Murat - help!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy ktoś orientuje sie, jak kształtuja sie koszty wesela w Muracie? To przykladowe menu, ktore dostalam od kierownika, jest dosc ubogie. Ile trzeba zaplacic, zeby goscie sie najedli? Pan kierownik jest dosc tajemniczy i powiedzial,ze szczegoly menu ustali ze mna na trzy tygodnie przed weselem. Ale ja chcialabym wiedziec teraz, ile bede musiala zaplacic. Bardzo prosze o jakiekolwiek informacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Murat - help!

Tez jestem ciekawa. Moze ktos cos wie na ten temat??

Witam
Nie byłam w Muracie na weselu ale byłam na balu i muszę napisać, że za 125 zł od osoby które płaciliśmy- nie było do jedzenia prawie nic!!!!!! Kelnerzy beznadziejni- oburzyło mnie to, że jak coś spadło na ziemie przez ich winę- nie raczyli nawet tego ponieść!!! Po godzinie 2 rano- pod stołami i koło stołów na ziemi było wszystko.........coś okropnego!!!!. Mieliśmy zamówioną wódkę 0,75 na parę, a po 12 w nocy kelnerzy zaczęli przynosić 0,5 na parę- co się okazało zamienili oni wódki w srzynkach!!!!! Odradzam wszystkim Murat na jakiekolwiek wesela i inne przyjęcia- jest tyle pięknych miejsc w Trójmieście.....!! Naprawdę....Ale cóż może na weselach jest tam lepiej???

Dzieki za odpowiedz:) oj, to mnie zmartwilas. Ale moze na weselach jest inaczej. Blagam, niech sie ktos wypowie, bo juz niedlugo musze podjac decyzje.

skoro masz jedna porzadnie negatywna odp to lepiej zrezygnuj i zmien lokal, wiesz ja tez np myslalem o szydlowskim ale ktos tu napisal ze kradna wiec szydłowski odpadl, zreszta jakos nikt tam nie robi wesel i to jest dziwne!!:(

Jedna negatywna opinia nie przesadza jeszcze sprawy, tym bardziej, ze dotyczy ona sylwestra a nie wesela. Poza tym, nie spotkalam sie jeszcze z lokalem, o ktorym bylo 100% pozytywnych opinii. Pozdrawiam.

no tak , ale skoro slyszysz neg a nie pozyt info to raczej sie zastanow, a jezeli sie z tym az tak nie zgadzasz to po co pytasz?:P come on, zreszta to twoja decyzja gdzie robisz, wiec chyba sama rozwiazalas swoj problem :)) pozdrowka i wiecej optymizmu!:D

Dzieki za cenne uwagi, Koles ;)))))))

Kiedyś w Muracie byłam na imprezie zakładowej, co prawda było to dawno, ale wspominam pozytywnie, jedzenie było całkiem dobre i nie brakowało, nie wiem ile wynosił koszt, obsługa była ok, trochę sala mało przytulna, to było na dole, ale to było dawno i mogło coś się zmienić, właściwie to masz rację nie ma co sugerować się jedną opinią, poza tym jak już tu trochę obserwuję to konkurencja nie śpi hi hi hi

wierz mi sam big problem z miejscem na wesele! sam juz nie wiem, wciaz rozwazm 3 opcje- nadmorski, estragon, dwor oliwski i dalej nie wiem :(( trudna decyzja tym bardziej ze czas leci!!:)) a powiedz jak cenowo wyglada w Muracie??czy ciasta i napoje wliczone?:)pewno nie, bo tak juz chyba nigdzie nie ma:))

Jesli chodzi o ceny w muracie, to dostalam przykladowe menu na 60 osob, koszt na osobe 120zl. Nie ma w tym ciast, owocow ani napojow. Do tego 10% za obsluge. ALe to menu jest baaardzo ubogie, w sumie,oprocz obiadu,sa tylko 4 przekaski i wedliny, wiec malo. Zastanawiam sie, ile trzeba zaplacic,zeby bylo wiecej.

A propos Murata - mielismy tam zarezerwowany termin na sierpien 06, ale zrezygnowalismy. Koszt 120 lub 130 menu (bez ciast i napojow + alkohol wlasny). Do tego 10% za obsluge czyli menu wychodzilo: 132 lub 143 zl za os. + wlasne napoje, ciasta i alkohol. Sa tam dwie sale, jedna b. kiepska (niska i mala), druga lepsza - ale wszystko bez rewelacji. Konkurencyjny Faltom ma wyzszy standard, zdecydowanie! lepsze sale itp.
Estragon - bez zarzutu! (minus to problem z parkowaniem i terminami - wolne sa piatki!). Poza tym zdecydowanie wyzsza liga niz Murat.
Nadmorski - wiekszosc negatywnych opinii....ktore mi sie potwierdzily "w praniu"
Dwor - najwyzsza liga ale ceny min. o 100 zl za osobe wyzsze niz reszta loakli.
Reasumujac: nadmorski - dno! (duzo jest opinii o nim wiec warto poczytac)
Dwor b. drogi (realnie jakies 250 za os.), Estragon calkiem OK i ceny nizsze w Dworze. Faltom calkiem niezly... ale wszystko to kwestia gustu i portfela.

czemu nie nadmorski??!?!??!?!!?

Witam,

skoro już pytasz się o Murat, to może bliżej będzię Tequilla w Rumi. Wysłałam do nich maila i przysłali mi w odpowiedzi przykładowe menu-naprawde atrakcyjne za taką również cene.

