Najlepsza w Gdańsku
Jeśli mieszka się w rejonie, gdzie Ósemka jest w stanie dowieźć pizzę, to nie widzę sensu zamawiania gdziekolwiek indziej :).nŚwietna jakość składników. Nawet zimna pizza następnego dnia smakuje bardzo dobrze, nie wychodzą wtedy takie grzechy jak kwaśny ser i suche mięso - niestety standard w większości pizzeri.nCena na duży plus, to jedna z najtańszych pizzeri. Niestety dowóz drogi i brak możliwości zamówienia przez internet, ale cena samej pizzy to rekompensuje.nJest też trochę minusów. Lokal jest mały i nie ma pełnej obsługi kelnerskiej, nie jest to miejsce na romantyczną kolację a raczej na obiad z rodziną.nOsobiście nie podoba mi się boczek i szynka w wydaniu ósemki, nie jest to cienki plasterek bekonu tylko grubsze kawałki boczku, a zamiast 'klasycznej' szynki konserwowej jest trochę twarda w konsystencji wędlina przypominająca coś w stylu 'szynki babuni' z Gzelli. Na pewno są fani tych składników, do mnie nie trafiły.nCiasto jest specyficzne - nie jest cienkie i chrupiące jak można by się spodziewać w dobrej włoskiej restauracji, tylko miękkie i puszyste. Jest smaczne, chociaż bardzo chciałbym spróbować jak pizza z ósemki smakuje na właśnie cieniutkim chrupkim cieście :)