Morskie Przedszkole - wątpliwości związane z rekrutacją
Witam. Mój post jest skierowany głownie do Mam, które chciały od września 2016r. oddać swojego 3- latka do Przedszkola Morskiego. Jak wiadomo to przedszkole upubliczni się od września. Niestety w naborze elektronicznym, który dziś ruszył w ogóle nie ma możliwości zapisu, ponieważ nie stworzono grupy 3-latków w tym Przedszkolu. Jeszcze w zeszłym tygodniu Pani Dyrektor zapewniała mnie telefonicznie, że taka grupa powstanie... Uważam, że przy upublicznianiu doszło do pewnych nieprawidłowości, które należy poruszyć na szerszym forum. Sama wiem o sytuacji, gdy Rodzice dziecka zablokowali miejsce wpłacając wpisowe przed 7.03 (gdy Dyrekcja musiała podać listę dzieci kontynuujących). Uważam jednak, że jako kontynuujące powinny być podane przez Panią Dyrektor jedynie dzieci, które na dzień 7.03. uczęszczały do Przedszkola i mają podpisane umowy, a nie dzieci, których rodzice zapłacili tylko wpisowe i pójdą tylko na miesiąc/ dwa i nawet nie mają podpisanych umów. Oczywiście- na razie przedszkole jest prywatne, ale... w ten sposób Pani Dyrektor rozdysponowałą miejsca, które miały się upublicznić od września i to jest już w pewnym sensie wątpliwe moralnie, być może nawet nielegalnie. Jeśli ktoś z Państwa jest w takiej sytuacji i chciał posłać Dziecko do tego przedszkola, a obecnie nie ma takiej możliwości- proszę o kontakt.