Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powiesz to księdzu w twarz jak przyjdzie ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

savoir-vivre nie uczymy się z serialików, ale Ty najwyraźniej tak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale czy życie jest tylko czarno - białe ?
Wiadomo że jak masz gnój z pola na butach to je zdejmujesz, ale jak podjedziesz w mieście pod próg w szpilach to jest inna inszość. Czy nasz naród nie zna szarośći ?, jak Partie to PiS i PO , jak buty kapcie to nie mozna miec butów na zmianę ?
Zawsze tylko czarny widze , czarny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to gratuluje pięknej drewnianej podłogi - serio

Jak ja konserwujesz ,że nie ma rys itp. jak Panie szpilkami stukaja np.
Chyba ,że jest z super twrdego drewna .Poradz mi , pytam powaznie. Może cena uwaga przyda mi się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do paniusi w szpileczkach

Jak dzisiaj chodzisz tylko w szpileczkach to niedługo będziesz chodzić tylko w obuwiu ortopedycznym i o kulach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

wystarczy jedno głupie zapytanie i buractwo sie odezwało!!

Na oglądali się seria lików i nieodróżniająca nawet fikcji od rzeczywistości.W brazylijskich serialikach nawet spać idą w butach :)a potem wstają rano w wyprasowanym ubranku i makijażu świeżo zrobionym.!!Zastanawiałem się czy te pytanie to jakie test na buractwo nowobogackie? I jeśli tak to wypadł doskonale bo nowobogackie buraki od razu się odezwały wyzywając wszystkich od wieśniaków!!
" Uderz w stół nożyce się odezwą " Najbardziej śmieszne jest to ze to oni są wieśniakami.Jakim trzeba być prymitywem by mówić ze jak cie nie stać na zniszczenie podłogi to organizuj domówek? Tylko śmierdziele się boja zdjąć buty .Oraz kurduple które bez obcasów przestana być atrakcyjne bo okaże się ze ma łydki wielkie jak u spompowanego kulturysty!
Nowobogackie buractwo przyjechało do miast ze wsi i jak widać niema znaczenia nawet że to drugie czy 3 pokolenie w mieście słoma z butów wystaje!
Przychodzisz w Gości do kogoś to zdejmujesz buty bo tego wymaga kultura osobista!!!!
Jeśli gospodarz wyraźnie mówi nie zdejmujcie butów to nie zdejmujesz.Ale to i tak tylko ci pierwsi reszta się dostosowuje widzi czy inni są w butach czy nie.I każdy to szanuje bo szanuje się gospodarza i to ze jesteś gościem a nie burakiem który przychodzi i chce dyktować warunki!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

Wychodzi właśnie polactwo, nie chodzi co masz na podłodze możesz mieć nawet marmur (znam takich z małych mieszkanek) Chodzi o zasadę. Ciekawe czy ksiądz jak wchodzi na kolendę to zdejmuje u was buty i dostaje kapcie ? Nie ?, dziwne, Boga się nowobogaccy boją ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak specjalnie?

złośliwców nie zapraszam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zmień znajomych

bo Ci to chamy zwykłe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

znajomi zaprosili nas na parapetówkę

Wybudowali sobie dom. Pojechalismy do nich za miasto. Drogi utwardzonej brak. Padal deszcz, błoto jak cholera, kostki jeszcze nie mieli przed domem. Buty ubabrane w błocie. W domu podłoga nowa , dębowa i mieliśmy się władować w butach ? Nawet gdyby sie chciało wycierać te buty to nie zrobisz tego dokładnie i szybko. Więcej czasu toi mycie by zajęło. Każdy normalny człowiek widzi ,że gospodarze dołozyli strań by urządzic sobie dom i nie wypada jak świnia się ładować. Uprzedzali nas by kalosze :) bo butów szkoda. Panie , które w szpileczkach przyjchały z samochodu do domu przechodziły przez piękne błotko.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

z tego co mi wiadomo

to w biedronce nie ma paneli. Jeśli ma się piękną drewnianą podłogę to jest ona dobrze zakonserwowana przed zarysowaniami, natomiast podłoga średniej klasy oczywiście może się porysować, więc nie wytykajmy kto co ma za ile, bo nie w tym sęk.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w takim razie

niech zrobi pidżama party i problem z głowy:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

i ochraniacze na muszlę klozetową
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

odpowiadam

piękna drewniana podłoga
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

ochraniacze takie dla kobiet na głowe

i dla łysiejących mężczyzn , zawsze mniej włosów w domu po gościach
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Ty to czytasz

Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

i w ytm problem

"Nie można jej jakoś, choćby doraźnie, zabezpieczyć?"

Widocznie jej nie starczyło wyobraźni "jak to zrobić"...
a tobie na podanie przykładów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

ciekawe czy ci krytykanci

co zapraszja ludzi w butach maja piekne drewniane podłogi czy zakryte wykładzina w ciasnych mieszkankach.
Albo panele z Biedronki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5