NFZ-pierwszy raz

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
mam problem-zawsze leczyłam się prywatnie, teraz chciałabym chodzić tez do ginekologa publicznego (dodatkowo).
i mam taki problem-jak się za to zabrać?
dziś rano byłam w przychodni i zamiast jakichkolwiek informacji usłyszałam tyradę że mam starą książeczkę zdrowia (bo podobno teraz są 2-kolorowe, a ja mam 3) więc wiem że muszę załatwić nową książeczkę.
co później?
od razu mogę się zarejestrować do ginekologa czy najpierw do internisty?

i jeszcze takie pytanie-czy mogłybyście polecić mi jakiegos kontaktowego lekarza (takiego co by mi dużo informacji przekazał) właśnie z NFZ w okolicach Dąbrowy, Karwin, Kacka, ewentualnie Redłowa, Witomina lub Centrum?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: NFZ-pierwszy raz

a po co do internisty?
skoro wiesz,ze jestes w ciazy to odrazu ginekolog.
o co chodzi z tymi kolorami w ksiazeczce?:P
u mnie nie ma zadnych takich problemow ani nowych ksiazeczek.
ech,"kochana"sluzba zdrowia:P
trzeba miec duzo cierpliwosci zeby z niej korzystac.

no dowiedzialam sie ze ta moja ksiazeczka to od kilku lat juz jest nie wazna...:)

czyli ide prosto do ginekologa, dzieki.

a moze ktos potrafi polecic jakiegos?

Polecam Ci przychodnię na Legionów w Gdyni. Tam jest poradnia K. Chodziłam do dr Skarbek-Żurek. Byłam zadowolona.
Trzeba mieć aktualną książeczkę RUM i po prostu pojechać tam i w rejestracji założyć kartę do wybranego lekarza.
Albo wystarczy zadzwonić i powiedzieć, że się chce umówic i że pierwszy raz - wtedy położna założy kartę od razu przed wizytą u lekarza. I tyle. Możesz wybrać przychodnię jaką chcesz.
tel. do poradni K - 6993563.

tylko uzbrój się w cierpliwość ;)

nie wiem czy w Gdyni tez tak jest - ale w Gdańsku są bardzo odległe terminy... nawet dla ciężarnych (z tego co słyszałam/czytałam)

dlatego sama też chodziłam do prywatnej przychodni ;) gdzie byłam przyjmowana z dnia na dzień :) a czasem i w tym samym dniu :)

Inne tematy z forum

Nowa Dąbrowa (4 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację nowo powstającego osiedla przyszli mieszkańcy Nowej Dąbrowy będą mogli...