Mury Hebronu

Temat dostępny też na forum: Mury Hebronu
Opinie do spektaklu: Mury Hebronu.
Teatr Muzyczny CAPITOL we Wrocławiu
Mury Hebronu
Scenariusz na podstawie powieści: Andrzeja Stasiuka
Premiera: 20-04-2010

Scenariusz oparty na podstawie utworów Stasiuka ukazuje więzienną rzeczywistość od środka, dając widzom szansę na obejrzenie spektaklu niemalże z perspektywy więźnia. A dzieje się tak dlatego, że zwierzenia głównego bohatera, młodego, ulicznego łobuziaka, są na tyle ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szłam na ten spektakl, z nastawieniem "nie spodoba mi się ale pójdę". Od momentu wchodzenia na salę już czułam ze to coś innego. Ten hałas więzienny robił niesamowite wrażenie. Strażnicy którzy zaprowadzali niektórych na miejsca budzili respekt. Ustawienie sali również mnie zaskoczyło. każdy faktycznie mógł czuć się w środku tego więzienia. Siedząc w II rzędzie miałam obawy do swojego bezpieczeństwa, czy aby na pewno "ten facet" nie wybiegnie i czegoś głupiego nie zrobi? Zakończenie spektaklu było baaardzo oryginalne! I tu za pomysł wieeeelkie brawa. Szkoda tylko, że nie mogliśmy nagrodzić brawami aktorów, a i wychodzenie z sali gdy na scenie jest jeszcze aktor jest nietaktem.Ale nie w tej sytuacji;)
BRAWO!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Mistrz i Małgorzata (32 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Mistrz i Małgorzata . Michaił Bułhakow "MISTRZ I MAŁGORZATA" Już 11...

Stosunki na szczycie (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . "Stosunki na szczycie" Edwarda Taylora zaczynają...

Puste miejsca (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Puste miejsca . PUSTE MIEJSCA Autor:Clàudia Cedó Reż.:Lena Frankiewicz...