Mokry kaszel.

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Cześć dziewczyny. Czy podawałyście swoim dzieciom flavamed w postaci tabletek musujących do rozpuszczania w wodzie? Zastanawiam się czy podac mojej prawie 3-letniej córce, czy może lepiej podać jej syrop.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mokry kaszel.

a nie lepiej zadzwonić do Waszego pediatry i zapytać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

własnie dzisiaj idziemy do lekarza i się zapytam ale chciałam wiedzieć czy wy dawałyście

na kaszel najlepiej działają INHALACJE - przerobiłam na 2 dzieci - starszy dostaje kaszel z byle powodu - wystarczy że sie pogoda zmieni - i szczerze, żadne syropy nie działają tak dobrze jak inhalacje - wystarczy inhalacja z samej soli fizjologicznej przez pare dni i po kaszlu

A czym najlepiej inhalowac? Moj ma zapalenie oskrzeli.

Mojemu maluchowi (4 miesiące) na zapalenie oskrzeli lekarka zaleciła Atrovent (8 kropli leku i 2 ml soli)...i po 2 dniach już nic w nie było słychać w oskrzelach :) Trochę kaszlu jeszcze zostało, więc teraz doleczamy się inhalacjami z samej soli. No i po każdej inhalacji obowiązkowo 10 min. oklepywania plecków (tego raczej dzieci nie lubią;/).

Moj ma juz drugi raz i dsostal antybiotyk. Pytalam czy moze byc atrovent i berodual ale powiedziala ze to za malo. Lekarka wymienila cos na litere M ale nie zapisala na kartce :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mucosolvan?

jak atrovent i berodual nie pomagają - my zawsze bierzemy PULMICORT - sterydowe ale jedyne po czym przechodzi - tydzień inhalacji po 3 razy dzienne i o kaszlu zapominamy

my na wieczny złobkowy kaszel dostalismy obecnie od alegrologa
flixotide do tuby do wziewów
buderin - krople do nosa
monkasta - do zucia na noc
inhalacja z soli + artowent ( juz na sie skonczyl wiec sama sol fizjologiczna ) x 2 dziennie
no i xyzal

dobrze działały inhalacje z pulmicortu ale to lek na ryczał z duza znizka ( cos ze 100 zł na kilka zł) wiec lekarze nie zawsze chca dawac..

to co napisałam u góry to leki alegrologiczne wiec nie wiem czy od zwykłago pediatry dostaniesz...

Wlasnie woriclam od lekarza. Podobno mucosolvan wzmaga katar, wiec jesli jest duzy, to lep[iej zrezygnowac.
Na Atrovent jest za maly (13 mcy) nie wspomnialam ze uzywal jak mial 3 mce ;)
No i zostalismy przy Berodual.

ja na wszelkiego rodzaju kaszle kupuję syrop prawoslazowy lub z babki lancetowatej - u nas najbardziej skutkują , jak kazel jest duszący dodatkowo podaję Sinecod na noc...

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (50 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Usuwanie znamion. Miałyście? Jaki koszt? Kogo polecacie? (63 odpowiedzi)

Mam do wycięcia parę pieprzyków ze względów zdrowotnych. Powiedzcie mi proszę czy znacie jakiegoś...

Sikanie u pięciolatki (25 odpowiedzi)

Hej. Jestem mamą pięcioletniej Mai. Jest zdrową wesołą dziewczynką która niestety notorycznie...