Na co komu laptop Apple MacBook?

Opinie do artykułu: Na co komu laptop Apple MacBook?.

Drogie, luksusowe, hipsterskie, prestiżowe - laptopy Apple MacBook określane są na wiele sposobów. Często uważane za przepłacone, a mimo tego coraz bardziej popularne. Po co w ogóle powstały MacBooki i kto powinien zainteresować się ich kupnem?

Sprzęt komputerowy w Trójmieście
Zauważam coraz więcej laptopów z logo Apple w całym Trójmieście. MacBooków przybywa na uczelniach, w miejscach pracy, nawet w kawiarniach jest ich jeszcze więcej, obok legendarnej już sojowej ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

sam sie nie zepsuł

a po drugie chętnie przeczytam za dwa lata ile wytrzymał ci ten zamiennik za pol ceny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

nasze zarobki są problemem a nie cena.

na "zachodzie" ludzi najzwyczajniej stać na to i tyle, traktują go jak my Dell'e. Dlaczego kupują? Z powodu niesłychanej wygody obsługi systemu, i EKOsystemu ( zjednoczenie z telefonem i tabletem). Robisz "kopiuj" na lapku i "wklej" na telefonie. Jakość wykonania na zdecydowany plus w porównaniu z nierównym i trzeszczącym plastikiem, szkoda że autor nie opisał wygody działania trackpada, który pobija każdą myszkę - nawet MX2 od logitecha... Wirusy? Co to jest wirus? System zajmuje mniej miejsca, program pocztowy jest z półki MS Outlook. Jedynie słaby jest pakiet office. Defragmentacja dysku? Nie znam tego problemu...Cena? Dla nas zaporowa. No, niestety.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

15letni acer... i typ się chwali.

pewnie wp.pl otwiera ci się ze 3 minuty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

:) świat linuksa

nie stawiaj proszę na równi maka i linuxa, bo to zupełnie inne bajki.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

w sumie to chamska reklama bo co kogo obchodzą produky appla

dziwne że jakoś nie rozpisują się o modelach innych producentów, bo mogą mieć system może i taki sam ale są bardzo różne
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

ziew

a tak to właściwie o co ci chodzi januszu?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

argument? nie, to jest prosta refleksja po przeczytaniu setny raz steku bzdur wypoconych

przez człowieka, który ze sprzętem apple ma do czynienia podczas spacerów w saturnie. Gdybyś musiał na takim sprzęcie popracować pare miesięcy zrozumiałbyś więcej, dlaczego się płaci te dodatkowe setki złotych. sam procesor czy ram to nie wszystko. większe znaczenie ma to jak wygodnie się z tego procesora i ramu korzysta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

A po co to komu? A dlaczego?!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I co bedziesz robil na tym wypasionym innym laptopie? Przegladal strony i pisal tekst? Zaprzeczasz sam sobie... a macOS jest zrozumialy i intuicyjny nawet dla małpy, nie pojmuje jak mozna nie dac sobie z nim rady...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

ostatnie

Putin jest głupi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Posaidam Mac book pro 13

Posiadam Mac book pro 13 I jest to optymalna przenośna wersja. Satysfakcje daje safari oraz moc nie czytania a odtwarzania dźwiękowego każdego artykułu. Ponadto można dyktować do pages i macbook sam piszę tekst który chcieliśmy napisać bez użycia klawiatury do zdjęć i obróbki ma szereg udogodnień oraz do pracy na pdf. Integruje się z moim iphone 7 plus jak i z iwatch przez co nie muszę wpisywać  hasła oraz organizuje kalendarz i reminder przypomnienia w łatwy sposób i synchronizuje je na wszystkich urządzeniach. Posiada wbudowany terminal a dla adminów to podstawa. Jestem obywatelem Niemiec więc dla mnie ten sprzęt nie jest drogi choć wielu Niemców używa zwykłe PC tak samo jak kupują telefony marki samsung. Emigranci zwłaszcza z krajów arabskich kupują iphony oraz macbooki bo ich po prostu stać tak samo jak na złoty łańcuch wart 6000 euro. 21 000 zł Dla nich łańcuch ze złota to pieniądze zamrożone na wszelki wypadek (wojny) tak się nauczyli, a złoto i dolar w ich krajach to normalność. Oprogramowanie Apple jest dedykowane dla grafików dla koderów dla Lekarzy oraz dla prawników. ponadto jest mnóstwo oprogramowania edukacyjnego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mac to komfort pracy.

Pamiętam jak znajomi stukali się w głowę kiedy w 2009 roku kupowałem iMaca za ponad 6 tysięcy. Każdy wytykał mi, że za znacznie mniej dostanę sprzęt o lepszych parametrach... i pewnie mieli rację, ale jak go sprzedawałem po 4 latach to miałem kolejkę chętnych za 4000 więc tak na prawdę użytkowanie jego i zarabianie na tym kosztowało mnie jakieś 500 zł rocznie. Do dziś pracuję na Apple i to jest sprzęt który nie traci za dużo na wartości więc za niewielkie pieniądze można cały czas pracowac na nowym sprzęcie.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 13

mam maca i lubię bigmaca xD

moj pro z 2012 roku zapindala szybciej nie te nowe laptoki z windowsami 10, taka prawda
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

asa

Złe porównanie. Dopóki korporacji Apple będzie udawało się wmówić, że ich rozwiązania techniczne są najlepsze to będą kasować 100% więcej ceny za porównywalne sprzęty od innych producentów. Niech zaczną sprzedawać np. IPhony bez loga którymi panienki świecą na spacerach, tak zwany układ torebka w zagięciu łokcia dłoni a przodem tel. w łapie z logiem w stronę mijanych ludzi. Snobów nie brakuje to się sprzedają telefony które znakomitej części kupujących służą do podkreślania że krowie z pod ogona nie wypadli. Tylko czy warto tyle płacić?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0