Możecie polecić kogoś do wymiany termostatów

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
jak w temacie. Może polecicie kogoś kto w miarę tanio wymieni mi dwa termostaty przy grzejnikach.

Z góry dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Możecie polecić kogoś do wymiany termostatów

Same głowice wymienia sie samemu - jak żarówki :)
Gorzej z zaworami - choć problem nie polega w samej wymianie - ta jest szybka i prosta - ale w spuszczeniu wody z instalacji.
W zależności od tego, gdzie mieszkasz (dom, blok) jest to mniej lub bardziej upiardliwe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli to blok i napotkasz trudnosci (bardziej administracyjne niż techniczne) to są firmy, które to zrobią bez spuszczania wody (zamrażając rury tworzą korki lodowe). Ale to już tanie nie jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie tego się obawiam. Mieszkam w bloku i szczerze mówiąc nie wiem co jest nie tak. Wynajmowałam swoje mieszkanie przez 2 lata, jak wróciłam dwa termostaty nie działały. Zimą wiadomo, nic nie zrobię, a potem jakoś mi się zapomniało :)
Termostaty kręcą się w kółko, ale w ogóle nie regulują ciepła

To kupujesz same "gałki" (głowice) i sama je sobie wymieniasz.
To naprawdę stopniem trundości zliżone jest do wymiany żarówki.
Tylko musisz kupic tego samego typu. Zawory danego producenta współpracują z jego głowicami - a z innymi nie.
Jak będziesz przykręcać nową główkę, to zwróc uwagę, aby występ (występy) zgrał się z wgłębiebiem (wgłębieniami). A może teraz właśnie masz tak przykręcone, ze główka nie jest na właściwym miejscu - i możesz sobie kręcic do woli a i tak to niczego nie zmienia? Może wystarczy przykręcić ją prawidłowo?
W głowicy w zasadzie nie ma się co zepsuć - i jeśli ktoś jej nie uszkodził mechanicznie, to powinna działać.

Gdzie mieszkasz? (dzielnica)

jak je odkrecilam to w jednej w ogóle "czegoś" nie ma. Nie bardzo na tym się znam.
Mieszkam we Wrzeszczu

myślałam, żeby to zrobić sama, ale problem polega na tym, że nie będę wiedziała, czy to problem tylko tego i się okaże zimą, że znowu nie działa, tego się obawiam

Poszło info na priv.

Sadyl, nie mieszaj babeczce w głowie za dużo.
Zawory to problem administracji. Więc niech dzwoni do nich. Poza tym jest przed sezonem grzewczym, ciśnienie znikome. Jak mieszka gdzieś na górnych piętrach w bloku to wystarczy spuścić wodę z pionu do piętra poniżej jej mieszkania.
Dzwoń koleżanko do administracji.

ZOSTAŃ BOHATEREM!!!
1.WYKRĘĆ
2. KUP TAKIE SAME
3.WKRĘĆ

2 GŁOWICE OKOŁO 100 PLN

NIE MASZ CZASU
DZWOŃ : 694 585 431 PIOTR
WYMIENIĘ ZA 120 A MOŻE DROŻEJ

PORADA BEZPŁATNA

Inne tematy z forum

Przeprowadzki (9 odpowiedzi)

Jeśli nie macie skąd wziąć kartonowych pudeł do przeprowadzki to polecam sklep...

Schody (3 odpowiedzi)

Witam, Poszukuje firmy badz stolarza ktory wykona mi schody w domu. Wstepnie podobaja mi sie...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (63 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...