Moje wesele - relacja

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam!

Jeszcze całkiem niedawno sama na tym forum szukałam wielu informacji/inspiracji, więc teraz chciałabym się podzielić moimi wrażeniami ze współpracy z firmami, które sprawiły, że mój ślub i wesele były najpiękniejszym wydarzeniem, bez żadnych wpadek i zgrzytów :)

Ślub: Dominikanie Gdańsk - Kościół przepiękny, cała ceremonia piękna, a oprawą ślubu zajęła się schola akademicka z tegoż kościoła - coś pięknego! Polecam chóry, zamiast organisty - zupełnie inny klimat, bardziej ascetyczny i wzniosły.

Wesele: Kalinówka - absolutnie najlepszy wybór z możliwych. Wcześniej nie mogłam znaleźć zbyt wielu opinii na temat tego miejsca, więc czuję się wręcz zobowiązana do napisania kilku słów tutaj:
Od samego początku wspaniała współpraca z właścicielami Kalinówki, doradzali, byli elastyczni na moje propozycje, a gdy z racji ich doświadczenia twierdzili, że coś można by zrobić inaczej, polegałam na ich wiedzy i się nie zawiodłam. Miejsce piękne, co widać na zdjęciach w ich galerii. Jedzenie PRZEPYSZNE! Nie dość, że było go bardzo dużo, to goście naprawdę zachwalali. Najlepsze co mogło być to obiad podany na półmiskach - wszyscy mogli sobie wybrać co chcieli, robić dokładki i dowolnie miksować dania. Przekąsek masa i w różnym stylu - każdy znalazł coś dla siebie. Obsługa bardzo młoda i sprawna. Na bieżąco informowali ile czego zostało (napojów i wódki), żebyśmy mieli nad tym kontrolę. Organizacja przednia, pięknie przystrojone stoły, które przyciągały uwagę. Absolutnie polecam!

Ciasta i tort: Cukiernia Baccate z Gdańska - rewelacja! Tort przepyszny malinowy na delikatnym biszkopcie i kremem na bazie mascarpone. Goście się zajadali! Ciasta równie pyszne w dobrej cenie, znikały ze stołu w zastraszającym tempie :) POLECAM!!

DJ: dj Marcin Młodzikowski - wzięliśmy go z polecenia i...warto było! Kolejny raz ciężko było znaleźć jakieś opinie w necie, ale zaufaliśmy naszemu pierwszemu wrażeniu po spotkaniu z nim. Energiczny facet, który świetnie dopasowywał do siebie kawałki i reagował na to co się działo na parkiecie. Muzyka przeróżna, każdy znalazł coś dla siebie. Konkursy fajne, w małej ilości (tak sobie zażyczyliśmy), wszyscy się świetnie bawili. Przerw było mało (nie to co przy orkiestrach, które co chwilę idą na jednego), umilał je przyjemną muzyką jazzową itp. Sprawdził się świetnie, polecam z czystym sercem!

Fotograf: fototrefl.com, Artur Żurawski - na efekty jego pracy musimy jeszcze poczekać, bo ślub dopiero co się odbył, ale wiem na pewno, że pan Artur się ostro uwijał i zdjęć jest zrobionych mnóstwo, będzie w czym wybierać ;) Był niemalże "niewidoczny", w takim sensie, że nie czuło się jego obecności, nie był nachalny z aparatem, więc wiele zdjęć będzie naturalnych, niepozowanych i prawdziwych :)

Jedno wiem na pewno, dokonałam najlepszych wyborów z możliwych, polecam w/w firmy/osoby i życzę Wam, byście były zadowolone z tego dnia co najmniej tak jak ja :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Moje wesele - relacja

serdeczne gratulacje, podziel się proszę zdjeciami ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super widac ze warto wybierac nie sprawdzone i nie oklepane miejsca, udlugodawcow .... Wiadomo troche ryzyka ale troszke mnie uspokoilas bo sama wybralam nie znane miejsce , dj-a tzn malo opinii na forum ale nie kazdy siedzi na forum:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje i wszystkiego dobrego!!

