Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

papucie

tylko i wyłącznie kapcie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

W torebce noszę ze sobą śliczne szpilki! Kalosze zostawiam przed drzwiami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

"nie obchodziłoby mnie zdanie obcych gości" :P

Najprościej imprezę podzielić: dla znajomych gości w salonie, dla gości obcych w kuchni (a najlepiej w łazience, bo jeszcze coś zjedzą). A jak im się nie podoba, to wypad!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

NARESZCIE NORMALNY KOMENTARZ!!

Właśnie TAK postępuje wychowany człowiek, zabiera obuwie na zmianę odpowiednie do stroju, chyba że jest dobra pogoda wówczas można pozostać w eleganckim obuwiu w którym się przyszło.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

;)

Chyba chodzi o to, żeby wszyscy poparli Autorkę w jej punkcie widzenia (karnawału w kapciach)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kapcie??????????!!!!!!!!!!!!!!?????????//

ja kupilabym jakas najtansza wykladzine lub gumoleum i przykryla panele, lub nie zapraszala gosci....milej zabawy
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jasne. Lepiej w "baletkach"

Wszyscy faceci "uwielbiają" jak kobieta chodzi na płaskim obcasie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

A ja

zaproponowałabym kapcie, jeśli nie to na boso. Dla mnie ważniejsze by były panele a niżeli zdanie obcych ludzi. Jestem podobną pedantką, jeśli chodzi o czystość w domu i nie obchodziłoby mnie zdanie obcych gości. Ważne, że ci co mnie znają wiedzą jaka jestem. Nie pozwoliłabym na porysowanie nowej podłogi przez paniusie w szpileczkach albo zabrudzenie błotem albo innym brudem, które można przynieść pod butami z ulicy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

ochraniacze na buty - wilk syty i owca cała

Rozdać ( a najlepiej sprzedać ) gościom plastikowe ochraniacze jak w szpitalu.
W nagłej potrzebie mozna zastosować zamiast
tego reklamówki z Biedronki wraz z gumką recepturką lub od weka.
Na salonach i parkietach np u Dżoany najlepsze są tzw. kapcie muzealne .
Udanej zabawy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadza się, ale dopiero po tym jak zaprosisz będziesz wiedział czy to bydło czy nie. Najlepiej na wszelki wypadek trzeba każdemu kazać zdjąć buty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziwne

Nie rozumiem... skoro masz taki dylemat to po co w ogole robisz impreze?? Może trzeba było wynająć stolik w knajpie i mieć problem z głowy? Skoro sama przytaczasz zasady savoir-vivru to chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że dylemat, który masz jest nie na miejscu...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

w dobie ogrzewania podłogowego pod panelami, dywanów się po prostu nie stosuje/ nie posiada. Nie tak łatwo go więc rozwinąć na żądanie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

byłem w syficznym mieszkaniau

i kazali zdjac buty ale u znajomych w pieknym domu, którzy maja parkiet za kilkanaście tysięcy wlezli w brudnych butach jako jedyni.Tacy sa ludzie. Dlatego bydła lepiej nie zapraszać na salony .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

w szpitalach dają takie foliowe papcie, dobra gospodyni przed karnawałem powinna się w nie zaopatrzeć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ktoś ma takie luksusowe panele, że drży na myśl o ich porysowaniu to i na dywan go stać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

buty się starannie wyciera

bardzo swojsko jest w kapciach, można do nich jeszcze założyć szlafrok
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

super rada. Niektórzy będą musieli go ekstra kupić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój salon jest moją sypialnią

Mam tak male mieszkanie, ze salon to również sypialnia!!!!
Uważam,ze jeśli ktoś w buciorach włazi na moj dywan to jest świnia.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 22

trzeba być niezłym wsiowym dziadem żeby kazać

ludziom siedzieć na imprezie u siebie w kapciach albo na skarpetach. Jak ci szkoda podłogi to nie rób domówek
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 14