Na jakich myjniach myjecie swoje bolidy?

Temat dostępny też na forum: Motoryzacja
Ja przeważnie używam myjni bezdotykowych w różnych częściach miasta (elbląska, morena, łostowicka). W sezonie letnim odkurzanie i mycie szyb we własnym zakresie. W sezonie zimowym korzystam z myjni ręcznych z full serwisem. Korzystałem z myjni ręcznej na chełmie, ale od kiedy zmienił się właściciel przestałem tam jeździć i widzę, że ruch tam jest znikomy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Na jakich myjniach myjecie swoje bolidy?

Głównie to z myjni koło media markt, ale lepsza jest na stacji "Pod żaglami" w okolicach Tesco na Karwinach w Gdyni - lepsza jakość środków myjących. Najtaniej wychodzi mycie na stacji BP, ale skuteczność środków chemicznych jest wątpliwa.

Od kiedy zobaczyłem na lakierze , jaki piękny mat z dodatkiem pajęczynki robią myjnie automat. przestałem na nie jeździć .Teraz sam myję samochód.

Wszystkie myjne o których pisałem to myjnie bezdotykowe, ręczne. Na automat tak jak ty nigdy nie jeżdżę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoda że nie ma miejsc, na którym można samemu umyć auto, wiadrem, płynem swoim, odpicować alufelgi itp, chyba że ja nie wiem o takich z odpływem na ścieki, legalnie i kulturalnie, a nie jak niektórzy robią syf pod blokiem i jeszcze nielegalnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

W lesie przecież się da. W czym problem!?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Kuba" , jak chcesz się przekonać czy Twoje auto jest dobrze umyte na "myjni bezdotykowej" (?) , to zaraz po umyciu przejedź czystą białą szmata po mokrym jeszcze lakierze i się przekonasz...

Na myjni "Pod żaglami" mają szczotkę z pianą do dokładnego mycia. Szczerze mówiąc to przy woskowaniu gąbka robi się ciemna jak już pół auta wysmaruję. Po samej lancy bałbym się wcierać wosk w lakier.

To fakt masz racje ze po samej lancy auto jest brudne. Ale jesli tak dbasz o swoje auto i regularnie uzywasz wosku. To czy nie obawiasz sie o swoj lakier uzywajac w/w szczotek na myjniach recznych?! Tak wiec przestrzegam innych. Takie szczotki robia mnóstwo rys !!! Widzialem wielokrotnie jak goscie myja nimi kola albo zabłoconą terenówke. Dobrym sposobem zeby lanca myla "wiecej" jest np. sryskanie 5min wczesniej lakieru rozcienczonym szamponem samochodowym. Do tego polecam takie opakowanie od clina do szyb. Gabki raczej tez sobie odpuscie. Lepsze sa rekawice z mikrofibry...

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...