Muszka czy krawat?

Temat dostępny też na forum: Wesele
Nie wiem co jest teraz bardziej w modzie ,bardziej podoba mi się mucha taka elegancka ,ale czy to już nie przestażałe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Muszka czy krawat?

e tam, nie przejmuj się tym, czy coś jest przestarzałe, czy nie ;)
my chcieliśmy muchę i mucha była :)

krawat to na co dzień, a butonierka- mi się nie podoba :)

Jak dla mnie to zdecydowanie krawat.
Nie znoszę muszek! Była na nie moda, ale bardzo dawno temu!

Mój mąż miał taki krawato-musznik (nie mylić z typowym musznikiem) - świetna sprawa.

Muszka jest bardzo elegancka :)

Słluchajcie a czy obecnie to każdy już nakłada muszkę? :)

No cóż. Taka moda. Mój również miał na sobie muszkę ponieważ było to moim zdaniem bardziej eleganckie i lepiej pasowało do białej koszuli i do czarnego garnituru. Poza tym zerknij sobie na zdjęcia z festiwali filmowych.Wielu aktorów ma na sobie włąśnie muszkę a nie krawat ( jakieś 90%).
Plus jest też ten ,ze nic nie wpada do zupy :D
Tak na marginesie to ciekawe muchy ma Lancerto: https://www.lancerto.com/dodatki/muchy.html

Ja na początku byłam zdecydowanie za krawatem, ale gdy zobaczyłam narzeczonego w muszce- zmieniłam zdanie. Do smokingu zdecydowanie mucha.
Ponadto większość Gości płci męskiej będzie w krawatach. Pan Młody powinien się wyróżniać.

Pan młody musi być elegancki a krawaty są ... oklepane więc mucha

PZDR
Allstarband

To zależy od preferencji Pana Młodego ;-) Nie każdemu mucha pasuje. Mój obecny mąż zdecydowanie lepiej prezentuje się w krawacie, moim i jego zdaniem mucha postarza go o dobre 10 lat ;-) Na szczęście w tym temacie oboje byliśmy zgodni. A krawat wcale nie musi być pospolity i wyglądać pospolicie. Dużo zależy od materiału i długości ( np. muszniki). Zapewniam, że prezentował się bardzo elegancko i szlachetnie ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A z tym, że krawat jest "oklepany", też się nie zgodzę. Zależy, czy ktoś nosi go na co dzień. Mój mąż nie nosi ich wcale, więc i tak czuł się na ślubie wyjątkowo właśnie przez to, że go włożył :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...