NACIĄGANIE PRZEZ ZDIZ

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta
wczoraj zaparkowałam auto na ul. Curie -Skłodowskiej, kupiłam bilet w parkometrze i zostawiłam wewnątrz auta przed przednią szybą. Bilet był czytelny i wszystko można było przeczytać z zewnątrz -sprawdzałam. Mimo to, kiedy wróciłam do auta zauważyłam włożony za zewnętrzną wycieraczkę ( z przeciwnej strony niż bilet) mandat. Zadzwoniłam do ZDiZ i otrzymałam odpowiedź, że widocznie bilet był nieczytelny. Kiedy stwierdziłam , że jest czytelny uzyskałam odpowiedź, że pracownik ZDIZ mi udowodni, że nie jest i że mogę sobie nawet pisać do prasy???? Cóż, uważam , że ZDiZ w chamski sposób próbuje naciągać obywateli, a nuż się uda. Mamy tak umieszczać bilet , żeby był możliwy do zweryfikowania, nie musimy zostawiać go tak, żeby był czytelny dla skanerów. Zgodnie z informacją zamieszczoną na stronie ZDIZ bilet ma być tak umieszczony aby był możliwy do skontrolowania, w ten sposób umieściłam bilet. Najbardziej przykre i zaskakujące jest jednak to, że nawet jak postępuje się uczciwie i zgodnie z prawem, to zostaje się ukaranym. Przecież ZDiZ jest spółka miasta i jeżeli tak postępują to znaczy, że mają przyzwolenie władz na działanie niezgodne z prawem. Ja oczywiście mandatu nie zapłacę.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: NACIĄGANIE PRZEZ ZDIZ

Witam
Podsyłam pomocny link :-)
Zapraszam do złożenia sprawy do sądu i żądania odszkodowania

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/lodz/sad-nie-ma-obowiazku-zostawiania-biletu-parkingowe,1,5164406,wiadomosc.html

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: NACIĄGANIE PRZEZ ZDIZ

Trudno, pech... Udaj się do nich, skoro masz kwit parkingowy ważny w momencie wystawienia mandatu i na spokojnie wyjaśnij sprawę celem anulowania nałożonej kary. Niepotrzebnie stracisz czas, ale i tak lepiej niż by miało dojść do egzekucji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie

pierwszy samochod (12 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?