Można zabrać jedzenie do samolotu?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Dziewczyny pomóżcie. Ostatnio leciałam samolotem wieki temu i wtedy nie można było zabierać żadnej wody do samolotu. Teraz lecimy z Amelką i nie wiem czy mogę zabrać jej bidon z wodą? Czy wodę dopiero po odprawie można kupić? A co z jakąś zagryzką typu chrupki itd? Stresa mam nieziemskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Można zabrać jedzenie do samolotu?

możesz wziąć bez problemu, najwyżej będą kazali Tobie zrobić łyka. Co do jedzenia, to też można wziąć:)

W Polsce nie ma żadnego problemu tylko będziesz musiała tej wody spróbować. Chrupki czy inne przekąski również można mieć. Wodę w butelce najlepiej z tych mniejszych. Natomiast wracając w czerwcu z UK niestety nawet wody w termosie nie mogłam mieć, musiałam oddać termos by wylano z niego wodę. Pierwszy raz spotkałam się z taką sytuacją :(

Latamy co roku do Egiptu, Tunezji, Turcji... itp i zawsze bierzemy 1,5l wodę do samolotu, kanapki, cukierki, batoniki, paluszki itp :) do podręcznego bagażu.

Agusia z jakiego lotniska lecialas? ja z luton i tez kazali mi wylac napoj z buteli zakmnietej zamknieciem. powiedzieli mi, ze gdybym miala zakretke ze smoczkiem to moglabym to wniesc (a smoczek bym w bagazu nadanym)i ni klocilam sie z tymi celnikami, ale nie dalo rady i w bootsie po odprawie musialam kupic dokladnie taki sam soczej jak 200metrow wczesniej mi wylano :/

Ja ostatnio wracając do Polski tez musiałam wyrzucić picie dla małego :/

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Pomysł na prezent dla 60latki (165 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...