Na domówkę w kapciach czy butach?

Opinie do artykułu: Na domówkę w kapciach czy butach?.

Mamy karnawał, a wraz z nim szał imprez, także tych domowych. I to właśnie te domowe zaczynają mnie coraz bardziej drażnić. Nie ze względu na grającą do rana muzykę czy stosy pustych butelek do posprzątania. Męczy mnie inny problem: proponować gościom kapcie czy pozwalać im chodzić po domu w butach? - pyta nasza czytelniczka, pani Karolina z Sopotu.Temat kapci wypłynął właśnie teraz, kiedy szykuję imprezę karnawałową w swoim mieszkaniu. Dodam, że mam nowe mieszkanie, dopiero co urządzone. Co ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale te zapasowe obuwie, które bierzesz ze sobą na karnawałową imprezę,

to są kapcie z zajęczymi uszkami?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

byłam na domowce gdzie gospodyni w obawie przed porysoeanym parkietem kupiła wykladzine (taka gumowa) i rozlozyla na podłodze. Problem znikł. Wiem że ta wykładzina przeżyła niejedną domowke i nigdy nie było problemu czy zdjąć buty czy nie.A podłogę może też porysowac przez przypadek zbity kieliszek, czy przesunięte krzesło.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

nier ma to jak pani w sukni wieczorowej, pieknej bizuterii i rozowych kapiuchach, ktore gospodarz "dyskretnie"

podstawia!

porazka!

jak sie kogos zaprasza w gosci, to trzeba tych gosci uszanowac! a stroj (w tym buty) jest jednym z elementow szacunku dla drugiej osoby!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

na golaska

Zrobilismy ze znajomymi imprezke na golaska...5 par i bylo super jedzenie z kolezanki.polecamy
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

tańce

Częściowo popieram autorkę postu, też bym nie chciała , by goście zniszczyli mi podłogę. Ja jak idę na domówkę to biorę zapasowe obuwie i mąż również, by nie nabrudzić ludziom w mieszkaniu.Znajomi jak wpadają do nas , to sami ściągają buty mimo iż ja o to nie proszę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo pocieszające ;-P

U mnie robiłaby imprezki z policją po 22.00 :-)
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 12

A kolęda?

Czy księdzu też odważysz się zaproponować kapcie?
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie ma znaczenia w czym, bo imprezki organizować należy gdzieś w klubach, a nie

dręczyć sąsiadów pijackimi libacjami przez całą noc. Nie mieszkasz w domku jednorodzinnym wolnostojącym, zapomnij o balangach do białego rana.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 19

Ty zamiast na domówkę, udaj się szybciutko

na spotkanie AA.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jakby mi ktoś wszedł w butach na moje wełniane

wykładziny, to leciałby po schodach przed siebie :-) Nie podoba się ściąganie butów, to proszę nie wizytować ;-P
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 44

jedno pewne: proponowanie gościom kapci odpada

Ale rozumiem problem Autorki listu.

1. Może dać przyszłym gościom cynk, że impreza "na luzie", strój swobodny - i przynajmniej cześć pań odetchnie z ulgą, że nie będzie musiała siedzieć/tańczyć w szpilkach?

2. Albo nie robić imprezy, albo pogodzić się z porysowana podłogą.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

z jaką resztą?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko troll pisze "LOL"
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 15

to proste

Lata życia w komunie, kiedy to różne dziadowskie zwyczaje przyszły ze wsi do miasta, uczyniły z nas buraków w wielu kwestiach. Stąd rodzą się takie pytania jak "w kapciach czy bez". Zasuwanie podczas imprezy po cudzych lub własnych salonach w kapciach nie jest eleganckie, proponowanie gościom własnych kapci (choćby nowych) niegrzeczne, a o występowaniu w skarpetkach już nie wspomnę. Jeśli zapraszmy gości, to albo w koszt ugoszczenia ich wliczamy ew. rysy na panelach (zapewne szybciej rysują się te po 19,90:)), albo dajemy sobie spokój z robieniem imprez. Jeśli jest deszczowa lub śnieżna pogoda, goście przynoszą ze soba na zmianę obuwie, oczywiście wizytowe, by nie występować w zabłoconych kamaszach. To takie proste:).
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 10

tu nie hameryka

polaków nie stać na wymiane podłóg co chwile :D albo kupno takich co się nie będą rysować
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jak ktoś jest mądry to zrozumie,..

...że ktoś ma drewnianą podłogę i żal mu będzie ją zniszczyć. Dla szacunku dla gospodarza imprezy wypada się dostosować.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 16