NIE POLECAM

Mam znajomych uczących się na różnych politechnikach w całej polsce. Niestety przykrym faktem jest to, że politechnika gdańska jest jedną z gorszych, porównując wiedzę i umiejętności studentów z tych samych kierunków, w tych samych latach na różnych uczelniach.

Na prawdę, lepiej się pouczyć i pójść na lepszą uczelnie, niż Gdańska, nikomu nie polecam
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: NIE POLECAM

Może jedni koledzy uczą się chętniej od innych- nie sądzisz? Albo w trójmieście są lepsze imprezy ;)
Naprawdę takie porównywanie "ludzi" nie ma sensu, musiałabyś sama być na tych kilku uczelniach to wtedy byś sama wiedziała.
Materiał jest zbliżony, kwestia podejścia prowadzących -na PG nie jest z tym najlepiej ale jak Cię mają up***lić to się weźmiesz i nauczysz i przy tym nauczysz się sama zdobywać wiedzę i rozwiązywać problemy a przecież to jest ważniejsze niż wykute regułki.
Pozdro studenci!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 33

~s
Wylali Cię, czy się nie dostałaś/dostałeś?;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 33

Jasne, że wylali, bo cienki był/była, to teraz trzeba opluć uczelnię, będzie lżej na duszy.
PG to nie Sorbona ani AGH, to jasne, ale całkiem dobra uczelnia, po której łatwiej o pracę niż po UG (oczywiście zależy od kierunku - mój mąż po Elektrotechnice jest zadowolony z pracy w swoim zawodzie).
Ale jak ktoś wybiera luzackie studia typu politologia (bo chce być prezydentem, ha,ha) lub filologia czy marketing, to potem musi zasuwać na kasie w Biedronce lub innym Lidlu. Coś za coś, jak to w życiu!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 32

Filologia to luzackie studia? :) Widać, że nie masz pojęcia, o czym mówisz. Idź tam i zobacz, na czym to polega. Zdziwisz się, ile czeka cię czytania i nauki.
Filologia może być luźna na jakiejś d*pnej uczelni, tak samo matematyka, ale nie ma co porównywać humanistycznych nauk ze ścisłymi... Nie wiem, dlaczego humanizm zaczął być postrzegany jako luzactwo. NIe ma w tym nic prawdziwego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1