Naciągają (kilkaset %) na częściach??
Poprosiłem o wycenę usługi wymiany świec. Zaśpiewali 240zł, gdzie odpowiedź siedmiu innych warsztatów to średnia ok 100-120zł !!! Ale to nieważne, za robociznę każdy liczy sobie ile chcę a jako, że to mercedes A klasa więc strasznie ciasno i cena będzie zawsze trochę zawyżona. Widocznie dla perfekt serwis to duży problem stąd ta cena. Śmiem zasugerować, że widocznie inni są bardziej kompetentni skoro wyceniają to taniej a co za tym idzie ciasny mercedes nie jest dla nich problemem, ale to moje zdanie, do którego mam prawo. W każdym razie zabili mnie wycenieniem części (firma NGK), wklejam maila:
"Perfekt Serwis
28.10 (3 dni temu)
do mnie
witam,wymiana świec i przewodów kosztuje ok 240 zł
świece 66zł x 4 szt + przewody 210 zł"
Spytałem jakiej firmy. Odpisali NGK.
Razem części wycenili na 474zł. Ja znalazłem w sklepie internetowym (linki poniżej) te same części czyli świece + przewody na kwotę 171zł (4x14zł + 115zł) !!! Panowie policzyli sobie marżę 300zł nas samych częściach!!! Dosłownie mnie zatkało jak to zobaczyłem. Wycenili jedną świecę na 66zł, gdzie w rzeczywistości kosztuję 14zł. To prawie 500% kwoty katalogowej.
Od razu uprzedzam, że podałem im pełną specyfikację samochodu tak, że nie ma mowy o pomyłkę w wycenie części. Nawet jakby była czyli sprawdziliby np dla Merc A160 a nie A150 to w życiu nie ma różnicy 300zł! Ja również znalazłem na 100% poprawne części i nie ma do mojego auta droższych świec i przewodów firmy NGK. Podsumowując MOIM SKROMNYM ZDANIEM definitywnie Panowi chcieli dorobić sobie kilkaset % na częściach szukając naiwnych.
Wyraźnie powtarzam, że to jest moje zdanie i z chęcią posłucham odpowiedzi serwisu.
Oczywiście wszystko mam na mailu i jak będzie potrzeba opublikuję tu wszystko a nawet prześlę dalej lub zrobię printscreeny.
Sprawę opisałem im mailowo, nic nie odpisali stąd wątek tutaj.
"Perfekt Serwis
28.10 (3 dni temu)
do mnie
witam,wymiana świec i przewodów kosztuje ok 240 zł
świece 66zł x 4 szt + przewody 210 zł"
Spytałem jakiej firmy. Odpisali NGK.
Razem części wycenili na 474zł. Ja znalazłem w sklepie internetowym (linki poniżej) te same części czyli świece + przewody na kwotę 171zł (4x14zł + 115zł) !!! Panowie policzyli sobie marżę 300zł nas samych częściach!!! Dosłownie mnie zatkało jak to zobaczyłem. Wycenili jedną świecę na 66zł, gdzie w rzeczywistości kosztuję 14zł. To prawie 500% kwoty katalogowej.
Od razu uprzedzam, że podałem im pełną specyfikację samochodu tak, że nie ma mowy o pomyłkę w wycenie części. Nawet jakby była czyli sprawdziliby np dla Merc A160 a nie A150 to w życiu nie ma różnicy 300zł! Ja również znalazłem na 100% poprawne części i nie ma do mojego auta droższych świec i przewodów firmy NGK. Podsumowując MOIM SKROMNYM ZDANIEM definitywnie Panowi chcieli dorobić sobie kilkaset % na częściach szukając naiwnych.
Wyraźnie powtarzam, że to jest moje zdanie i z chęcią posłucham odpowiedzi serwisu.
Oczywiście wszystko mam na mailu i jak będzie potrzeba opublikuję tu wszystko a nawet prześlę dalej lub zrobię printscreeny.
Sprawę opisałem im mailowo, nic nie odpisali stąd wątek tutaj.