Najbliższe kursy przedmałżeńskie w Rumi

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Widziałam ostatnio w jakimś wątku pytanie o kursy przedmałżeńskie w Rumi. Nie pamiętam, który to był wątek, więc zakładam nowy. Inni zainteresowani też szybko go odnajdą. Najbliższy kurs w Rumi będzie w kościele NMPWW, czyli w "okrąglaku" od 11 października na 19:30. A w "krzyżu" dopiero w marcu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Najbliższe kursy przedmałżeńskie w Rumi

mogę się dowiedzieć jak to wygląda, bo zielona jestem? tam trzeba zadzwonić i się zapisać? ile jest takich spotkań?

z góry dziękuję za odpowiedź ;D

Oo fajnie wiedzieć :) Też ponawiam pytanie czy trzeba sie zapisać jakos ? I jak wyglada taki kurs w NMP WW ?

Nie wiem, jak to wygląda w tych parafiach (chociaż sama do jednej z nich należę), bo kurs robiłam w parafii na Janowie. Tam po prostu się przyszło i ksiądz na miejscu rozdał karteczki, na których trzeba było zgromadzić podpisy/pieczątki z trzech spotkań. Myślę, że tu będzie podobnie.
A jednak nie do końca, taką informację znalazłam na stronie parafii NMP WW: "Za dwa tygodnie w poniedziałek – 11 października – w naszej parafii rozpocznie się kurs przedmałżeński. Zapisy w kancelarii i na furcie."

Byłam w kancelarii wczoraj i niepotrzebnie. Zapisy są od razu na pierwszym spotkaniu. pozdrawiam:)

A jak jestem z wejherowa to to nie koliduje z niczym> wesele mam w czerwcu takze było by akurat. A powiedz mi jeszcze,slyszałam ze po naukach jest jeszcze rozmowa z taka para tak? z osobna uczą zeby nie używać antykoncepcji jest to tez w rumi? bo kolezanka w redzie przechodzila przez takie warjacje ...;///

Wg mnie to nic nie przeszkadza, że jest się z innej parafii czy miasta. Nie wszędzie takie rzeczy organizują. A to spotkanie to pewnie poradnia :) też można robić gdziekolwiek, nawet nie musi to być w tej samej parafii co kurs. Ja robiłam kurs w Rumi, a poradnię w Gdyni.

Inne tematy z forum

Formeli 17 (70 odpowiedzi)

Rumia jest integralną częścią małego Trójmiasta Kaszubskiego, od lat jednym z najważniejszych...

Osiedle Archipelag (10 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Locus (7 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...