My planujemy ten wielki dzień na czerwiec 2007roku, ale już się oglądałam za lokalami i ten pozyższy na razie okazuje się najkorzysztniejszy.

Pozdrawiam

Tez chcielismy zrobic wesele w Muracie. Pojechalismy wiec na miejsce, "sprawdzic" jedzenie - zamowilismy obiad i ... to co zastalismy na miejscu przeszlo wszelkie oczekwania! Dwoch kelnerow - bardzo wczorajszych ( a byla to niedziela) - ledwo trzymali sie na nogach, rozlali herbate na stol w momencie gdy mi ja podawali, (oczywiscie nie zrobilo to na nich wrazenia) ,nie wspomne juz o wyziewach z ich ust! Sala beznadzielna - totalny kicz - zupelne przeciwienstwo tego co ten hotel pokazuje w internecie. Radze dobrze sie zastanowic zanim wybierzecie to miejsce na wesele. Mozecie byc rozczarowani zarowno wy jak i goscie!

my tez rozwazalismy zrobienie wesela w Muracie, ale wystarczylo bym zobaczyla sale i juz stwierdzilam ze nie. Oferta menu na ktora patrzylam to nic specjalnego i ogolnie rzecz biorac zdecydowanie wygral Faltom.

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)))

My mieliśmy weselew Muracie we wrześniu ub. roku na dolnej sali.Menu ustalaliśmy prawie przed weselem kiedy było pewne ile osób przyjdzie.Profilaktycznie(żeby zostało na poprawiny) zamówiliśmy więcej jedzenia- niepotrzebnie dużo zostało i po poprawinach rozdaliśmy resztę rodzinie( kelnerzy popakowali wszystko do pudełek).Jedzenie naprawde dobre.Kelnerzy równiez się spisali. Byliśmy bardzo zadowoleni zresztą nasi goście również.Razem z poprawinami wyszło ok150zł. Wynegocjowaliśmy takze atrakcyjną cenę noclegów.

ankaz napisał(a):

> My mieliśmy weselew Muracie we wrześniu ub. roku na dolnej
> sali.Menu ustalaliśmy prawie przed weselem kiedy było pewne
> ile osób przyjdzie.Profilaktycznie(żeby zostało na poprawiny)
> zamówiliśmy więcej jedzenia- niepotrzebnie dużo zostało i po
> poprawinach rozdaliśmy resztę rodzinie( kelnerzy popakowali
> wszystko do pudełek).Jedzenie naprawde dobre.Kelnerzy równiez
> się spisali. Byliśmy bardzo zadowoleni zresztą nasi goście
> również.Razem z poprawinami wyszło ok150zł. Wynegocjowaliśmy
> takze atrakcyjną cenę noclegów.

Wielkie dzieki za konkretna odpowiedz! 150 zl z poprawinami? A ile w tym zmiescilo Ci sie przekasek? I ile oni proponuja tych przekasek na osobe? Jeszcze raz dzieki i buziaki!

Moja siostra miała wesele w muracie 2 i pół roku temu. Za osobę płacili 125 zł, ale ciasta, torty, alkohole, napoje plus wędzony łosoś,węgorz i śledzie przywozili sami. Jedzenie było o.k. i spokojnie starczyło go na poprawiny (domawiali tylko czerwony barszcz). Wiele do życzenia pozostawiała natomiast obsługa, trzeba było szukać kelnerów, a brudne talerzyki na stołach i puste butelki stojące przed gośćmi były standardem. Na sali, pomimo wcześniejszych zapewnień kierownictwa o istniejącej klimatyzacji, można było wyzionąć ducha.Chroniczny brak lodu. Mile zaskoczona byłam natomiast poprawinami. Bardzo podoba mi się pomysł zorganizowania ich na dworzu, mają do tego specjalnie przygotowany placyk za hotelem i na poprawinach obsługa była o.k.

Rok temu również zadawałam pytanie o Murat na forum, było kilka odpowiedzi negatywnych więc sie przeraziłam ale miałam wpłaconą zaliczkę i decyzja była podjęta.Wesele się jednak udało,kelnerzy tez się starali.Może trafiliśmy na taką zmianę a może zawsze tak jest ale jestem zadowolona, że tam robiłam.Porcje miałam zamówione na 60+5 tzw wykrytych(dodatkowych)na poprawiny podałam ok35osób razem zapłaciłam9tyś.Ryby,ciasta, napoje, alkohol załatwialiśmy sami.

Witam :)

Ja mam dobre wspomnienia z Muratu, parę lat temu byłam tam na ślubie mojej siostry. Jedzenie było bardzo dobre, było go wręcz tyle, że nie było szansy wszystkiego posmakować. Obsługa bardzo miła. Niestety nie pamiętam cen i dokładnego menu - trochę czasu od tego minęło :-).

W każdym razie polecam
Serdeczne pozdrowienia

wprawdzie nie robimy tam wesela ale brat byl na weselu swoje kolezanki tam.... ona zaplacila cyab 140 zl i jedzonka bylo pod dostatkiem i bardzo dobre ( on jest wybredny i uwielbia jesc zarazem;)) oprocz jedzenia na stole bylo miejsce wydzielone gdzie zawsze staly dodatkowe napoje i ciasta.... niestety nie mam menu;/ pozdrawiam