Kilka dni temu otrzymaliśmy z mężem upragnione zdjęcia (trwało to tak długo, bo plener robiliśmy miesiąc po ślubie). Dziewczyny - zdecydowanie polecam firmę FOTOTREFL Artur i Monika Żurawscy. Zdjęcia wyszły przepięknie. Mimo, że w dniu ślubu było trochę szarawo, to kolory zdjęć są bardzo ładne, zdjęcia są tylko po delikatnym retuszu (niektóre) i nie ma wrażenia sztuczności i masy nałożonych na nie filtrów. Czuję się zobowiązana do pochwalenia w/w firmy, bo po prostu na to zasługuje :) Cena/jakość/ilość zdjęć ---> 6/6 Wszyscy, którzy oglądają nasz album ślubny są zachwyceni :)

Zapomniałam jeszcze napisać skąd brałam dodatki graficzne na ślubie (winietki, zaproszenia, podziękowania) - AmeliaWedding. Wiem, że w internecie można było znaleźć różne opinie na ich temat, ale ja się nie zawiodłam. Bardzo zależało mi na konkretnym modelu zaproszeń i uparłam się, że będę je miała ;) Wystarczyło nieco wcześniej złożyć zamówienie, żeby w razie opóźnienia niepotrzebnie się nie denerwować.

Suknia ślubna Agnes - czasem różnie bywa z humorami Pań obsługujących, ale ogólnie wrażenia miałam dobre, a z sukni byłam bardzo zadowolona. Do ostatniej chwili były wprowadzane delikatne poprawki, żeby nic mnie nie uwierało itd. Jakość usługi na bardzo dobrym poziomie.

Podsumowując: Kalinówka, Fototrefl, dj Marcin Młodzikowski, cukiernia Baccate, AmeliaWedding -> POLECAM z czystym sumieniem :)

Po wejściu na stronę Kalinówki - jestem zachwycona :D Czy możesz zdradzić cenę od osoby? Nie mogę nigdzie znaleźć o tym informacji..

gratuluję serdecznie! :) Mam nadzieję, że sama będę tak pozytywnie rozentuzjazmowana po swoim ślubie :D

Wszystko zależy jakie chcesz mieć menu i co ustalisz z właścicielami. Najlepiej zadzwoń do nich lub napisz maila - na pewno dostaniesz odpowiedź z przykładowym menu :) Wszystko indywidualnie można dopasować, a ceny są porównywalne z innymi miejscami. Ja moje menu dostosowywałam do niższej kwoty, którą mogę wydać i uwierz mi, jedzenia było na tyle dużo, że po rozdaniu gościom pudełek z jedzeniem, sama przywiozłam do domu jeszcze z 6 :)

Nie ma się czego obawiać pisz do Kalinówki maila!

Pozdrawiam i życzę spełnienia ślubnych marzeń!

Na ile osob bylo twoje wesele w kalinowce?

Około 60

czy mogłabym prosic o twojego maila na priv? chciałabym dopytac o kilka szczegółow:)

ponawiam prośbę o maila, podaje swojego slubgdansk@gmail.com - odezwij się proszę, mam kilka pytań dotyczących kalinówki:)

Hej, mam pytanie odnoście wesela w Kalinowce. Czy zapewnialiscie gościom miejsca noclegowe? Jeśli tak to w jakich miejscach bo z tego co sie orientuje sam obiekt nie oferuje noclegów. Jeśli nie gwarantowaliscie noclegów to jak to zalatwiliscie? Będę wdzięczna za podpowiedzi. Mamy rodzine z dwóch miast wiec kwestia noclegu jest dla nas ważna.

Hej, czy mogłabyś podać stronę Twojego DJ albo jakiś kontakt do niego?

Szukamy DJ na Nasze wesele i nie możemy znaleźć takiego, który by spełnił Nasze wymagania :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, oto kontakt do DJ'a, który u nas grał :)

Dj Marcin
504-576-543
DjMarcinMlodzikowski@gmail.com

@user_138018337362

Napisz do nich bezpośrednio, udzielą Ci każdej informacji :)

To co innego pytać właścicieli, a zadowolonej osoby, która korzystała z usług. :)

Dziękuję bardzo za kontakt do DJ. Jutro jedziemy na spotkanie :)

A jak organizacja ślubu w św. Mikołaju? Czy można "wprowadzić" własny chór? Mogłabyś napisać jak miałaś ustrojony kościół? Bardzo proszę o odpowiedź na maila zft@poczta.fm

Gratulacje!:)