślubie. Mimo wielu perypetii przed ślubem – wszystko się udało doskonale – przynajmniej dla nas, a to najważniejsze. Obudziłam się o 7 rano, na 9 poszłam ze świadkową do kosmetyczki na brokatowy tatuaż, taki pomysł inny niż wszystkie :) na 10 fryzjer, potem szybciutko do domku, bo o 12 miała przyjechać wizażystka. Po makijażu jakoś tak już wszystko szybko poleciało...Rodzice przyjechali na 13.30, ubieranie się, potem błogosławieństwo (moja mama strasznie sie popłakała ale ja byłam twarda:)). O 14 podjechał samochód i ruszyliśmy do kościółka. Na zakrystii zeszło nam z pół godziny bo ksiądz odprawiał msze i musieliśmy na niego poczekać. Niesamowite uczucie tak iść do ołtarza kiedy wszyscy się na Ciebie patrzą i się uśmiechają. Piękne to były chwile... Bardzo nam się wszystko podobało. Jak dla mnie ślub w kościele to najważniejsza i bardzo piękna ceremonia. Teraz już wiem czym się wszyscy tak zachwycają. Wzięłabym go jeszcze raz gdybym tylko mogła :P Szpaler wojskowy wyszedł idealnie, wszyscy goście zaskoczeni. Pełno turystów na Monciaku oglądało nasze wyjście z koscioła. Pogoda była idealna, a nawet za bardzo bo żar się lał z nieba, w cieniu było ponad 30 stopni ale nikt nie zwracał na to uwagi. Potem szampan, sto lat i trzaskanie kieliszków. Toasty i obiad a potem jeden z najpiękniejszych momentów na weselu, czyli pierwszy taniec... wybraliśmy Sumptuastic "Bo Mam Ciebie". Super się tańczyło. Potem wesele sie rozkręciło i goście bawili się do 5 rano. Chcę z całego serca podziękować:
1. Salon sukien ślubnych BJ w Wejherowie – sukienka piękna (wg mnie oczywiście).
2. Salon fryzjerski M.M. Lademann z Gdyni – Pani Magda uczesała mnie dokładnie tak jak chciałam. Fryzurka wytrzymała całą noc.
3. Makijaż mój i mojej świadkowej – Pani Magda Mosińska z Rumi – mimo upałów nie spłynął Kilku znajomych mnie aż nie poznało w kościele hi hi.
4. Sala „Maciejka” w Koleczkowie – jedzenia full, goście zachwyceni jego ilością i smakiem. Dekoracje wystarczające bo sala sama w sobie jest bardzo strojna. Kelnerki uwijały się jak pszczółki, były bardzo niewidoczne.
5. DJ Maciek Józefowicz – stworzył niesamowity klimat, nie wyobrażam sobie nikogo innego na jego miejscu. Warty swojej ceny Nie organizował tandetnych konkursów i idealnie dopasowywał muzykę do towarzystwa.
6. Videofilmowanie StarArt Bros z Gdańska Osowej. Film piękny. Dużo ludzi się popłakało już na samym początku ze wzruszenia zaś później płakali ze śmiechu ze swoich wygłupów :P
7. Cukiernia hotelu Haffner w Sopocie – najlepsze ciasta i torty jakie kiedykolwiek jadłam. Pycha! Zamówiłam 12 dużych blach ciast a została tylko jedna. Tort w pięciu różnych smakach, każdy wyśmienity.
8. http://www.audidowynajecia.pl – piękne auto na ślub, naprawdę robi wrażenie.
9. Autokary „Dobrucki” – wszystko na czas, sprawnie, szybko i tanio.
Na tym kończę, poniżej wklejam kilka zdjęć. Gorąco wszystkich pozdrawiam i życzę powodzenia przy organizacji wszystkiego co dotyczy tego JEDYNEGO DNIA, a tym, którzy są już po gratuluję i życzę wszystkiego dobrego!!!!!

a tak wyglądała moja fryzura z tyłu:

1. Salon sukien ślubnych BJ w Wejherowie – sukienka piękna (wg mnie oczywiście).
2. Salon fryzjerski M.M. Lademann z Gdyni – Pani Magda uczesała mnie dokładnie tak jak chciałam. Fryzurka wytrzymała całą noc.
3. Makijaż mój i mojej świadkowej – Pani Magda Mosińska z Rumi – mimo upałów nie spłynął Kilku znajomych mnie aż nie poznało w kościele hi hi.
4. Sala „Maciejka” w Koleczkowie – jedzenia full, goście zachwyceni jego ilością i smakiem. Dekoracje wystarczające bo sala sama w sobie jest bardzo strojna. Kelnerki uwijały się jak pszczółki, były bardzo niewidoczne.
5. DJ Maciek Józefowicz – stworzył niesamowity klimat, nie wyobrażam sobie nikogo innego na jego miejscu. Warty swojej ceny Nie organizował tandetnych konkursów i idealnie dopasowywał muzykę do towarzystwa.
6. Videofilmowanie StarArt Bros z Gdańska Osowej. Film piękny. Dużo ludzi się popłakało już na samym początku ze wzruszenia zaś później płakali ze śmiechu ze swoich wygłupów :P
7. Cukiernia hotelu Haffner w Sopocie – najlepsze ciasta i torty jakie kiedykolwiek jadłam. Pycha! Zamówiłam 12 dużych blach ciast a została tylko jedna. Tort w pięciu różnych smakach, każdy wyśmienity.
8. http://www.audidowynajecia.pl – piękne auto na ślub, naprawdę robi wrażenie.
9. Autokary „Dobrucki” – wszystko na czas, sprawnie, szybko i tanio.
Na tym kończę, poniżej wklejam kilka zdjęć. Gorąco wszystkich pozdrawiam i życzę powodzenia przy organizacji wszystkiego co dotyczy tego JEDYNEGO DNIA, a tym, którzy są już po gratuluję i życzę wszystkiego dobrego!!!!!

a tak wyglądała moja fryzura z tyłu: