Nie wiem co jest teraz bardziej w modzie ,bardziej podoba mi się mucha taka elegancka ,ale czy to już nie przestażałe?
00
Re: Muszka czy krawat?
beata.tr
(17 lat temu)
e tam, nie przejmuj się tym, czy coś jest przestarzałe, czy nie ;)
my chcieliśmy muchę i mucha była :)
krawat to na co dzień, a butonierka- mi się nie podoba :)
00
gaaasiulka
(17 lat temu)
Jak dla mnie to zdecydowanie krawat.
Nie znoszę muszek! Była na nie moda, ale bardzo dawno temu!
00
Karolinka 29
(17 lat temu)
Mój mąż miał taki krawato-musznik (nie mylić z typowym musznikiem) - świetna sprawa.
00
aaggaa
(17 lat temu)
Muszka jest bardzo elegancka :)
00
~anonim
(8 lat temu)
Słluchajcie a czy obecnie to każdy już nakłada muszkę? :)
00
~anonim
(8 lat temu)
No cóż. Taka moda. Mój również miał na sobie muszkę ponieważ było to moim zdaniem bardziej eleganckie i lepiej pasowało do białej koszuli i do czarnego garnituru. Poza tym zerknij sobie na zdjęcia z festiwali filmowych.Wielu aktorów ma na sobie włąśnie muszkę a nie krawat ( jakieś 90%).
Plus jest też ten ,ze nic nie wpada do zupy :D
Tak na marginesie to ciekawe muchy ma Lancerto: https://www.lancerto.com/dodatki/muchy.html
00
koliberek1990
(8 lat temu)
Ja na początku byłam zdecydowanie za krawatem, ale gdy zobaczyłam narzeczonego w muszce- zmieniłam zdanie. Do smokingu zdecydowanie mucha.
Ponadto większość Gości płci męskiej będzie w krawatach. Pan Młody powinien się wyróżniać.
00
~kk
(8 lat temu)
Pan młody musi być elegancki a krawaty są ... oklepane więc mucha
PZDR
Allstarband
00
~poslubiona
(8 lat temu)
To zależy od preferencji Pana Młodego ;-) Nie każdemu mucha pasuje. Mój obecny mąż zdecydowanie lepiej prezentuje się w krawacie, moim i jego zdaniem mucha postarza go o dobre 10 lat ;-) Na szczęście w tym temacie oboje byliśmy zgodni. A krawat wcale nie musi być pospolity i wyglądać pospolicie. Dużo zależy od materiału i długości ( np. muszniki). Zapewniam, że prezentował się bardzo elegancko i szlachetnie ;-)
10
~poslubiona
(8 lat temu)
A z tym, że krawat jest "oklepany", też się nie zgodzę. Zależy, czy ktoś nosi go na co dzień. Mój mąż nie nosi ich wcale, więc i tak czuł się na ślubie wyjątkowo właśnie przez to, że go włożył :)