NAUKI PRZEDMALZENSKIE

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
W PARAFI SW RODZINY NA STOGACH NAUKI U PANI BEATY SA ZA DARMO. POLECAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: NAUKI PRZEDMALZENSKIE

witam
Jak sie skontaktować z tą Panią?Ile trwają?
Aga

Dziewczyny pomocy!!

Ślub mam w maju a nauki nie zrobienie nie wspomne już o poradni,gdzie najszybciej i bezbolesnie możemy to załatwić??

z góry dzięki

upppp

ja mam slub 05.06.2010 i tez nie mam jeszcze tych nauk zaliczonych bo parafia do której nam ksiądz kazał iść ma takie kursy w lutym teraz a niestety w pracy wolnego sobie nie wezme wraz z narzeczonym i też nie wiem co mam robić:(

dowiedziałam sie o tzw.wekendowych kursach ale trzeba zapłacić 160zł. od os.więc drogo:( i do tego cała sobota zajęta bo 10h.trzeba wysiedziec a 5h.w niedziele,więc słabo to widzę a czas leci.....

Dziwię się tym, którzy podchodzą do tych nauk jak do zła koniecznego. Jest to bardzo dobry czas na bliższe poznanie partnerów. Żyjemy dziś w świecie nieco zabieganym, gdzie nierzadko wielu nie ma możliwości się lepiej poznać! Chodzimy na kursy zawodowe, studia, i wiele innych kursów a nie chce się chodzić na nauki, które pomogą lepiej żyć w małzeństwie. Jest to poważne zaniedbanie i ignorancja a przecież duża liczba rozwodów powinna skłaniać raczej do pogłębienia wiedzy o tym jak żyć w małżeństwie, bo widać - niepotrafimy. Ostatnio czytałem świetną książkę [URL=http://gloria24.pl/ksiazki/warto,naprawic,malzenstwo-317-99336950-a002882.html Warto ją przeczytać właśnie dlatego, by uniknąć w przyszłości konieczności ratowania małżeństwa, bo jest już tak źle. Jest to zbiór typowych trudnych sytuacji z jakimi każde małżeństwo musi się zetknąć

Bezboleśnie to tylko w Urzędzie Stanu Cywilnego:/
A jeśli ktoś podchodzi poważnie do nauk to polecamy Matemblewo, 160 zł od pary za kurs, ale warto było. Bo to opłata nie za nauki a za niespodzianki, które tam przygotowywuje wspólnota wraz z księdzem (ksiądz ma mistrzostwo, prawdziwe powołanie!!) Bylismy równiez sceptycznie nastawieni, ale zaskoczenie (pozytywne) było ogromne:)

Polecam nauki w Okrąglaku. Trwają od poniedziałku do czwartku, godz. 19:00 co miesiąc, dokładne info znajdziecie na stronie kościoła. Dodam, że są darmowe, ewentualna opłata jest dobrowolna. Poradnia w kościele na Siedlcach. Jedno spotkanie 3 godziny, w każdą pierwszą i trzecią środę miesiąca o godz. 17:00. Opłata 50 pln. Pozdrawiam.

Polecam nauki weekendowe w Matemblewie!!!
Rewelacja.

Inne tematy z forum

REJESTRACJA NZOZ STOGI (14 odpowiedzi)

Witam! Czy tylko ja mam problemy zeby zarejestrowac sie telefonicznie do lekarza?? Numer ciagle...

Apteka Elżbietańska (3 odpowiedzi)

Wita. Czy ktoś może wie, czy po remoncie w przychodni od strony wejścia dla dzieci wróci Apteka...